background img
banner
banner

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΤΣΙΔΗΣ: “Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ ταλαντούχο ρόστερ”

Με τον νέο προπονητή του Παναιγιάλειου Κώστα Γαλτσίδη ήρθε σε επαφή το Protionline.gr, θέτοντας σε ερωτήσεις θέματα που απασχολούν άμεσα το σωματείο του Αιγίου:

Πως ήρθατε στον Παναιγιάλειο, με ποια φιλοσοφία χτίζετε ένα σωματείο σχεδόν από το μηδέν;
Από την στιγμή που δέχθηκα την πρόταση από τον κ. Χαραλαμπίση να αναλάβω τον Παναιγιάλειο, η συνομιλία μας για να έρθουμε σε συμφωνία διήρκησε πολύ λίγο, παρ’ ότι μου εξήγησε τις αρχικές λειτουργικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε με την έναρξη της προετοιμασίας. Το σωματείο Παναιγιάλειος ήταν ένα κίνητρο και μεγάλη μου επιθυμία να εργαστώ σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο. Η δική μου φιλοσοφία είναι να χτίσουμε ένα ρόστερ με γερές βάσεις, το οποίο να μπορεί να πετύχει υψηλούς στόχους στο άμεσο μέλλον, με μικρό όριο ηλικίας και κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν αυτή την φιλοσοφία.

Πόσο και γιατί μπορεί να σας αφήνει ευχαριστημένο η μέχρι τώρα εξέλιξη σε προετοιμασία και ρόστερ;
Ο χρόνος που δουλεύουμε με τα παιδιά είναι πολύ λίγος και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος δεν απομένει πολύς χρόνος. Οπότε δεν μπορεί να με αφήνει ικανοποιημένο όταν οι υπόλοιπες ομάδες προπορεύονται κατά πολύ σε φυσική κατάσταση. Με αφήνει όμως ικανοποιημένο το γεγονός ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ ταλαντούχο ρόστερ, με μικρό μέσο όρο ηλικίας και κάποιες μεταγραφές έμπειρων Ελλήνων παικτών, που έχουν παραστάσεις σε μεγαλύτερες κατηγορίες και αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα από την διοίκηση.

Υπάρχει χρόνος για τις επόμενες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και σε ποιες θέσεις πιστεύετε ότι χρειάζεται ακόμα ενίσχυση;
Χρόνος υπάρχει ακόμα για να βελτιώσεις, ή και να διορθώσεις το ρόστερ. Αυτή τη στιγμή η ανάγκη μας εστιάζεται κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ποδοσφαιριστών διαθέτει μικρή ηλικία. Αρνητικό για τις απαιτήσεις που έχει ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Γ΄ Εθνικής;
Δεν θεωρώ ότι έχουμε μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές με μικρό μ.ο. ηλικίας. Δεν με ενδιαφέρει η ηλικία, αλλά η ποιότητα και θα εμπιστευόμουν έναν καλό ποδοσφαιριστή είτε είναι 18 είτε 38 ετών.
Μόλις δυο φιλικά προλαβαίνει να παίξει ο Παναιγιάλειος, αυτό σε ποια λογική ετοιμότητας μας παραθέτει;
Δεν μπορούμε να μιλάμε για ετοιμότητα, όταν η προετοιμασία μας ολοκληρώνεται σε μόλις τρεις εβδομάδες. Ακόμα και τα φιλικά αυτή την στιγμή τα χρησιμοποιούμε καθαρά για φυσική κατάσταση, για τον χρόνο και τα μέτρα που πρέπει να πάρουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο.

Ποια η γνώμη σας για την σύσταση του 3ου ομίλου και τη δυναμική του;
Πρέπει να δούμε πρώτα και μετά να κρίνουμε. Υπάρχουν πολλές άγνωστες ομάδες, αλλά και οι πιο έμπειρες στην κατηγορία, δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν.

Με τα σημερινά και μέχρι εκεί που θα πάνε τα δεδομένα στην ομάδα, πόσο ψηλά μπορεί να στηθεί ο πήχης στο νέο πρωτάθλημα;
Δεν θέλω να βάλω πήχη στην ομάδα. Την χτίζουμε από την αρχή και πολύ αργά σε χρόνο σε ότι αφορά την προετοιμασία. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, ούτε θέλω να παραπλανήσω κανέναν. Η άποψή μου είναι ότι όλος ο οργανισμός, πρέπει να θέσει μακροχρόνιους στόχους.

Πως είδατε το γήπεδο Αβύθου στο οποίο θα ξεκινήσει σαν γηπεδούχος ο Παναιγιάλειος;
Από την στιγμή που δεν μπορούμε να μπούμε στο δικό μας γήπεδο, είναι μια επιλογή. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Το θέμα είναι ότι το συντομότερο δυνατόν, η ομάδα πρέπει να μπει στο γήπεδό της με τον κόσμο στο πλευρό της.

Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να εκπληρώσετε τις απαιτήσεις των φιλάθλων για να βρεθούν δυναμικά κοντά στην ομάδα;
Ξέρουμε ότι ο κόσμος …ζεσταίνεται με τις νίκες, τις οποίες θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου θα έρθουν.
Όμως πιστεύω ότι στην αρχή αυτής της προσπάθειας, η ομάδα έχει μεγαλύτερη ανάγκη να στηριχθεί στον κόσμο της. Και το λέω αυτό διότι γνωρίζω πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος του Αιγίου την ομάδα.

Είναι κάτι που φοβάστε στην αγωνιστική περίοδο που ακολουθεί;
Μόνο το άγνωστο γιατί δεν μπορούμε να το προσεγγίσουμε τακτικά. Από εκεί και πέρα υπάρχει μόνο σεβασμός προς όλους.

Τι θα προσθέτατε ολοκληρώνοντας τη συζήτησή μας;
Εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, να υπάρχει υγεία και ο Παναιγιάλειος να πετύχει τους στόχους του.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr