background img
banner
banner

Η διαφωνία για τα στρώματα στο Δημοτικό Συμβούλιο

΄΄ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ΄΄ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο Κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΄΄ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ 25-30 ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ΄΄ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο Ν. ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Αναφορά στην αποκομιδή των στρωμάτων που οι πολίτες βγάζουν στους δρόμους, έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, με αφορμή την αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2025. Ο Κώστας Σπηλιόπουλος ανέφερε πως υπάρχουν παράπονα από τους πολίτες στον τομέα αυτό, βρίσκοντας αδικαιολόγητη την αύξηση ενώ ο Νίκος Καραΐσκος επισήμανε ότι γίνεται ορθολογική διαχείριση και για το συγκεκριμένο είδος.

Μιλώντας για την ανταποδοτικότητα του τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» κ. Σπηλιόπουλος είπε πως και πέρυσι έγινε αύξηση 47% όμως οι πολίτες δεν είδαν τη διαφορά και επισήμανε ως παράδειγμα το γεγονός ότι σε κάθε συνοικία υπάρχουν στρώματα που έχουν εναποτεθεί στους δρόμους και παραμένουν εκεί. ΄΄Διαμαρτύρονται οι πολίτες ότι δεν μπορούν να κάνουν την απόρριψη στρωμάτων και βλέπουμε ένα ποσό 40.000 ευρώ΄΄, σχολίασε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, βρίσκοντας υπερβολικό και το ποσό για τον σύμβουλο για τη ΜΕΒΑ.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος είπε πως έχει αλλάξει τελείως το πλαίσιο καθώς ο δήμος είναι πλέον δήμος με «πράσινο αποτύπωμα». ΄΄Μαζεύουμε περίπου 25 με 30 στρώματα την εβδομάδα αυτά πρέπει να διαχειριστούν. Γίνεται μία ορθολογική διαχείριση που κοστίζει΄΄, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ για τη ΜΕΒΑ, σημείωσε: ΄΄Όταν βάζουμε χρήματα, τα βάζουμε για να αποδώσουμε τα ανάλογα στους δημότες. Ήδη η ΜΕΒΑ έχει ξεκινήσει έχουν πέσει τα πρώτα τσιμέντα. Είμαστε σε ένα μεταίχμιο πρέπει να επιλέξουμε τι θέλουμε: Έναν δήμο μίζερο ή έναν δήμο που αναπτυξιακά θα προσφέρει στους πολίτες σε επίπεδο ποιότητας ζωής και θα μειώνει μακροπρόθεσμα τα κόστη λειτουργίας;΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr