background img
banner
banner

Μηχανάκια και αυτοκίνητα καβάλησαν τις πλατείες

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΑΡΧΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

Η νέα τάξη πραγμάτων στο κέντρο του Αιγίου και τα καινούρια δεδομένα των δύο πλατειών, «ξενίζουν» αρκετούς που είτε περίμεναν μία διαφορετική εικόνα είτε ήθελαν να χρησιμοποιούνται διαφορετικά. Τα παρκαρισμένα δίκυκλα πάνω στους ωφελούμενους χώρους των πλατειών ή το προσωρινό και μόνιμα παρκάρισμα αυτοκινήτων, είναι βέβαιο πως δεν προάγουν τον πολιτισμό ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν κινδύνους, αρχικά για τους πολίτες και δευτερευόντως για τα έργα.

Η εικόνα της… σειράς δικύκλων στην πλατεία Βάλφουρ που ήταν σταθμευμένα και η οποία έκανε τον γύρο του διαδικτύου, είναι βέβαιο πως δεν αποσπά θετικά σχόλια και προφανώς δεν ενοχλεί μόνο αυτούς που εξυπηρετήθηκαν προς στιγμήν ώστε να κάνουν την αγορά που ήθελαν ή να απολαύσουν τον καφέ τους. Όμως η απλή λογική λέει πως από τη στιγμή που δύνανται να οδηγήσουν μοτοσικλέτα, είναι και σε θέση να παρκάρουν λίγα μέτρα μακριά από τον κοινόχρηστο χώρο, ή όπως αυτός χαρακτηρίζεται στην περίπτωση της οδού Κλ. Οικονόμου.

Στην πλατεία Αγ. Λαύρας, οι επαγγελματίες της οδού Ασημάκη Φωτήλα αλλά και του στενού δρόμου της οδού Ζαΐμη όπως και της Πολυχρονιάδου, βιώνουν μία νέα πραγματικότητα, βλέποντας αυτές τις οδούς να μετατρέπονται σε κύριες, μετά την παύση κυκλοφορίας στην Κλ. Οικονόμου.

Δεν μπορούν να περάσουν ούτε οι πεζοί

Ακόμη, σε καθημερινή βάση τα δίκυκλα ή και αυτοκίνητα παρκάρουν στις εσοχές που είναι διαμορφωμένες για την προσωρινή στάση των αυτοκινήτων τροφοδοσίας. ΄΄Η κατάσταση είναι άναρχη΄΄, αναφέρει στo Protionline.gr ο ιδιοκτήτης καφέ Δημήτρης Παναγιαννόπουλος, τονίζοντας πως ΄΄καθημερινά τα μηχανάκια ανεβαίνουν στους χώρους αυτούς και πάνω στην πλατεία, ενώ στον στενό δρόμο (οδός Ζαΐμη) που διαμορφώθηκε προσφάτως, παρκάρουν ακόμη και αυτοκίνητα προσωρινά, κλείνοντάς τον. Στον χώρο της πλατείας δεν υπάρχουν προστατευτικά με αποτέλεσμα από τις ρόδες των οχημάτων να μαυρίζουν τα μάρμαρα και χαλά η εικόνα της πλατείας΄΄. 

΄Έχουμε ζητήσει από τον δήμο να μπουν τουλάχιστον αυτές οι «μπάλες» που έχουν τοποθετηθεί στην Τρίγωνη Πλατεία, ώστε να μην είναι εφικτό να ανέβουν οχήματα, όμως δεν μας έχουν ενημερώσει εάν θα γίνει΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παπαγιαννόπουλος.

Συστάσεις από τη δημοτική αστυνομία

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τους επαγγελματίες κρίνεται ελλιπής και η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας αλλά και της τροχαίας ώστε να σταματήσει το φαινόμενο του άναρχου παρκαρίσματος, ενώ επισημαίνουν πως σε κάποια σημεία σε ώρες αιχμής, δεν χωρούν ούτε οι πεζοί να περάσουν. Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου για παράδειγμα, η δημοτική αστυνομία αρκέστηκε σε συστάσεις στους παραβάτες και όχι σε επιβολή κυρώσεων.

Επίσης, έχουν ζητήσει από τον δήμο να δει και το θέμα των στεγάστρων της πλατείας καθώς και το καλοκαίρι δεν επαρκούσαν ώστε να προστατέψουν τον κόσμο από τον ήλιο και φοβούνται ότι θα… μπάζουν νερό με τις βροχές που έρχονται.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια

  • Αυτό το φαινόμενο δυστυχώς υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια να παρκάρουν κάποιοι αχαρακτήριστοι επάνω σε μάρμαρα και σκαλοπάτια πέριξ του κέντρου του Αιγίου. Δεν είναι πολλοί αλλά βγάζουν μάτι με την έλλειψη πολιτισμού τους. Δυστυχώς μερικοί δε λένε να προσαρμοστούν.

    Εκσυγχρονισμός 06/09/2024 18:20

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr