background img
banner
banner

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ»: Πρόσκληση για εθελοντική δραστηριοποίηση σε ομάδα δράσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», με δελτίο Τύπου προσκαλεί Απόφοιτους των Τμημάτων Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Σχολών και Κοινωνικής Εργασίας προκειμένου να συμμετέχουν εθελοντικά σε δράσεις του φορέα που αφορούν παιδιά, έφηβους και νέους ενήλικες με ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις πρόληψης που εφαρμόζονται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως τονίζει, ΄΄ο ρόλος των ευαισθητοποιημένων πολιτών στην προώθηση των στόχων της πρόληψης είναι κομβικός καθώς η πρόληψη για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας.

Οι εθελοντές μέσα από τη δική τους εκπαίδευση, το δικό τους βίωμα και την προσωπική τους αλλαγή μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην κοινότητα τους. Ειδικότερα εθελοντές που προέρχονται από τον χώρο των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση αυτής της συλλογικής προσπάθειας μέσα από την αξιοποίηση των ειδικότερων γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.

Ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν εξειδικευμένη εκπαίδευση και εμπειρία εφαρμογής στο πεδίο την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν στον επαγγελματικό τους ρόλο άμεσα ή μελλοντικά΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr