background img
banner
banner

Νέο Δ.Σ. νέα εποχή στη Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΙΣΤΟ ΤΗΛΙΓΑΔΗ

Το τέλος μιας εποχής αλλά και την απαρχή μιας νέας, σηματοδότησαν οι εκλογές στη Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιήθηκαν σε συναδελφικό κλίμα. Πρόεδρος εξελέγη ο Πάνος Κουτρόπουλος διαδεχόμενος τον μακροβιότερο πρόεδρο Αρίστο Τηλιγάδη. Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι στο νέο Δ.Σ. εκλέγονται και νέοι άνθρωποι, που διαδέχονται μία επιτυχημένη πορεία χρόνων.

Οι αρτοποιοί προσήλθαν στην κάλπη που είχε στηθεί στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο Αίγιο, από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 4.00 το απόγευμα. Οι εκλογές διενεργούνται κάθε τρία χρόνια, ενώ τα μέλη της Συντεχνίας ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., την Ελεγκτική Επιτροπή και αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος. Η συμμετοχή κρίθηκε άκρως ικανοποιητική χωρίς να καταστεί εφικτό να συμμετάσχουν βέβαια πολλά μέλη από τα Καλάβρυτα. Συνολικά, από τους 52 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 42.

Ο Αρίστος Τηλιγάδης που συνταξιοδοτείται, δεν ήταν εκ νέου υποψήφιος, άφησε όμως σπουδαία παρακαταθήκη με την πολυετή δράση του, αφού διετέλεσε πρόεδρος για 36 συναπτά έτη και θεωρείται ο παλαιότερος και πιο επιτυχημένος πρόεδρος σωματείου αρτοποιών ανά την Ελλάδα, δεδομένου ότι πρωτοεξελέγη το 1988, αναπτύσσοντας πλούσια δράση όσο υπηρέτησε το σωματείο. Υποψήφιος στο Δ.Σ. βέβαια ήταν ο γιος του Γιώργος Τηλιγάδης, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του.

Πρώτος σε ψήφους ο Χρήστος Παπαϊωάννου

Δεν είναι όμως ο μόνος γιος αρτοποιού που συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση αλλά και την ενασχόληση με τη Συντεχνία. Ο Χρήστος Παπαϊωάννου, γιος του αείμνηστου συνδικαλιστή του κλάδου, Ανδρέα Παπαϊωάννου, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, όχι μόνο εξελέγη στο Δ.Σ. και ως αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, αλλά ήρθε και πρώτος σε ψήφους!

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, την καταμέτρηση και την ανάδειξη του νέου επταμελούς Δ.Σ., πραγματοποιήθηκε και η συγκρότηση σε σώμα. Κατόπιν ψηφοφορίας, πρόεδρος εξελέγη ο Πάνος Κουτρόπουλος, ο οποίος έχει μία πολυετή παρουσία στο Δ.Σ. της Συντεχνίας και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του κλάδου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτρόπουλος εκλέγεται στη διοίκηση εδώ και τριάντα χρόνια και συμμετείχε σε όλα τα Δ.Σ. Επιπλέον, για περισσότερα από 25 χρόνια εκλέγεται ως αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

Π. Κουτρόπουλος: ΄΄Μαζί θα βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα του κλάδου μας΄΄

Ο ίδιος, μιλώντας στο Protionline.gr για την εκλογή του στην προεδρία του ιστορικού σωματείου, επισήμανε: ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Επίσης, τα μέλη του νέου Δ.Σ. που με εμπιστεύτηκαν και με ανέδειξαν πρόεδρο της Συντεχνίας μας. Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι θα είμαι κοντά σε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά. Τα προβλήματα της αρτοποιίας είναι πολλά και ολοένα γίνονται μεγαλύτερα. Σκοπεύω να καλλιεργήσω κλίμα ομόνοιας, συναδελφικότητας και πιστεύω ότι μέσα από καλή επικοινωνία θα καταφέρνουμε να βρίσκουμε πάντα λύσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας. θέλω να μεταφέρω σε όλους τους συναδέλφους ότι είμαστε μαζί και πως διοικούμε όλοι και όχι μόνο όσοι εκλεχθήκαμε. Αρκεί να μας μεταφέρουν τους προβληματισμούς, τις προτάσεις τους και να αγωνιζόμαστε από κοινού. Εμείς από την πλευρά μας, θα παρέχουμε διαρκή ενημέρωση προς όλα τα μέλη της Συντεχνίας, μεταφέροντας και τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας που είναι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο. Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν καλή ενημέρωση και συνεργασία. Υποσχόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για το καλύτερο, δικαιώνοντας και όλους τους συναδέλφους που «αγκάλιασαν» τη Συντεχνία με τη συμμετοχή τους. Και μόνο η μεγάλη προσέλευση φανερώνει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων στο συνδικαλιστικό μας όργανο κι εμείς που εκλεχθήκαμε θα κάνουμε το ανθρωπίνως καλύτερο δυνατό για να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών τους΄΄.

Ποιοι εκλέγονται

Να σημειωθεί ότι το ψηφοδέλτιο ήταν κοινό και από το απερχόμενο Δ.Σ. επανεκλέγονται τρεις. Ο κ. Κουτρόπουλος που έλαβε 26 ψήφους, ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος με 17 και ο Γιάννης Σαλαμούρας με 17. Επίσης, ο Χρήστος Παπαϊωάννου που έλαβε 29 ψήφους, ο Γιώργος Τηλιγάδης που έλαβε 25, η Χρυσούλα Κονιδάρη με 14 και ο Μιχάλης Δάρρας επίσης με 14.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή έλαβαν και εκλέγονται οι Σοφία Μοντζολή με 23, Αναστασία Σταθακοπούλου με 22 και Τρύφων Ιωαννίδης με 20. Τέλος, για την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος εκλέγονται οι Χρήστος Παπαϊωάννου με 31 ψήφους και Πάνος Κουτρόπουλος με 26.

Τέλος, η νέα σύσταση του Δ.Σ. έχει ως εξής: Πρόεδρος Πάνος Κουτρόπουλος, αντιπρόεδρος Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, γενικός γραμματέας Χρήστος Παπαϊωάννου, ταμίας Χρυσούλα Κονιδάρη και μέλη Γιώργος Τηλιγάδης, Γιάννης Σαλαμούρας και Μιχάλης Δάρρας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr