background img
banner
banner

Να ισχύσουν τα πρόστιμα αλλά να μπορούν και να αποπληρωθούν…

ΟΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Τα πρόστιμα που επιβάλλει η ΔΕΥΑΑ σε όποιους προβαίνουν σε παράνομη χρήση νερού, απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, αφού χρειάστηκε να γίνει μία τυπική τροποποίηση. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι παραβάτες δεν θα καταφέρουν να τα αποπληρώσουν, ενώ ο αρχηγός της ελάσσονος έθιξε και το θέμα των κακοπληρωτών.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να πάρει απόφαση για τροποποίηση της αριθ. 214/2024 απόφασης Δημ. Συμβουλίου Αιγιαλείας περί τροποποίησης του Κανονισμού Ύδρευσης Αποχέτευσης της δημοτικής επιχείρησης με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας».

Ο Χρήστος Γούτος ανέφερε πως πρόκειται για τα πρόστιμα που καταλογίζει η ΔΕΥΑΑ σε όσους λαμβάνουν παράνομα νερό, τονίζοντας: ΄΄Είναι σαφές ότι αυτές οι περιπτώσεις, έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να ελεγχθούν.

Όμως τώρα το να επιβάλλουμε 5.000 πρόστιμο σε κάποιον που πήρε νερό, είναι και λίγο ουτοπικό αφού εκτιμώ ότι δεν θα μπορέσει να το αποπληρώσει΄΄.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σπηλιόπουλος σημείωσε: ΄΄Είχαμε ψηφίσει θετικά στην αύξηση του ποσού του προστίμου γιατί πράγματι πρέπει να υπάρξει αυστηρότητα στην εφαρμογή του κανονισμού. Αυτό όμως έχει σχέση και με τα απλήρωτα τιμολόγια. Εκεί δεν δείχνει ευαισθησία η ΔΕΥΑΑ και μάλιστα, δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη. Δείτε κι εκεί τι θα γίνει΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr