background img
banner
banner

Ξεκίνησε από την Άκολη και ολοκληρώθηκε στη Λευκάδα το τριήμερο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΥΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Το Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ αποτελεί μια όμορφη εκδήλωση κλασικών αυτοκινήτων, που διοργανώνει εδώ και μισό και πλέον αιώνα η ΦΙΛΠΑ. Το φετινό, 52ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ έγινε και φέτος μετά από πρωτοβουλία και πρόταση του Επιμελητηρίου και σε συνέχεια της Έκθεσης Αντίκας αυτοκινήτου & μοτοσικλέτας «Lefkada classico» που είχε διεξαχθεί στις 13 & 14 Μαΐου 2023. Στο συγκεκριμένο εγχείρημα ανταποκρίθηκε θετικά και η Περιφέρεια και φιλοξένησαν μαζί αυτή την τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Η παραδοσιακή αυτή εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον πολλών ξένων πληρωμάτων, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος με το κλασικό αυτοκίνητό τους, επιλέγοντας μεταξύ των κατηγοριών Classic Regularity και Touring.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σύμμαχο τον θαυμάσιο καιρό από 26-29 Σεπτεμβρίου με την εκκίνηση να γίνεται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 12.00 από την Άκολη Αιγιάλειας και ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στη Λευκάδα. Την Παρασκευή 27/9 οι συμμετέχοντες του Ράλλυ έφτασαν στο Parking του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας, ενώ το Σάββατο 28/9 έκαναν τριαντάλεπτη στάση στην παραλία της Βασιλικής, ώστε δημότες και επισκέπτες να μπορέσουν να θαυμάσουν από κοντά τα υπέροχα αυτά αυτοκίνητα.

Φέτος, μεταξύ των εκλεκτών ελληνικών και ξένων συμμετεχόντων που διαγωνίστηκαν στο 52ο Διεθνές Ράλλυ συμμετείχε και ο γνωστός Γερμανός πρώην οδηγός αγώνων αυτοκινήτων Jürgen Barth (νικητής του φημισμένου 24ωρου αγώνα Le Mans το 1977 με Porsche), που εκτός από τη συμμετοχή του στο Διεθνές Ράλλυ, έδωσε και την εκκίνηση του ράλλυ.

Οι τρεις πρώτοι νικητές στις δύο κατηγορίες

Regularity

1. Georgi Andonov – Jordanka Andonova με ΜERCEDES 190 Ε, μοντέλο του 1984
2. Κυριάκος Φαρμάκης – Μαρία Αθανασοπούλου με VOLVO 122S, μοντέλο του 1963
3. Γιώργος Ιωάννου – Ευθύμιος Κομιάτης με TOYOTA COROLLA, μοντέλο του 1991

Touring

1. Αντώνης Νικολαϊδης – Φανή Μπαλλή με ALFA ROMEO ALFETTA GT, μοντέλο του 1977
2. Νίκος Δαρζέντας – Αντώνης Δαρζέντας με TOYOTA STARLET 1.0, μοντέλο του 1982
3. Nίκος Χρυσανθόπουλος – Στέλιος Χρυσανθόπουλος με SEAT 127, μοντέλο του 1979.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr