background img
banner
banner

Επαφές και ενημέρωση για νέες τεχνολογίες και βιώσιμη ανάπτυξη

ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σειρά επαφών και συναντήσεων, με εκπροσώπους της κυβέρνησης, με στελέχη υπουργείων, οργανισμών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής κοινότητας είχε αντιπροσωπεία του δήμου Αιγιαλείας, που την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αποτελείτο από τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο και τον μηχανικό του δήμου, Ανδρέα Παλαιολόγου. Ιδιαιτέρως χρήσιμα συμπεράσματα εξήχθησαν από τις επισκέψεις στα περίπτερα της Δ.Ε.Θ., με την τιμώμενη χώρα για φέτος να είναι η Γερμανία.

Συζητήσεις για πρακτικές που υιοθετούνται για τη δημιουργία των «πράσινων» δήμων

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους ανθρώπους του δήμου, στην ενημέρωση και τις καλές πρακτικές. Όπως ανέφερε στo Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καραΐσκος, ΄΄στο πλαίσιο των επαφών που είχαμε σαν δήμος Αιγιαλείας και των επισκέψεων στα περίπτερα των υπουργείων αλλά και των επιμελητηρίων, ενημερωθήκαμε για θέματα που σχετίζονται με το νέο νομοθετικό πλαίσιο και τις εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ακόμη, ενημερωθήκαμε για τις νέες τεχνολογίες επισκεπτόμενοι το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και του ΥΠΕΝ, ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε για εμάς το σκέλος που έχει σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων. Μας δόθηκε η ευκαιρία να κουβεντιάσουμε τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται και οι οποίες μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και συντελούν στη δημιουργία «πράσινων» δήμων, αυτό δηλαδή ακριβώς που έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε και για τον δήμο Αιγιαλείας΄΄.
Ενδιαφέρον παρουσίασαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου και οι επισκέψεις στα περίπτερα των εταιρειών εκεί όπου ενημερώθηκαν για τις εμπορικές λειτουργίες.

Συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων δήμων

Σύμφωνα με τον κ. Καραΐσκο και έχοντας την εμπειρία των επισκέψεων και προηγούμενων χρόνων στη Δ.Ε.Θ., ΄΄είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο εκτός από το εμπορικό τμήμα της έκθεσης και την ενημέρωση υπουργεία και οργανισμούς, μας δίνεται η δυνατότητα να συναντάμε και ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημάρχους και αντιδημάρχους άλλων πόλεων, ανταλλάσσουμε απόψεις και ενημερωνόμαστε για τις δικές τους τακτικές κα εξετάζουμε εάν θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή κι εάν θα ωφελούσαν τον δήμο μας. Η ενημέρωση για εμάς είναι το άλφα και το ωμέγα καθώς επίσης και η υιοθέτηση καλών πρακτικών, έτσι ώστε να κάνουμε με τον δήμο μας «ένα βήμα μπροστά»΄΄…

Θα πρέπει τέλος να αναφερθεί ότι τα θέματα της κλιματικής ουδετερότητας και των νέων τεχνολογιών, οι πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης και ο ρόλος των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στις σύγχρονες προκλήσεις που ως κοινωνία καλούμαστε να ανταποκριθούμε, αποτέλεσαν το αντικείμενο πληθώρας συζητήσεων και συναντήσεων στο πλαίσιο της φετινής, 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr