background img
banner
banner

Ανασύσταση Δ.Σ. αλλά και για τις ελλείψεις και τα προβλήματα από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων

Ανασυγκρότηση στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Δυτικής Ελλάδας, προέκυψε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, μετά και την προ μηνών απώλεια του Αιγιώτη γενικού γραμματέα Μένιου Κουτρόπουλου. Στη θέση του αείμνηστου Μένιου Κουτρόπουλου μπαίνει ο πρώτος επιλαχών που είναι ο Λεωνίδας Θεοφανόπουλος, η Αιγιώτισσα Ντία Παναγοπούλου παρέμεινε αναπληρώτρια γενική γραμματέας, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Παναγιώτης Κουτσούκης από τις Καμάρες.

Εξάλλου, εκτός από τις ευχές της για καλή χρονιά, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τις ελλείψεις και τα προβλήματα. Ειδικότερα, επισημαίνει: ΄΄Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στις αποφάσεις συγχωνεύσεων τμημάτων με λιγότερους από 25 μαθητές. Αυτές οι πρακτικές υποβαθμίζουν την εκπαίδευση και πλήττουν την ποιότητα της σχολικής ζωής.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί. Η εκπαίδευσή τους δεν πρέπει να εξαρτάται από λογιστικές προσεγγίσεις. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οφείλουν να διασφαλίσουν μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, κάλυψη όλων των κενών και σταθερή ψυχολογική υποστήριξη σε κάθε σχολείο, καθημερινά και όχι μερικές φορές την εβδομάδα.
Οι ψηφιακές τάξεις και οι τεχνολογικές λύσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ούτε να αντικαταστήσουν την προσωπική επαφή που απαιτείται για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τις Ενώσεις Γονέων της Δυτικής Ελλάδας να αντισταθούμε ενωμένοι σε αυτές τις πολιτικές και να οργανώσουμε δράσεις για τη διασφάλιση ολιγομελών τμημάτων και ποιοτικής εκπαίδευσης. Ο αγώνας για ποιοτική, ισότιμη εκπαίδευση συνεχίζεται΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr