background img
banner
banner

Κλείστηκαν τα αυλάκια, φάρδυναν οι δρόμοι στο Μαυρίκι

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ

Ένα πολύ σημαντικό έργο ολοκληρώθηκε το τελευταίο δεκαήμερο , στην κοινότητα Μαυρικίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Πρόκειται για την κατασκευή κλειστών σωληνωτών αγωγών με σκοπό τη διαπλάτυνση των στενών δρόμων του χωριού και την καλύτερη διαχείριση των όμβριων υδάτων.

Όπως εξήγησε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Λιαπόπουλος, ΄΄η παρέμβαση επεκτάθηκε σε ένα σημαντικό τμήμα του οδικού δικτύου μέσα στο χωριό, μήκους περίπου 250 μέτρων. Ειδικά στους δρόμους αυτούς υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της στενότητάς τους. Το σωληνωτό αυλάκι και η κάλυψή του, επέτρεψαν τη διαπλάτυνση των δρόμων και για λόγους εύκολης διέλευσης αλλά και για λόγους ασφάλειας και εξυπηρέτησης΄΄.

Δεν χωρούσε το ασθενοφόρο…

Παράλληλα, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πριν το έργο στα σημεία αυτά δεν χωρούσε να περάσει ούτε καν ασθενοφόρο, γεγονός που παραλίγο να έχει πολύ άσχημες συνέπειες και πρόσφατα σε ατύχημα κατοίκου της περιοχής. ΄΄Το έργο αυτό αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και καθιστά ασφαλείς τις μετακινήσεις΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος. Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν κι άλλα σημεία στο χωριό που χρήζουν ανάλογων παρεμβάσεων, είπε πως είναι και στο πάνω μέρος του χωριού, κάτι που θα δρομολογηθεί σε μελλοντικό χρόνο.

Ευχαριστίες του προέδρου προς δήμο και κατοίκους

Ως προς το εάν το αίτημά του εκκρεμούσε εδώ και καιρό, είπε πως μόλις εκφράστηκε στον αντιδήμαρχο Έργων Βασίλη Χριστόπουλο, μετά από λίγο καιρό δρομολογήθηκε το έργο. Επιπλέον, ο πρόεδρος μέσω τoυ Protionline.gr εξέφρασε θερμές ευχαριστίες, σημειώνοντας: ΄΄Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο, τον αντιδήμαρχο κ. Χριστόπουλο και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για την κατασκευή των σωληνωτών αγωγών με σκοπό τη διαπλάτυνση των δρόμων για καλύτερη διέλευση ασθενοφόρων ή πυροσβεστικού οχήματος και την καλύτερη διαχείριση των όμβριων υδάτων. Ευχαριστώ και τους συγχωριανούς μου για την υπομονή και τη στήριξή τους μέχρι την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου΄΄.

Να σημειωθεί τέλος ότι υπήρξαν κάτοικοι, που παραχώρησαν μέρος των ιδιοκτησιών τους, κόβοντας μάντρες, ώστε να επιτευχθεί το έργο και να διαπλατυνθεί ο δρόμος, με τον πρόεδρο να επαινεί τη στάση τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr