background img
banner
banner

Είναι ακίνητο αλλά κινεί την τοπική οικονομία

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟ “AEGEANMAJESTY” ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Η συνέχιση της παραμονής του κρουαζιερόπλοιου “AEGEANMAJESTY” που είναι ελλιμενισμένο στο νέο λιμένα, για τρείς (3) μήνες ακόμη, μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχει για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, αφού σε μια δύσκολη από εμπορική κίνηση περίοδο προσφέρει σημαντικά οφέλη στο Φορέα Διαχείρισης αλλά και την τοπική κοινωνία και οικονομία .

Συγκεκριμένα :
α) Το πλοίο δεν είναι παροπλισμένο, διατηρεί πλήρωμα ασφαλείας περί τα τριάντα (30) άτομα καθώς και ένα (1) άτομο για την αποθήκη και επτά (7) φύλακες ασφαλείας που προέρχονται από την περιοχή μας. Επιπλέον, για λογαριασμό του Φορέα Διαχείρισης (Δ.Λ.Τ.Α.) και σε συμμόρφωση με το κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο απασχολούνται πέντε (5) άτομα πλήρους απασχόλησης για τη φύλαξη των λιμενικών εγκαταστάσεων σε 24ωρη βάση, όλα προερχόμενα από την περιοχή της Αιγιάλειας.

β) Η διαχειρίστρια ναυτιλιακή εταιρεία καταβάλλει ανελλιπώς κάθε μήνα όλα τα προβλεπόμενα τέλη, όπως αυτά προκύπτουν είτε από την ισχύουσα νομοθεσία είτε από τις αποφάσεις που σχετίζονται με δικαιώματα που δύναται να εισπράξει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Συγκεκριμένα ο Φορέας Διαχείρισης εισπράττει τέλη για την ασφάλεια που είναι ανταποδοτικά, δικαιώματα για τη συχνή παροχή ύδατος προς το πλοίο, ζυγιστικά δικαιώματα, δικαιώματα κατάληψης χώρου και ποσά που προκύπτουν από τη διαχείριση αποβλήτων με αποτέλεσμα ο Φορέας να παραμένει σε συμμόρφωση με το εγκεκριμένο σχέδιο και τη νομοθεσία παρέχοντας υπηρεσίες μέσω πιστοποιημένων παρόχων.

γ) Αυξάνεται η δραστηριότητα και τα έσοδα του Τελωνείου Αιγίου με τον ανεφοδιασμό καυσίμων και εφοδίων πλοίου (υλικά κλπ.) καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

δ) Το πλοίο προμηθεύεται γεύματα σε καθημερινή βάση από τοπικές επιχειρήσεις για τη σίτιση του προσωπικού του, ενώ προμήθειες γίνονται και από κάθε μέλος του πληρώματος ξεχωριστά.

ε) Επιπλέον, μέσω του Ναυτικού Πρακτορείου στο πλοίο παρέχονται διάφορες υπηρεσίες από ντόπιους επαγγελματίες, σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν κάθε φορά (δύτες, γιατροί, ταξί κ.α.).

στ) Η ναυτιλιακή εταιρεία συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις και για άλλες ανάγκες που έχει το πλοίο, όπως καθαρισμοί, πυροσβεστικά μέσα ή μηχανικά εξαρτήματα κ.α., κατά την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι.

ζ) Επίσης βοηθά έμπρακτα στην άμεση αποκατάσταση ζημιών, καλύπτοντας την σχετική δαπάνη, όπως λ.χ. έγινε με την αποκατάσταση ζημιάς που προκλήθηκε από την κακοκαιρία σε εξοπλισμό του λιμένα.

η) Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι της ναυτιλιακής εταιρείας συνεργάζονται μέχρι σήμερα χωρίς προβλήματα και με διάθεση τήρησης των κανονισμών και των υποχρεώσεων τους με τις Αρχές (Τελωνείο/Λιμεναρχείο) και τους Υπευθύνους (π.χ. ΥΑΛΕ) με τη διεκπεραίωση όλων των διατυπώσεων (π.χ. εφοδιασμοί, αλλαγές πληρωμάτων κ.λ.π), ενώ παράλληλα έχουν αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση και το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου.

Εν κατακλείδι, σε μια περίοδο που οι δραστηριότητες του λιμένα είναι εξαιρετικά περιορισμένες λόγω της απώλειας εξυπηρέτησης των φορτίων που διακινούνταν παλαιότερα στο λιμένα μέσω ναυτικών πρακτόρων, η παραμονή του πλοίου ΄΄AEGEANMAJESTY΄΄ αναδεικνύει το λιμένα και την παραλιακή ζώνη του Αιγίου και αξιολογείται θετικά από τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr