background img
banner
banner

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 42 του ο Βαγγέλης Μαργαρίτης

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, μετά από 24 χρόνια επαγγελματικής πορείας, αποφάσισε να κλείσει οριστικά την καριέρα του. Ο 42χρονος διεθνής φόργουορντ ανακοίνωσε με μήνυμά του την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ευχαριστώντας όσους στάθηκαν δίπλα του σε αυτή την μακρά πορεία.

Ήταν το αγαπημένο παιδί του Χάρη Μπόγδανου στο ξεκίνημα, ουσιαστικά της ανοδικής του πορείας, στις Εθνικές κατηγορίες με τον Κεραυνό το 2005 στη Γ΄ Εθνική. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε σταθεί στη στήριξη του αείμνηστου προέδρου της αιγιώτικης ομάδας προς το πρόσωπό του, καθώς είχε πιστέψει ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Και δικαιώθηκε.

Ο Μαργαρίτης ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ιωνικό μία χρονιά και στην Α1 ΕΣΚΑ-Η με την ΕΑΠ για δύο σεζόν.
Ήρθε στα 23 του στον Κεραυνό Αιγίου το 2005 και αγωνίστηκε αρχικά στη Γ΄ Εθνική και την επόμενη χρονιά στη Β΄, καθώς ο Κεραυνός ανέβηκε. Το 2007 στον αγώνα του δευτέρου γύρου Περιστέρι – Κεραυνός πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον της ομάδας της δυτικής Αθήνας. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μεταπήδησε στο Περιστέρι και από την Α2 Εθνική κατηγορία ξεκίνησε η μετέπειτα σπουδαία καριέρα του.

Αρχηγός στον ΠΑΟΚ και την Εθνική ομάδα!

Ακολούθησαν ο ΚΑΟΔ, οι Ίκαροι Σερρών, ο ΠΑΟΚ για μία δεκαετία (2012-21), ο Κολοσσός Ρόδου τη σεζόν 2021-22 και η επιστροφή του στον ΠΑΟΚ στον οποίο διετέλεσε για αρκετά χρόνια αρχηγός. Μάλιστα έφτασε να χριστεί αρχηγός και στην Εθνική ομάδα με την οποία αγωνίστηκε από το 2017 μέχρι το 2021!

“Ήταν μία πορεία γεμάτη όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές, όλες σημαντικές, καθώς μέσω αυτών ωρίμασα και έγινα ο άνθρωπος που είμαι σήμερα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα και ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ, εκεί όπου πέρασα τα περισσότερα χρόνια αυτής της μοναδικής διαδρομής.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα από το ξεκίνημα της καριέρας μου και όλους τους συμπαίκτες, που μαζί αγωνιστήκαμε αλλά και μοιραστήκαμε επιτυχίες, αποτυχίες, αγωνίες, τραυματισμούς, όνειρα και πολλές όμορφες στιγμές εντός και εκτός γηπέδων. Όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα υπέροχους ανθρώπους και έκανα φίλους για μία ζωή. Ένα ευχαριστώ και στους φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο εξέφραζαν τα συναισθήματα τους προς το πρόσωπο μου. Η εκτίμηση είναι αμοιβαία.

Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην μητέρα και στα αδέρφια μου, που έκαναν τόσες θυσίες για εμένα ώστε να μπορέσω να ακολουθήσω αυτήν την πορεία.

Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω το μάνατζέρ μου Μηνά Τουκμενίδη, με τον οποίο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο μου επαγγελματικό συμβόλαιο πορευτήκαμε μαζί και αναπτύξαμε μία πραγματική σχέση φιλίας.

Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην σύζυγο μου Βασιλική, που με ακολούθησε σε όποια ομάδα και αν πήγα, με στήριξε σε όποια απόφαση και αν πήρα και ήταν δίπλα μου σε κάθε δύσκολη στιγμή που πέρασα.

Και βεβαίως μου έδωσε την καλύτερη στιγμή της ζωής μας, τον γιο μας, για τον οποίο έπαιζα τα τελευταία χρόνια¨, αναφέρει στο μήνυμά του ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr