background img
banner
banner

“Η περιοχή έχει τις δυνατότητες να αλλάξει «ρότα» στην οικονομία”

ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Επαφές με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της περιοχής είχε τις προηγούμενες ημέρες ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Τάκης Βασιλείου. Σκοπός του επικεφαλής της παράταξης «1 Επιμελητήριο», είναι η ενημέρωση και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στο οικονομικό γίγνεσθαι του νομού. Και μπορεί τα στοιχεία που συλλέγει να προκαλούν έναν προβληματισμό, πλην όμως, ιδιαιτέρως ελπιδοφόρα προοπτική αποτελεί η πεποίθηση του κ. Βασιλείου ότι η περιοχή έχει τις δυνατότητες να ανοίξει νέους δρόμους. Αρκεί βέβαια, να έχει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις…

Η υποψηφιότητα Βασιλείου έχει προσδώσει πρόσθετο ενδιαφέρον στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Αιγιάλεια, από την οποία προέρχεται. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υποψήφιος πρόεδρος συνάντησε ανθρώπους που υπηρετούν την τοπική οικονομία από διαφορετικά σημεία, καλύπτοντας ωστόσο σφαιρικά το αντικείμενο και συλλέγοντας τις πληροφορίες που χρειάζεται για τη διαμόρφωση του προγράμματος της παράταξής του για τον τόσο σημαντικό αυτό τομέα.

Φορολογικές υποχρεώσεις, αγορά, εξαγωγές συνθέτουν μία σφαιρική εικόνα

Έτσι, ο επικεφαλής της «1 Επιμελητήριο» «είδε» τους λογιστές Σωτήρη και Αντώνη Παπαχριστόπουλο και ενημερώθηκε για τα οικονομικά θέματα που άπτονται της περιοχής και τα οποία σχετίζονται με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων απέναντι στο κράτος.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλείου πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρώτο σε ψήφους υποψήφιο και εκλεγέντα στο Δ.Σ. του νέου Εμποροβιοτεχνικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, Λάμπη Παπαδόπουλο, τον οποίο συνεχάρη για την επιτυχία και την απόδοση καρπών της προσπάθειάς του για τη δημιουργία του νέου συλλόγου. Τόσο από τον κ. Παπαδόπουλο ο οποίος είναι και εκλεγμένος στην Ομοσπονδία όσο και από τον επίσης εκλεγμένο στην Ομοσπονδία Σπύρο Σπυρόπουλο, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα θέματα της τοπικής αγοράς, λαμβάνοντας μηνύματα προβληματισμού για την έλλειψη ρευστότητας, την πτώση τζίρων, τα «λουκέτα» κ.ά.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου συναντήθηκε ακόμη με δύο ανθρώπους που τοπικού επιχειρείν, οι οποίοι έχουν χαράξει σημαντική πορεία στην παραγωγή και διάδοση των τοπικών οίνων. Συζήτησε με τον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, ιδρυτή της «Οινοφόρος» και πρόεδρο του Δικτύου Ποιότητας «Οινοξένεια» Άγγελο Ρούβαλη, με τον οποίο η συζήτηση περιστράφηκε τόσο γύρω από το κρασί και τις προοπτικές του όσο και γύρω από τον θεσμό των «Οινοξενείων» που επιτυχώς κλείνει φέτος τον κύκλο του, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος, ο κ. Βασιλείου είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Τετράμυθος» Αρίστο Σπανό, με τον οποίο μίλησε για τα θέματα εμπορίας και διάθεσης του ελληνικού οίνου στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό.

Εικόνα από… πρώτο χέρι

Μιλώντας στο Protionline.gr για τις επαφές με οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες, ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, σημείωσε: ΄΄Τις τελευταίες ημέρες έχω εντείνει τις επισκέψεις μου σε επιχειρήσεις και σε ανθρώπους που γνωρίζουν την κατάσταση της τοπικής οικονομίας, λαμβάνοντας τις συντεταγμένες, καθώς θέλω να έχω ενημέρωση και εικόνα από «πρώτο χέρι» για το τι συμβαίνει. Οι διαπιστώσεις μου είναι ότι υπάρχει έντονος σκεπτικισμός καθώς οι προκλήσεις των καιρών έχουν αγγίξει και την τοπική μας οικονομία και οι απαιτήσεις στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, συνεχώς αυξάνονται. Καταλήγω όμως στο συμπέρασμα ότι η περιοχή μας έχει τεράστιες δυνατότητες και πιστεύω πως αυτές πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να προάγουμε. Να προσπαθήσουμε δηλαδή όλες αυτές τις αδυναμίες, να τις μετατρέψουμε σε πλεονεκτήματα. Προσωπικά και μέσα από την ενασχόλησή μου με το Επιμελητήριο Αχαΐας, σε αυτό προσανατολίζομαι. Πιστεύω ότι μέσα από τον φορέα μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικά πράγματα για τον τόπο μας΄΄.

Να δοθεί νέα δυναμική

΄΄Δεν πρέπει να σταθούμε στο τι έγινε ως τώρα. Πρέπει να μάθουμε πώς ακριβώς έχει η κατάσταση ώστε παράγοντας μία νέα πολιτική, περισσότερο ενδοσκοπική, αναλυτική και δυναμική, να δώσουμε νέα δυναμική στα τοπικά προϊόντα, τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους τους΄΄, επισήμανε ακόμη ο κ. Βασιλείου, προσθέτοντας: ΄΄Το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι ένας σημαντικός φορέας για το τοπικό οικονομικό γίγνεσθαι. Οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επαναπρογραμματιστεί όχι μόνο για να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις, αλλά πολύ περισσότερο να ευθυγραμμιστεί στα καλέσματα της επόμενης μέρας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr