background img
banner
banner

Ανάκληση της απόφασης για κατάργηση τμημάτων σε σχολεία

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΗ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας, μέσω ανακοίνωσής της, εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δικαίωση των αγώνων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε σχολεία της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως τονίζει, ΄΄μετά από συνεχή κινητοποίηση και παρέμβαση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Νίκο Δελέγκο, η κυβέρνηση αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση των τμημάτων στο 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας, το Λύκειο Βραχνεΐκων, το Γυμνάσιο Ριόλου και το Λύκειο Λουσικών. Η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, στήριξε από την αρχή τους μαθητές και τις οικογένειές τους σε αυτό τον δίκαιο αγώνα. Η παρουσία μας στις κινητοποιήσεις και η επίσκεψή μας μαζί με τους υπόλοιπους φορείς στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ήταν καθοριστική για την επιτυχία των διεκδικήσεων΄΄.

΄΄Η ενεργός συμμετοχή των γονέων σε όλες τις φάσεις του αγώνα επιβεβαιώνει τον ρόλο τους ως εγγυητές της δημόσιας παιδείας. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι μια υπενθύμιση ότι η δημόσια παιδεία αποτελεί δικαίωμα και όχι προνόμιο΄΄, προσθέτει και καταλήγει: ΄΄Καλούμε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να παραμείνουν σε εγρήγορση για την προστασία της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, καθώς και για τη διασφάλιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr