background img
banner
banner

Με συγκίνηση κι ευγνωμοσύνη… το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Κοιλιά

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ – ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

Με λόγια εκτίμησης, ευγνωμοσύνης κι αγάπης αποχαιρέτισαν δεκάδες άνθρωποι την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου την «ψυχή» του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Χρήστο Κοιλιά, που έφυγε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών.

Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Φανερωμένης Αιγίου γέμισε από κόσμο που ήθελε να αποδώσει τιμή σε έναν άνθρωπο που πρόσφερε όσο λίγοι στη διατήρηση της παράδοσης, στον Πολιτισμό της Αιγιάλειας και την εξωστρέφεια, ωθώντας τους νέους σε όμορφες υγιείς δραστηριότητες και κάνοντας γνωστό το Αίγιο παγκοσμίως.

Βυθισμένοι στη θλίψη, η σύζυγός του, οι κόρες του, τα αδέλφια του, σύσσωμος ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου με το Δ.Σ., τους δασκάλους και τους χορευτές του, εκπρόσωποι του 4ου Γυμνασίου και της σχολικής κοινότητας που υπηρέτησε επί σειρά ετών, φίλοι και γνωστοί του, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν εκεί για να συνοδεύσουν τον «δάσκαλο» με αυτό τον… τελευταίο χορό, στη «γειτονιά των αγγέλων». Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Λόγια αγάπης στους επικήδειους

Για τον εκλιπόντα μίλησαν από καρδιάς, ο αδελφός του Σωτήρης Κοίλιας, ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου Γιώργος Νικολόπουλος που ανέγνωσε και το ψήφισμα του Ομίλου, η επίτιμη πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Ελένη Καφεντζή, εκ μέρους των δασκάλων του Χορευτικού η Χρύσα Βαγενά, από τους πρώτους χορευτές του ομίλου η κ. Καπελάκου, από το Ε.Κ.Α.ΜΕ. ανέγνωσε το ψήφισμα ο πρόεδρος κ. Γκιώνης, ενώ το ψήφισμα του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Φίλιππος Οικονόμου» ανέγνωσε ο πρόεδρος Χρήστος Καραμάνος. Μίλησε ακόμη εκ μέρους των χορευτών η Βασιλική Τζεβελέκου και εκ μέρους του 4ου Γυμνασίου Αιγίου, η εκπαιδευτικός Αναστασία Παπαλεξίου.

Τελευταία στάση στο «σπίτι» του Χορευτικού

Στη συνέχεια τέσσερις χορευτές του Ομίλου που ο ίδιος στήριξε για σαράντα χρόνια, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, σήκωσαν τη σορό του και τη μετέφεραν εξωτερικά του ναού για να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο το γραφείου τελετών. Ακολούθησε πομπή στην οδό Μητροπόλεως με περίπου είκοσι παλιούς χορευτές να συνοδεύουν την οικογένεια του εκλιπόντος και τον κόσμο να ακολουθεί πίσω από τη Φιλαρμονική Αιγίου που παιάνιζε το πένθιμο εμβατήριο. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή που η πομπή έφτασε στο κτίριο του Χορευτικού Ομίλου στην οδό Μελετοπούλων, εκεί όπου περίμεναν τον δάσκαλο δεκάδες μαθητές, φορώντας τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια του Ομίλου αλλά και παραδοσιακές στολές. Η πομπή σταμάτησε και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ανθρώπου που έδωσε πνοή στον Όμιλο.

Τέλος, όλοι μαζί τον συνόδεψαν σε κλίμα οδύνης στην τελευταία του κατοικία. Αντί στεφάνων και κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του, συγκεντρώθηκαν χρήματα για το Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr