background img
banner
banner

Η ενότητα στη… μέγγενη

ΠΡΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ –«ΜΙΛΑ» ΚΑΙ Η ΑΧΑΪΑ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας με αναφορά στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από την περιοχή και υψηλόβαθμα στελέχη καθώς το τριήμερο από Παρασκευή 6 του μηνός έως και αυτή την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, το κόμμα θα βρεθεί και πάλι στη… μέγγενη με ορατό ενδεχόμενο τη διάσπαση.

«Ο κύβος ερρίφθη» αναφέρουν στελέχη που ανήκουν στην ομάδα των «87» των… πιστών της ιστορικής ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα καθώς την Παρασκευή -παραμονές της συνεδρίασης της Κ.Ε. αυτού του Σαββατοκύριακου- αναμένεται να επικυρωθεί η κατάθεση πρότασης μορφής για την αλλαγή ηγεσίας, στον ένα χρόνο της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το προγραμματικό συνέδριο του Οκτωβρίου όσο και το «πακέτο» των προτάσεων που κατατέθηκαν την Τρίτη και περιλαμβάνουν ακόμη και αλλαγή ονόματος, θα περάσουν σε… δεύτερη μοίρα καθώς η Κ.Ε. είναι πολύ πιθανό να αποφασίσει ότι η… προεδρία στο κόμμα είναι αυτή που θα κριθεί νωρίτερα! Τόσο η οργάνωση της Πάτρας όσο και του Αιγίου έχουν αποθέσει τις ελπίδες τους στα μέλη της Κ.Ε. από την περιοχή καθώς στόχος είναι η πρόταση μομφής να περάσει με πλειοψηφία και το κόμμα να οδηγηθεί στην κάλπη για την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.

Από την άλλη πλευρά, υποστηρικτές του Στεφάνου Κασσελάκη τόσο στην Πάτρα όσο και στο Αίγιο μιλούν για Οργανώσεις Μελών που έχουν βάλει στόχο να… διαλύσουν το κόμμα ενώ κρίνουν ότι η Κ.Ε. του Σαββατοκύριακου θα πρέπει να επικυρώσει τις εισηγήσεις για δομικές αλλαγές, ενόψει του προγραμματικού συνεδρίου του επόμενου μήνα!Σε κάθε περίπτωση πάντως κάλπες θα στηθούν άμεσα, είτε για νέο πρόεδρο εφόσον περάσει η εισήγηση και πάμε σε πρόταση μομφής, είτε περάσει η άποψη των «προεδρικών» για τομές στην οργανωτική δομή του κόμματος.

Αντίθετοι δρόμοι…

«Η νέα ηγεσία με κάθε τρόπο επιχειρεί να διαλύσει το κόμμα, αποποιείται τον ιστορικό του ηγέτη Αλέξη Τσίπρα και θέλει να επιβάλει μια λογική ‘Νεοσταλινισμού’ με μεγάλες εκκαθαρίσεις και ένα κόμμα χωρίς Οργανώσεις Μελών» σχολιάζει το μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιερόθεος Μουρίκης, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή στο καταστατικό με βάση τις προτάσεις της ηγεσίας περνά τις… κόκκινες γραμμές και εξωθεί τα παραδοσιακά στελέχη της αριστερά στην έξοδο!

«Το μόνο με το οποίοι ασχολούνται κάποιες Ο.Μ. είναι πως θα διασπάσουν το κόμμα και πως θα ακυρώσουν τις αλλαγές που προωθούνται για τον εκδημοκρατισμό του.

Οδηγούμαστε σ ένα συνέδριο χωρίς προτάσεις από την οργάνωση παρά μόνο από τα απλά μέλη που θεωρούν ενδιαφέρουσες τις εισηγήσεις της Επιτροπής Καταστατικού και βάζουν και τις δικές τους σκέψεις για ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία» απαντά από την πλευρά του το μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας Δημήτρης Δεληγεωργόπουλος.

Οι εισηγήσεις

Όπως είναι γνωστό, το ο όνομα που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης στη συνεδρίαση της επιτροπής του κόμματος είναι το «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» με εναλλακτική τη «Σύγχρονη Ριζοσπαστική Αριστερά». Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης των μελών, τα οποία θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα όπως τη γραμμή του κόμματος, ενώ θα έχουν καθοριστικό λόγο και στα ψηφοδέλτια, όπως έγινε στις ευρωεκλογές. Επίσης, όποιος θέλει να είναι υποψήφιος στις εκλογές και είναι σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει 24 μήνες πριν να παραιτηθεί από αυτό.

Σχετικά με τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές, η πρόβλεψη είναι να μετέχουν σε ένα και μοναδικό κομματικό όργανο, το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο προορίζεται να αντικαταστήσει την σημερινή Κεντρική Επιτροπή, με τη συμμετοχή των βουλευτών και των ευρωβουλευτών να είναι εξ οφίτσιο. Το Εθνικό Συμβούλιο θα αποτελείται από 151 μέλη στη θέση της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr