background img
banner
banner

Απόλυτη πλειοψηφία για την παράταξη Βαγενά

«ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗΣ» ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η “Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εμπόρων” του νυν προέδρου Γιώργου Βαγενά επικράτησε με ευρεία πλειοψηφία χθες στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ) που έγιναν στην Πάτρα, σε ξενοδοχείο της παραλιακής.

Οι εκλογές έγιναν παράλληλα με τη διήμερη ετήσια Γενική Συνέλευση του Σαββατοκύριακου η οποία έγινε σε φορτισμένο κλίμα καθώς είχε και εκλογο-απολογιστικό χαρακτήρα. Η παράταξη του Γ. Βαγενά φαίνεται εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία, με 11 από τις 17 έδρες του νέου Δ.Σ., για την επόμενη τριετία.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου καθώς δεν κατέστη δυνατόν να καταμετρηθούν τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η οποία διεξήχθη μέσω πιστοποίησης στο ψηφιακό σύστημα ZEYS του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συνολικά ψήφισαν 82 εκλέκτορες από 40 και πλέον πρωτοβάθμια σωματεία της περιφέρειας από τους οποίους 28 ηλεκτρονικά και οι λοιποί δια ζώσης.

Πέντε έδρες φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει η παράταξη πορεία ‘Νέα Πορεία’ του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κωνσταντίνου Πασιόπουλου. Μια έδρα  εξασφαλίζει η ”Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων” του μέλους Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κωσταντίνου Τηλιγάδη.

Σε εκλόγιμη θέση δύο Αιγιώτες

Σύμφωνα με την καταμέτρηση που δεν ολοκληρώθηκε βέβαια χθες, σε εκλόγιμη θέση με το ψηφοδέλτιο του κ. Βαγενά βρίσκονται οι Αιγιώτες, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (απερχόμενος γ’ αντιπρόεδρος) και Σπύρος Σπυρόπουλος (Οικονομικός Επόπτης).

Τόσο ο κ. Βαγενάς όσο και ο κ. Σπυρόπουλος δέχθηκαν, στη διάρκεια των τοποθετήσεων που έγιναν στη συνέλευση του Σαββάτου, σφοδρές επιθέσεις ιδιαίτερα για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική διαχείριση αλλά και την εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Αιγιαλείας ο οποίος υπεραμύνθηκε του τριετούς απολογισμού της απερχόμενης διοίκησης.

“Τόσο η 3ετής θητεία μας και ιδιαίτερα το 2024 που είναι το απολογιστικό της δράσης μας έτος, ήταν μια άκρως επιτυχημένη περίοδος με παρουσία της ΟΕΕΣΠ σε πολλές πόλεις όπου ανέδειξε τοπικά προβλήματα και στήριξε τους τοπικούς συλλόγους, με επαφές και πιέσεις σε βουλευτές, τοπικές αρχές και Επιμελήτρια.

Δράσαμε με εξωστρέφεια και δώσαμε με τον αγώνα μας ‘όπλα’ στα τοπικά όργανα για να λύσουν προβλήματα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ομοσπονδία είναι και μια μικρογραφία της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας… Είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συντηρείται και συντηρεί από την συνδρομή της ΕΣΕΕ που, σημειωτέων, δεν έχει ακόμη αποδοθεί ενώ έχουν ψαλιδιστεί οριστικά και τα προγράμματα επιμόρφωσης του ΛΑΕΚ. Όμως, όπως και στα μαγαζιά μας, στην ΟΕΕΣΠ πέρασε μια περίοδο 3ετής μεγάλου αγώνα για την επιβίωσή της, παράλληλα με την υποχρέωση μας να επιτελέσουμε στο ακέραιο και τα συνδικαλιστικά μας καθήκοντα”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr