background img
banner
banner

Ζήτησαν το Επιμελητήριο να παίξει ρόλο συντονιστή…

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΕΜΠΟΡΟΙ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η ονομασία της επιμελητηριακής παράταξης του Τάκη Βασιλείου «Ένα Επιμελητήριο» και το όραμά του για τον φορέα, γίνεται πράξη με τις καθημερινές επαφές του υποψηφίου προέδρου, ο οποίος απευθύνεται τόσο προς εμπόρους και επαγγελματίες, όσο και προς τους ιδιοκτήτες μεγαλύτερων επιχειρήσεων, θεωρώντας πως μαζί μπορούν να αναπτύξουν μία κοινή δυναμική, που θα έχει τη βάση της στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Η Ανατολική Αιγιάλεια ήταν ο προχθεσινός σταθμός του κ. Βασιλείου, η ατζέντα του οποίου γέμισε με πολλά και διαφορετικά θέματα, κατά τη διάρκεια των επαφών του.

Η συνάντηση έγινε στην παραλία Συλιβαινιωτίκων σε παραλιακό ξενοδοχείο και συμμετείχαν άνθρωποι του τουρισμού, της εστίασης- αναψυχής, επιχειρηματίες καθώς και έμποροι της αγοράς της Ανατολικής Αιγιάλειας. Παρέστησαν ακόμη άνθρωποι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Ο κ. Βασιλείου παρουσίασε το πλάνο του, ωστόσο άκουσε με προσοχή και κατέγραψε όλα τα θέματα που του μεταφέρθηκαν και δεν ήταν λίγα…

Ο τουρισμός υστερεί παρά τη δυναμική της Ανατολικής Αιγιάλειας

Ειδική αναφορά έγινε στον τομέα του τουρισμού, καθώς, όπως τονίστηκε, με δεδομένη τις δυνατότητες που παρουσιάζει η Ανατολική Αιγιάλεια στο πεδίο αυτό, δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Κι αυτό αποδόθηκε στην έλλειψη υποδομών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αποχετευτικό δίκτυο που έχει καθυστερήσει αρκετά. Τονίστηκε ακόμη πως η τουριστική περίοδος για την περιοχή διαρκώς συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να υπάρχει αντίκτυπο και στο κέρδος των επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην επισκεψιμότητα.

Απόν το Επιμελητήριο από την περιοχή

΄΄Καταγράψαμε μία αβεβαιότητα. Ο επαγγελματικός – επιχειρηματικός κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αυτό που μας μεταφέρθηκε είναι ότι, ειδικά στην Ανατολική Αιγιάλεια, δεν έχει γίνει η παραμικρή ενημέρωση επί σειρά ετών από το Επιμελητήριο για το πώς θα μπορούσαν π.χ. να επωφεληθούν από προγράμματα, να στηριχτούν οι επιχειρήσεις τους και αναπτύξουν μία εξωστρέφεια΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr ο κ. Βασιλείου, ερωτηθείς για το τι του μεταφέρθηκε κατά τη σχεδόν τρίωρη συζήτηση και παρατηρώντας ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία ημερίδα στην περιοχή από τον φορέα.

Παρεμβάσεις και υποδομές

Επίσης, έκανε γνωστό ότι ένα ακόμη πρόβλημα για την περιοχή αποτελεί η έλλειψη εργαζόμενων με την απαραίτητη εξειδίκευση, κάτι που βέβαια δεν συνέβαινε παλιότερα. Τέλος, αυτό που παρατήρησε είναι πως τα μέλη του Επιμελητηρίου στην Ανατολική Αιγιάλεια, επιθυμούν από τον φορέα να παίξει έναν ρόλο συντονιστή ούτως ώστε να υπάρχει συνεργασία και με τον δήμο και τις υπηρεσίες για καλύτερη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων, στάθμευση και άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις και υποδομές που θα φέρουν την ανάπτυξη.
Χθες βράδυ, είχε προγραμματιστεί συνάντηση του υποψηφίου προέδρου και επικεφαλής της επιμελητηριακής παράταξης «Ένα Επιμελητήριο», στην περιοχή του Διακοπτού.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr