background img
banner
banner

Η δημοτική αρχή… λογοδότησε στον εαυτό της

ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, μολονότι ξεκίνησε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι προχθές, ξεπέρασε και τον χρόνο προγραμματισμένης έναρξης της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας. Οι σύμβουλοι των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζήτησαν επανειλημμένως να αναβληθεί η δεύτερη συνεδρίαση κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας. Έτσι, η δημοτική αρχή… λογοδότησε στον εαυτό της.

Στην πραγματικότητα, συζητήθηκαν μόνο τα τρία θέματα για τα οποία θα παρείχε ενημέρωση του σώματος η δημοτική αρχή και δεν έγινε η προβλεπόμενη κλήρωση. Τα θέματα εισηγήθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά και ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος.

Η αντιπολίτευση ζήτησε αναβολή

Από την αρχή κιόλας της τακτικής συνεδρίασης η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη τόνισε πως με το να ορίζονται δύο συνεδριάσεις πολύωρες την ίδια ήμερα, υποβαθμίζεται η ουσία ειδικά της λογοδοσίας και επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι μετά από τόσες ώρες είναι δύσκολο να ανταποκρίνονται οι σύμβουλοι. Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούνιας διαμαρτυρήθηκε για την ώρα έναρξης το μεσημέρι τονίζοντας πως οι σύμβουλοι που εργάζονται είναι δύσκολο να συμμετάσχουν καθώς πρόκειται για οργανικές ώρες. Αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης λογοδοσίας όσο περνούσε η ώρα και «τραβούσε» η τακτική, εξέφρασε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Σπηλιόπουλος που όμως δεν εισακούστηκε.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως αρκετά από τα θέματα που οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και των δύο παρατάξεων, επρόκειτο να εισηγηθούν στην επιτροπή λογοδοσίας, τα επισήμαναν στις αρχικές τοποθετήσεις, ζητώντας απαντήσεις, όπως και έλαβαν.

Έτσι, λίγο μετά τις 10.00μ.μ. και μόλις ολοκληρώθηκε η συζήτηση των 53 θεμάτων της τακτικής συνεδρίασης, οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποχώρησαν. Τα έδρανα άδειασαν και από τη δημοτική αρχή ελήφθη η απόφαση να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση με τους παριστάμενους που ήταν οι κ. Φραγκονικολόπουλος, Χριστόπουλος, Καραΐσκος, Σταυροπούλου, Ανδριόπουλος, Φιλιππάτος, Βασιλακοπούλου, Ιατροπούλου, Βούλγαρης, Οικονόμου, Τσερενζούλιας Ελευθεριώτης Αγγελοπούλου και Γ. Αγγελόπουλος.

΄΄Άλλοι αντέχουν στον τρύγο κι αυτοί δεν μπορούν στην καρέκλα…΄΄ είπε ο δήμαρχος

΄΄Δεν μπορεί κάποιοι να βάζουν θέματα και να λείπουν. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα προχωρήσουμε τη διαδικασία της λογοδοσίας΄΄, είπε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ σε άλλο σημείο της συνεδρίασης, επισήμανε: ΄΄Με λυπεί το γεγονός ότι σε επτάμισι ώρες συνεδρίασης οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης κουράστηκαν, ενώ θα έπρεπε να έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία για όλα τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως για αυτά που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι ίδιοι. Δεν είναι σωστό άλλοι να τρυγούν οκτώ ώρες στον ήλιο και οι συνάδελφοι μέσα στην κλιματιζόμενη αίθουσα, στην καρέκλα τους, στις επτάμισι το απόγευμα να είναι κουρασμένοι και να λένε πως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό αυτό και συμβολίζει κάτι΄΄…

Έτοιμο το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών

Το πρώτο θέμα αφορούσε τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Έμφυλης Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων για το οποίο η κ. Γιδά είπε μεταξύ άλλων ότι ΄΄η δημοτική αρχή είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς ήταν μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει προεκλογικά και με το πρόγραμμά μας, δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.
Θα κάνουμε δράσεις και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα που αφορούν ιδιαίτερα την ομάδα των γυναικών και των θυμάτων έμφυλης βίας.
Μετά από μία μακρόχρονη πορεία και αφού πήραμε τις σχετικές αποφάσεις, με τη συνεργασία της Περιφέρειας εξασφαλίσαμε κάποιους χώρους για να λειτουργήσουμε το Συμβουλευτικό Κέντρο. Παραχωρήθηκαν σε εμάς στο τέρμα της Αναπαύσεως τρία συνεχόμενα γραφεία τα οποία ήδη τα διαμορφώσαμε”.

Η «Ηλέκτρα» των σχολείων

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων. Μίλησε για το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για το οποίο ο Δήμος είχε καταθέσει πρόταση τον Φεβρουάριο του 2024 η οποία αφορά ενεργειακή αναβάθμιση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στο 3ο Γυμνάσιο, στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου. Όπως είπε, ΄΄είναι μία πρόταση ύψους 2.100.000 € που έχουμε περάσει στην επόμενη φάση και είναι πολύ σημαντικό αν καταφέρουμε να πάρουμε την χρηματοδότηση να υλοποιήσουμε διαρκείς αναβαθμίσεις, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά την προστιθέμενη αξία που έχει για τους μικρούς μαθητές που περνούν πολλές ώρες στα σχολεία αλλά και ενεργειακά να μειώσουμε το κόστος. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κι άλλη πρόσκληση στην Περιφέρεια για ενεργειακές αναβαθμίσεις που τελειώνει τέλη Οκτωβρίου και η Τεχνική Υπηρεσία προσπαθεί σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Παιδείας για ακόμη ένα σχολείο και συγκεκριμένα για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου¨.

Το προθερμαντήριο στο Δημοτικό Στάδιο

Τέλος, ο κ. Χριστόπουλος έκανε ενημέρωση για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου σχετικά με το κλειστό προθερμαντήριο. Όπως είπε, η ΄΄εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει κάνει έγγραφο να αδειάσει ο χώρος, έγινε ο πρώτος ΑΠΕ και μαζί με κάποιες συμπληρωματικές εργασίες (έχουν να κάνουν με χωρίσματα τουαλέτες, γραφεία, φωτισμό) που δεν είχαν προβλεφθεί στη μελέτη επίσης αλλά και το κόστος της αναθεώρησης των τιμών, προβλέπει αύξηση του κόστους κατά 188.000 €. Χθες ολοκληρώθηκε η τεχνική έκθεση εάν κρίνει έτσι η υπηρεσία θα προχωρήσει για έγκριση στο τεχνικό συμβούλιο και αφού εγκρίνει τον πρώτο ΑΠΕ θα πρέπει να δεσμεύσουμε χρήματα από τον δημοτικό προϋπολογισμό του έτους 2025. Άρα μαζί με την ανάπλαση της Μητροπόλεως θα έχουμε δέσμευση περίπου 500.000 από τον προϋπολογισμό του 2025΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr