background img
banner
banner

Εποικοδομητική και με ουσιαστικά αποτελέσματα

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Πλάθουν καθημερινά τον «άρτον ημών των επιούσιον», παράγουν τα πρόσφορα που πηγαίνουμε στην εκκλησία, ενώ είναι έτοιμοι να στηρίξουν το κοινωφελές έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο λόγος για τους αρτοποιούς της Αιγιάλειας και τους δεσμούς που διατηρούν με την τοπική Εκκλησία, κάτι που σκοπεύει να ενισχύσει η νέα διοίκηση της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου ώστε να τους συντροφεύει στην πορεία τους, ο νέος πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων Πάνος Κουτρόπουλος και μέλη της διοίκησης, επισκέφθηκαν τον τοπικό Ποιμενάρχη την περασμένη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και είχαν μαζί Του μία άκρως εποικοδομητική συζήτηση.

Τον Μητροπολίτη επισκέφθηκαν εκτός από τον κ. Κουτρόπουλο, ο αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, η ταμίας Χρύσα Κονιδάρη και το μέλος Μιχάλης Δάρρας.

Ενημέρωση και πρόσκληση στο συνέδριο

Μιλώντας στo Protionline.gr για τη συνάντηση, ο κ. Κουτρόπουλος επισήμανε: ΄΄Πραγματοποιήθηκε μία εθιμοτυπική συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο και πήραμε την ευλογία του, κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Ήταν μία συζήτηση πολύ όμορφη, γεμάτη ουσία και με ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Επί της ευκαιρίας αυτής, είχαμε τη δυνατότητα να τον καλέσουμε και προσωπικά στο προσεχές Συνέδριο που συνδιοργανώνουμε οι Συντεχνίες Αρτοποιών Πατρών και Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, στα μέσα του ερχόμενου μήνα΄΄. Ακόμη, ο κ. Κουτρόπουλος σημείωσε ότι η δράση, είναι μία προσπάθεια που τυγχάνει μεγάλης διαφήμισης από πολλές βαθμίδες του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και από δεκάδες άτομα – εκπρόσωπους από τα διάφορα σωματεία. Είπε επίσης, ότι το συγκεκριμένο συνέδριο είναι μεγάλης σημασίας για την τοπική αγορά και αποτελεί “κινητήριο δύναμη” για πολλούς καταστηματάρχες του επιχειρηματικού κλάδου της αγοράς αλλά και της κοινωνικής ζωής.

Θα στηρίζουν με αγαθά το κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως

Η συζήτηση με τον Μητροπολίτη όμως είχε και μία άλλη διάσταση, αυτή της κοινωνικής προσφοράς. ΄΄Η νέα διοίκηση έχει την πρόθεση να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως για τη συγκέντρωση τροφίμων και για τη στήριξη των αδύναμων οικογενειών και των ευπαθών ομάδων του κοινωνικού μας βίου, κάτι που τονίσαμε και σ τον Μητροπολίτη΄΄ ανέφερε ο κ. Κουτρόπουλος, ενώ έκανε γνωστό πως μετέφεραν και στον κ. Ιερώνυμο την πρόθεση του Δ.Σ. της Συντεχνίας, σε κάθε δράση της Ιεράς Μητροπόλεως που αφορά φιλανθρωπικούς σκοπούς ή εθελοντικές προσπάθειες, ο επιχειρηματικός κόσμος του “ψωμιού”: και της αρτοποιίας να πρωτοστατεί.

Στήριξη του φούρνου της γειτονιάς και όχι των πολυεθνικών

΄΄Ο Μητροπολίτης ήταν πολύ φιλικός και άμεσος και χαρήκαμε ιδιαίτερα γιατί μπορέσαμε να κάνουμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα της καθημερινής ζωής. Μας ρώτησε πώς είναι οι δουλειές μας και τι δυσκολίες αντιμετωπίζουμε, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο παραγωγής του ψωμιού και ρώτησε πολλά πράγματα για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά σήμερα. Του δώσαμε το στίγμα για το πώς δουλεύουμε και το πόσο σημαντικό είναι, ο κόσμος να στηρίζει τον φούρνο της γειτονιάς και να προτιμά τα καταστήματα που εδώ και πολλές δεκαετίες προτιμούσαν οι προηγούμενες γενιές.

Εδώ και αιώνες ο κόσμος επιλέγει το κλασικό ζεστό και φρέσκο ψωμί στο φούρνο της γειτονιάς, με αυτόν τον τρόπο μεγάλωσαν οι παππούδες και οι γονείς μας. Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος κατανόησε πλήρως την ανάγκη και τις ανησυχίες του κλάδου και είπε πως είναι πολύ σημαντικό οι καταναλωτές να ενισχύουν την τοπική αγορά με την προτίμησή τους στα τοπικά προϊόντα, ενάντια στις πολυεθνικές αλυσίδες των πολυκαταστημάτων και των ξένων συμφερόντων της σύγχρονης επιχειρηματικότητας΄΄, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Τους προέτρεψε να χρησιμοποιούν αγιασμό στην παρασκευή του πρόσφορου

΄΄Οι σχέσεις εκκλησίας και επιχειρηματικότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με πάρα πολλά πράγματα, ούτως ή άλλως΄΄ είπε ακόμη ο κ. Κουτρόπουλος, κάνοντας γνωστό πως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι γι ατην Ιερά Μητρόπολη είναι πολύ σημαντικό το έργο που επιτελούν οι αρτοποιοί οι οποίοι είναι αυτοί που παρασκευάζουν τα πρόσφορα.

Μάλιστα, προέτρεψε τους αρτοποιούς να βάζουν αγιασμό αντί για νερό κατά την παραγωγή των πρόσφορων, λέγοντάς τους ότι έτσι, αγιάζεται το ψωμί το Σώμα του Κυρίου αλλά και οι ψυχές των πιστών. ΄΄Είναι κάτι που δεν το γνωρίζαμε και φυσικά θα το ακολουθήσουμε. Ο Σεβασμιώτατος μας είπε πως η συνεργασία μας, μόνο θετικά και όμορφα αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει στο μέλλον. Είμαστε χαρούμενοι για αυτή την συνάντηση και τον ευχαριστούμε για την στήριξη και το αμέριστο ενδιαφέρον του΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr