background img
banner
banner

Νίκος Ανδρουλάκης από το Αίγιο: «Έχουμε πάρει τα μαθήματά μας από τα λάθη του παρελθόντος»

Με πικρία αλλά και περισσότερο πείσμα για τη συνέχεια, παρουσιάστηκε στο Τουριστικό περίπτερο στην παραλία Αιγίου, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Ανδρουλάκης ΄΄Βρισκόμαστε στην είσοδο της πόρτας μιας ιστορικής ευκαιρίας και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί για κανέναν λόγο. Όχι μόνο για την εμβληματική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα, αλλά πολύ περισσότερο, για τον ίδιο τον λαό και για τους σύγχρονους ανθρώπους της ελληνικής πραγματικότητας΄΄, ήταν τα πρώτα λόγια του, μιλώντας στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία.

Αναφορά στα όσα επετεύχθησαν

Και συνέχισε αναφερόμενος στο έργο του: ΄΄Το 2022 κανείς δεν θα πίστευε πως το ΠΑΣΟΚ θα ήταν το δεύτερο τη τάξει κόμμα στην Ελλάδα. Κανείς δεν θα πίστευε ότι το λεκανοπέδιο της Αττικής θα έχει πράσινο χρώμα στον πολιτικό χάρτη. Σε όλη τη χώρα, είμαστε η πρώτη δύναμη σε 108 δήμους αυτή τη στιγμή και έχουμε ξεχρεώσει όλα τα χρέη μας. Έχουμε καταφέρει ως κόμμα μέσα σε 2,5 χρόνια κάτι που καμία άλλη παράταξη δεν θα μπορούσε να κάνει. Δεν χρησιμοποιήσαμε τον “αυτόματο πιλότο”, δουλέψαμε με σοβαρότητα και με σχέδιο, με υπεύθυνες θέσεις και συγκεκριμένες πολιτικές πεποιθήσεις. Το παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας έστησε το παιχνίδι των υποκλοπών με το που εμφανίστηκα ως πρόεδρος του κόμματος, με σκοπό να μας διαλύσουν. Χτυπήθηκα με κάθε πιθανό τρόπο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κανάλια στο σύνολό τους. Τα media δεν πρόβαλαν ποτέ τις θέσεις μας και το πρόγραμμά μας. Δεν είχαμε χρήματα να πραγματοποιήσουμε όπως θα θέλαμε τις εκλογικές αναμετρήσεις που συνέβησαν τα τελευταία τρία χρόνια και αυτό, γιατί ρυθμίζαμε τα χρέη μας, μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Η ουσία είναι ότι το 13% που έχει αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το ποσοστό που πήραμε στις τελευταίες εκλογές, αυξήθηκε από το 8% που είχαμε στις προηγούμενες εκλογές. Ο μεγάλος πολιτικός Ανδρέας Παπανδρέου, κάποτε χρειάστηκε… 7 χρόνια για να ρίξει την δεξιά κυβέρνηση. Γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει ένα… διαχρονικό πάθος με την εξουσία και την ηγεσία. Το ήθος όμως, δυστυχώς για αυτούς, είναι προνόμιο του ΠΑΣΟΚ, όχι των πολιτικών μας αντιπάλων και αυτό ο κόσμος το ξέρει, το εισπράττει καθημερινά. Μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να χαρίσει σταθερότητα και συνέπεια, αναγέννηση και προοπτικές ελπίδας σε κάθε τομέα΄΄.

Για τιμιότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και διαφάνεια μίλησε ο κ. Ανδρουλάκης

Μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, είπε: ΄΄Έχουμε μπροστά μας τις εκλογές και θεωρώ τίμιο και συνεπές, να μπω δυνατά και υπεύθυνα σε αυτόν τον πολιτικό αγώνα που πρέπει να δοθεί, για να φύγει η ΝΔ από την εξουσία της καρέκλας και της διαπλοκής΄΄. Σχολίασε τις… λάσπες που ρίχνει η κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ με την πρώτη ευκαιρία –όπως είπε – και την κατηγόρησε ανοιχτά ότι παίζει πολλά πολιτικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη του Έλληνα πολίτη σε κάθε τομέα και σε κάθε οικονομικό πλαίσιο. Είπε ότι για το ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας είναι μονόδρομος, ενώ σχολίασε και το μεγάλο ποσοστό της αποχής στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αναφέροντας ότι πλέον ο μέσος πολίτης δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα της χώρας και πως οι νέες γενιές δεν δένονται με τα κόμματα και τις ιδεολογίες, όπως παλαιά. ΄΄Ο νέος ψηφοφόρος θέλει ως κυβέρνηση ένα κόμμα που να δίνει άμεσες λύσεις στα κοινωνικά θέματα και τα ζητήματα της καθημερινότητας, δεν θέλει κανείς τον τυχοδιωκτισμό και την ίντριγκα΄΄, είπε, προσθέτοντας: ΄΄Καλούμαστε να δουλέψουμε πόρτα-πόρτα και χωριό με το χωριό, να μιλήσουμε στους αγρότες και τους ανθρώπους του μόχθου, τους συνταξιούχους και στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν το μέλλον τους από το μηδέν. Να τους πούμε την αλήθεια και να φανούμε υπεύθυνοι απέναντί τους, να είμαστε συνεπείς. Η ΝΔ σύντομα θα φύγει οριστικά. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ιστορικό κόμμα 50 ετών που όμως έχει μόνον νέες ιδέες και καινούριες προοπτικές. Θα είμαστε εδώ για άλλα 50 χρόνια ακόμα. Έχουμε πάρει τα μαθήματά μας από τα λάθη του παρελθόντος. Η κυβέρνηση είναι ένα κόμμα βαρόνων και ρουσφετολόγων. Εμείς έχουμε πλήρες πολιτικό σχέδιο και πραγματικές λύσεις σε κάθε επίπεδο. Θα είμαστε το πρώτο κόμμα΄΄.

Σημείωσε ότι από την εποχή που εξελέγη ευρωβουλευτής θέλει και επιζητά την εξέλιξη και την διαφάνεια, ενώ χαρακτήρισε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ… παιδιάστικη, μία ανώφελη πολιτική που δεν έχει κανένα πλάνο και δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν κάθε δημότη ανά την χώρα. ΄΄Σας ζητάω να με εμπιστευτείτε με την ψήφο σας έτσι ώστε να κάνω το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, μεγάλο και ιστορικό κίνημα όπως ήταν στο παρελθόν΄΄, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αναγκάζοντας έτσι το κοινό να ξεσπάσει σε θερμά χειροκροτήματα, ενώ αμέσως μετά συμπλήρωσε ότι η πραγματική αριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι το συνονθύλευμα που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ. ΄΄Για την Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε ο… φτωχός συγγενής, οι μέσοι μισθοί είναι οι χειρότεροι από όλα τα κράτη μέλη΄΄, τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι θα πολεμήσει τις τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες του κέρδους και της εκμετάλλευσης ενώ στα άμεσα πλάνα του ΠΑΣΟΚ είναι να μειώσει τον ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά ανεξαιρέτως. Σχολίασε την αύξηση των ενοικίων σε όλη τη χώρα που -όπως είπε -σημειώνει 51% αύξηση σε 4 χρόνια, ενώ έκανε λόγο και για τις golden visa και τις συγκαλύψεις που γίνονται από την κυβέρνηση, για διαπλοκή και πλουτοκρατία. ΄΄Ο πρωτογενής τομέας έχει την ανάγκη μεγάλης στήριξης και χρειάζονται οι οικονομικές ενισχύσεις σε όλους τους επαγγελματίες, δίχως επιτόκια στα δάνεια και επιπλέον χαράτσια εκμετάλλευσης, αυτό που γίνεται και πληρώνει σήμερα, δηλαδή΄΄, επισήμανε.

Κάλεσμα προς τους παρευρισκόμενους μπροστά σε μία ιστορική ευκαιρία

΄΄Το ΠΑΣΟΚ είναι αυθεντικό και με πολιτική αυτονομία, είναι ένα κόμμα που μένει μακριά από τη διαπλοκή και επιζητά την σύγκρουση με το κατεστημένο. Είναι μονόδρομος για εμάς η σταθερότητα και η διαφάνεια΄΄, τόνισε, καλώντας όλους τους παρευρισκόμενους να σκεφτούν σοβαρά το ποια αντιπολίτευση θέλουν να έχουν για τα επόμενα χρόνια και ζήτησε την απόλυτη στήριξη των ψηφοφόρων, προτάσσοντας το ότι σαν υποψήφιος κινείται πάντα με ήθος και αποφασιστικότητα. Ο κ. Ανδρουλάκης κλείνοντας τον λόγο του αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξει ο κόσμος στο πρόσωπό του, λέγοντας μεταξύ άλλων: ΄΄Θέλω να με εμπιστευτείτε στις 6 και 13 Οκτωβρίου, θέλω να κάνετε την σωστή αξιολόγηση και να ζυγίσετε ορθά τις συνθήκες και τα δεδομένα της εποχής. Πρέπει να φύγει αυτό το “σύστημα” που λέγεται ΝΔ και να υπάρξει μία αντιπολίτευση δυνατή, με έναν ηγέτη που στοχεύει στο ψηλότερο δυνατό σκαλί της πολιτικής ηγεσίας΄΄.

΄΄Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική ευκαιρία στις ερχόμενες εσωτερικές εκλογές, μπορεί να πάει την πολιτική του κόμματος άλλα… 50 χρόνια μπροστά από σήμερα. Θέλει κόπο και θυσίες. Θα δουλέψουμε με ταπεινότητα, συλλογικότητα, με θέσεις και προγραμματισμό. Το ΠΑΣΟΚ είναι μία αγκαλιά για όλους, ένα ανοιχτό πεδίο δημοκρατίας και σοσιαλιστικής σταθερότητας. Ζητώ την στήριξή σας και σας υπόσχομαι ότι θα δουλεύω καθημερινά με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου και για να μπορεί σύντομα το κίνημα να ηγηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας΄΄, τόνισε κλείνοντας.

Ερωτηθείς για το έργο σύνδεσης του νέου λιμανιού Αιγίου με την ΠΑΘΕ διότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι απαλλοτριώσεις, είπε πως θα συνεννοηθεί με τον βουλευτή Αχαΐας Γ. Παπανδρέου για την υποβολή επερώτησης στη Βουλή, τονίζοντας πως εξαιτίας λαθών καθυστερούν πληρωμές ή χάνονται κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τέλος, προέβλεψε έναν δύσκολο χειμώνα για την κυβέρνηση τον οποίο οφείλει να εκμεταλλευτεί το ΠΑΣΟΚ με μία αμφίπλευρη διεύρυνση. ΄΄Δεν σας λέω «ψηφίστε εμένα», αλλά στηρίξτε αυτόν που έχει πρόγραμμα. Τα λέω με αγάπη γιατί πονάω την παράταξη και έκανα έναν πολύ μεγάλο αγώνα απέναντι σε ένα καθεστώς που έκανε ό,τι μπορούσε για να με αποδομήσει΄΄, κατέληξε.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr