background img
banner
banner

Αλλαγές στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Έρχονται SMS και υποχρεωτικές εξετάσεις

Δύο μεγάλες αλλαγές έρχονται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση προς τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίες τρύπες του συστήματος που έδιναν την δυνατότητα σε κυκλώματα να θησαυρίζουν σε βάρος του Οργανισμού.

Αλλαγές στην συνταγογράφηση δρομολογεί η μεγάλη απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, με τις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, που προκάλεσε ζημιά εκατομμυρίων στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Άδωνις Γεωριάδης σχεδιάζεται να γίνει ένα νέο σύστημα με το οποίο για να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα πρέπει ο ασφαλισμένος να επιβεβαιώσει έναν κωδικό με μήνυμα OTP που θα έρχεται στο κινητό του.

Όπως γίνεται δηλαδή, σε πολλές περιπτώσεις, και με το e-banking σε ορισμένες συναλλαγές.

Μία επιπλέον μεγάλη αλλαγή που έρχεται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση προς τον ΕΟΠΥΥ που θα φέρει τα πάνω κάτω για τους ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως για να συνταγογραφηθεί ένα φάρμακο σε έναν ασφαλισμένο, θα πρέπει πρώτα να έχει ανέβει ψηφιακά η διάγνωση μέσω εξετάσεων σε έναν ηλεκτρονικό φάκελο και έτσι να πιστοποιείται η ανάγκη λήψης οποιουδήποτε φαρμάκου.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr