background img
banner
banner

Καθημερινά τα προβλήματα από το έργο της αποχέτευσης στην Τέμενη

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Τέμενης έχει προκαλέσει το έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, το οποίο προχωράει μεν με ταχύτατους ρυθμούς, πλην όμως η πρόχειρη αποκατάσταση των δρόμων και η καθημερινή διακοπή στην υδροδότηση, έχουν διαταράξει την καθημερινότητα στο χωριό. Από πλευράς ΔΕΥΑΑ πάντως συστήνεται υπομονή καθώς σε λίγους μήνες τα συνεργεία θα έχουν φύγει αφού το μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την κοινότητά τους, όπως και για τις όμορες Βαλιμιτίκων και Διγελιωτίκων, θα έχει ολοκληρωθεί.

Το θέμα τέθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Μεντζελόπουλο, τονίζοντας πως αναγνωρίζεται η σημαντικότητα του έργου ωστόσο κάθε μέρα τα νοικοκυριά δεν έχουν νερό, όπως είπε. Επιπλέον, κάτοικος του χωριού καταγγέλλει το πολύ πρόχειρο κλείσιμο των τομών που έγιναν στους δρόμους, οι οποίοι παραδίδονται με χώματα στην κυκλοφορία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρήσει και Ι.Χ. αυτοκίνητο να πέσει μέσα σε τρύπα, στην προσπάθεια των επιβαινόντων να μεταβούν στο σπίτι τους.

Το έργο θα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος, αναφέρει η ΔΕΥΑΑ που ζητά την κατανόηση των κατοίκων

Ερωτηθείς από το Protionline.gr, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος επισήμανε πως γνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργούνται. Σε ό,τι αφορά τις διακοπές στην υδροδότηση, είπε πως συμβαίνουν διότι τα συνεργεία επιχειρούν στα… τυφλά, από τη στιγμή που τα δίκτυα ύδρευσης είναι πάρα πολύ παλιά και δεν υπάρχει καταγεγραμμένο σχέδιο. Άρα είναι σύνηθες να γίνονται τομέας από τα μηχανήματα και να «πέφτουν πάνω» σε σωλήνες. Από την άλλη, επισημαίνει πως εξαιτίας της παλαιότητας του δικτύου δεν υπάρχουν και οι απαιτούμενες αντοχές γι΄ αυτό και προκαλούνται βλάβες. ΄΄Κατασκευάζεται ένα πολύ μεγάλο έργο, κατανοούμε τον προβληματισμό των κατοίκων και τους καλούμε να επιδείξουν λίγη υπομονή ακόμη, καθώς το έργο προχωρά πολύ γρήγορα. Οι ρυθμοί που κινείται ο εργολάβος είναι πολύ ικανοποιητικοί και εκτός σοβαρού απροόπτου, θα παραδώσει εντός της συμβατικής προθεσμίας΄΄, είπε ο κ. Ντίνος, προσθέτοντας: ΄΄Από εκεί και πέρα τόσο στην Τέμενη όσο και στους άλλους οικισμούς, θα μείνει ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο που θα αναβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής΄΄.

Πάντως θα πρέπει να αναφερθεί ότι από τη σύμβαση δεν προβλέπεται ασφαλτόστρωση των δρόμων που έγιναν οι τομές, παρά μόνο κλείσιμο και κάλυψη των σημείων που σκάφθηκαν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr