background img
banner
banner

Δεν θα γίνουν «μπαλάκι» οι μαθητές

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

Δεν θα γίνει πράξη η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μεταφέρονται οι μαθητές θετικής κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Ακράτας στο αντίστοιχο σχολείο της Αιγείρας. Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη φάση της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αντιδράσεις. Στο θέμα παρενέβη ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Γιώργος Μπέσκος, κάνοντας λόγο για αδιανόητες καταστάσεις στη δημόσια εκπαίδευση στην περιοχή.

Όπως τόνισε, ΄΄είχαν δώσει εντολή από το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θετικής κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και να μεταβούν στο Λύκειο Αιγείρας, κλείνοντας το αντίστοιχο τμήμα στην Ακράτα. Το απίστευτο ήταν ότι, ενώ στην Ακράτα υπήρχαν οργανικές θέσεις καθηγητών, για τους μαθητές, στην Αιγείρα που τους έστελναν, δεν υπήρχαν. Μετά από αναφορά μου στον Υπουργό Παιδείας, κοινοποιούμενη στον Συνήγορο του Πολίτη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακλήθηκε αυτή η αδιανόητη απόφαση και το τμήμα στην Ακράτα θα λειτουργήσει κανονικά και θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους μαθητές και τις οικογένειές τους τη χρονιά μάλιστα των πανελλαδικών εξετάσεων΄΄.

΄΄Απορώ για τις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ της Αχαΐας που επαίρονται για την κατάσταση στη δημόσια παιδεία και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ελάχιστο στα προβλήματα της περιοχής μας που οδηγούν σε αδιέξοδο μαθητές και γονείς΄΄, καταλήγει ο κ. Μπέσκος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr