background img
banner
banner

Διπλές… κάλπες στην Αχαΐα

ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ -ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες βρίσκεται το τοπικό ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καθώς ήδη η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας ολοκληρώνει τον προγραμματισμό της για τις εσωκομματικές εκλογές για τον νέο αρχηγό του κινήματος και την μάχη των δύο γύρων, στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν από λίγα 24ωρα, στο νομό Αχαΐας θα στηθούν 27 κάλπες σε 14 σημεία καθώς το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με την εσωκομματική διαδικασία του 2021 ίσως να και ξεπεράσει τους 10.000!

Κάλπη θα στηθεί στην Ακράτα για την Ανατολική Αχαΐα ενώ στο Αίγιο όπου η συμμετοχή αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη, θα μπουν τρείς κάλπες, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Κάλπη θα στηθεί και στα Καλάβρυτα στο ΚΕΠ αλλά και στην Κλειτορία. Στο δήμο Ερυμάνθου θα μπουν κάλπες τόσο στην Χαλανδρίτσα όσο και στο Σταυροδρόμι όπου επίσης αναμένεται η μάχη να είναι μεγάλη. Στη Δυτική Αχαΐα κάλπη στα Σαγαίικα στη Δ.Ε. Μόβρης και δυο στην Κάτω Αχαΐα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» ή/και στο Δημαρχεί.
Στην Πάτρα όπου αναμένεται να είναι και ο μεγαλύτερος όγκος των εκλογέων, κάλπες θα μπουν Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδας (2), στο Νότιο Διαμέρισμα (3), για το Κεντρικό Διαμέρισμα (8), για το Αρκτικό Διαμέρισμα (1) και για την Δ.Ε. Ρίου (2).

Από πλευράς των υποψηφίων προέδρων τις επόμενες μέρες αναμένεται να έχουμε συνωστισμό επισκέψεων! Στην Πάτρα βρέθηκε χθες Τετάρτη ο Μιχάλης Κατρίνης, την προεκλογική κεντρική του εκδήλωση στην Πάτρα, αυτό το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «Πάνθεον», θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί στην Πάτρα η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου η οποία θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νομό Αχαΐας.

Μαζί της αναμένουμε να δούμε και τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας Κώστα Σπηλιόπουλό. Στην Πάτρα θα βρεθεί μέσα στις επόμενες μέρες και ο Χάρης Δούκας.

Αυτό το Σάββατο 20 του μηνός στο Αίγιο για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη θα βρεθεί ο δικηγόρος-εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

Οι επιλογές των αυτοδιοικητικών

Tην ίδια ώρα “φουντώνει” η συζήτηση σχετικά με τη στάση των αιρετών στην εκλογική διαδικασία καθώς στην Αχαΐα, οι τέσσερις από τους πέντε δημάρχους, προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ με εξαίρεση τον Κώστα Πελετίδη βέβαια. Η στάση του Δημάρχου Αιγιαλείας να συνταχθεί με τον Χάρη Δούκα αλλά και η δεδομένη στήριξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου – είναι και μέλος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ -στον Νίκο Ανδρουλάκη, μεταφέρει τα τελευταία 24ωρα την πίεση στους άλλους δύο δημάρχους: Θανάση Παπαδόπουλο και Θεόδωρο Μπαρή…

Η “τάση” Καλογερόπουλου

O δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, εκτός από τη συνεργασία που έχει άλλωστε σε θεσμικό επίπεδο στην ΚΕΔΕ με τον κ. Δούκα και τις προσωπικές τους επαφές, πορεύεται με δεδομένη τη δυναμική του δημάρχου Αθηναίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καλογερόπουλου, επιθυμία πολλών στην αυτοδιοίκηση είναι να προχωρήσει η αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος! Στο πρόσωπο του δημάρχου Αθηναίων πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν ότι ο κ. Δούκας εγγυάται και την ανανέωση της ηγεσίας της παράταξη, διαρέει το περιβάλλον του δημάρχου Αιγιαλείας. Ο κ. Καλογερόπουλος φαίνεται ότι θα είναι στην “πρώτη γραμμή της μάχης” καθώς, με τον κ. Δούκα, φιλοδοξεί ότι μπορέι να να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ και να τεθεί στην πρώτη γραμμή της ανασύνθεσης του ‘δημοκρατικού χώρου’.
Υπάρχουν πάντως συνεργάτες του δημάρχου που τον έχουν ενημερώσει ότι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις!

Ο “χρησμός” Παπαδόπουλου…

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων, παρότι είναι υποστηρικτής του Χάρη Δούκα, δηλώνει ξεκάθαρα ότι και για λόγους θεσμικούς, θα πρέπει να τηρήσει ίσες αποστάσεις έναντι όλων. Επισημαίνει ακόμη ότι “μέσα από την κάλπη θα εξαχθούν τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα, για το πως βλέπει η βάση του κόμματος το μέλλον… Την οποία, βάση, θα πρέπει πρώτα να πείσουν οι υποψήφιοι και να αναγνωρίσουν ότι δεν μπορεί να την ποδηγετήσει κανένας! Και τέλος, την επόμενη μέρα, θα πρέπει να αναγνωρίσουν κυρίως οι χαμένοι το ρόλο τους πλέον στην ενότητα του χώρου”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr