background img
banner
banner

Με τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική στη Σουηδία ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ!

Στο ετήσιο συνέδριο που διεξάγεται στη Σουηδία και αφορά τους Ασφαλιστικούς Ομίλους, συμμετείχε με τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική, ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, Αθανάσιος Σωτηρόπουλος. Μάλιστα, έλαβε και μία ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση, το βραβείο επιχειρηματικότητας, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή αναγνώριση του έργου της μεγάλης συνεταιριστικής οργάνωσης.

Σημειωτέον ότι ο κ. Σωτηρόπουλος είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής Syndea. Μιλώντας στo Protionline.gr τόνισε τα εξής: ΄΄Προσωπικά, μετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο και συμμετείχα σε όλες τις επαφές και συζητήσεις. Έχουμε την τύχη να συμμετάσχουμε σε ένα από τα καλύτερα πρακτορεία στη χώρα και μάλιστα, βραβευτήκαμε για αυτή την παρουσία μας στον χώρο. Η μετάβαση στην Σουηδία εκτός των άλλων επαφών, αφορά και την απονομή του βραβείου επιχειρηματικότητας που λάβαμε, καθώς θεωρούμαστε μία εταιρεία που αυξάνει συνεχώς τον τζίρο και την παραγωγή της, ανταποκρινόμενη θετικά στις εξελίξεις και τη διεθνή τάση. Αποτελεί μία δικαίωση των προσπαθειών μας και είμαστε χαρούμενοι για αυτό που έχουμε πετύχει΄΄.

Η Συνεταιριστική ήταν από την ίδρυσή της μία ξεχωριστή εταιρία. Ιδρύθηκε το 1978 από τους αγρότες , όταν οι παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρίες δεν μπορούσαν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους. Ο στόχος της ίδρυσης μιας συνεταιριστικής ασφαλιστικής εταιρίας, ήταν η δημιουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων που θα κάλυπτε ατομικά τις ανάγκες των αγροτών.

Ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής, ο ιδρυτής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, οραματίστηκε αυτήν την ιδιότυπη για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «διαμάντι του συνεταιριστικού κινήματος». Το 1994 η Συνεταιριστική έγινε η εταιρία όλων των μορφών συνεταιρισμού – κοινωνικής οικονομίας της χώρας. Παράλληλα, εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο, κορυφαίες συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Η Syndea- Συνεταιριστική Ασφαλιστική μετρά σήμερα 46 χρόνια ιστορίας, με το 50,55% του μετοχικού κεφαλαίου της να ανήκει σε ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και τράπεζες και το υπόλοιπο 49,45% σε κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές οργανώσεις οι οποίες ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο την συνεταιριστική οικογένεια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr