background img
banner
banner

Απαντήσεις από τη δημοτική αρχή για την απένταξη του έργου σύνδεσης Ολυμπίας- Λιμανιού

ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Τη συζήτηση τεσσάρων θεμάτων (ένα από κάθε δημοτικό σύμβουλο) τα οποία απασχολούν έντονα την τοπική επικαιρότητα και τους δημότες, εισάγει προς συζήτηση στην 4η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός», με επικεφαλής τον Κώστα Σπηλιόπουλο.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη το βράδυ και τα θέματα συζήτησης θα αναδειχθούν μέσω κλήρωσης.

Ήδη η παράταξη έχει υποβάλει προς ένταξη στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση τα θέματα.

Ο επικεφαλής, κ. Σπηλιόπουλος, θα θέσει τη μεγάλη απώλεια για τον δήμο Αιγιαλείας και την πόλη, η οποία έχει να κάνει με την απένταξη και μη χρηματοδότηση τελικώς, του δρόμου σύνδεσης του λιμανιού Αιγίου με την Ολυμπία Οδό και την Παλαιά Εθνική Οδό μέσω του παραποτάμιου δρόμου στον Μεγανίτη, έργο που είχε σχεδιαστεί και εγκριθεί. Οι τελευταίες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι το έργο δεν θα εκτελεστεί λόγω της αδυναμίας κάλυψης του πολύ υψηλού ποσού των απαλλοτριώσεων ιδιοκτησιών.

Μιλώντας στο Protionline.gr για το θέμα, ο κ. Σπηλιόπουλος επισήμανε: ΄΄Το γεγονός ότι χάθηκε αυτό το έργο για το Αίγιο αποτελεί πλήγμα και, όπως φαίνεται, η περίοδος των απωλειών για τον δήμο, συνεχίζεται. Και το θέμα έχει πολιτικές προεκτάσεις καθώς η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη, δεδομένου ότι το έργο απεντάχθηκε με απόφαση του υπουργείου. Και το ερώτημα που τίθεται είναι τι master plan θα γίνει στην παραλία όταν δεν υπάρχει διέξοδος και σύνδεση;
Τι δραστηριότητα θα αναπτυχθεί χωρίς δρόμους;΄΄.

Βάλφουρ, δημοτικές υπηρεσίες και προμήθειες ζωοτροφών

Το δεύτερο θέμα που θέτει η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» και θα εισηγηθεί ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος είναι η κατάσταση γύρω από την πλατεία Βάλφουρ, τα έργα και τα μείζονα ζητήματα στη λειτουργία της πόλης, θέμα που βεβαίως έχει ενταχθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα προηγηθεί, για το οποίο ωστόσο θα ζητηθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σπηλιωτόπουλος θα θέσει το ζήτημα της σχέσης εργαζομένων του Δήμου με τη Δημοτική Αρχή και της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.
Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε, όπως είναι προφανές, το συμβάν της 23ης Ιουλίου όταν δημοτικός υπάλληλος δεν προσήλθε στην εργασία του και από τον δήμο εστάλη στο σπίτι του η Αστυνομία. Ωστόσο, φαίνεται πως θα ζητηθούν απαντήσεις γενικότερα για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Παρασκευάς Σπυρόπουλος θα ζητήσει εξηγήσεις και διευκρινήσεις για το θέμα των αναθέσεων για την προμήθεια ζωοτροφών για τα αδέσποτα του Δήμου της Αιγιάλειας.

Στόχος της παράταξης είναι να δοθούν πληροφορίες για τις αναθέσεις και τις ποσότητες που προμηθεύεται ο δήμος και οι οποίες διατίθενται.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr