background img
banner
banner

Ξεκινά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αιγίου!

ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ – ΠΡΩΤΟ «ΒΗΜΑ» Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου διοίκηση, προσωπικό αλλά και ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου) που είδαν την κατασκευάστρια εταιρεία του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης να εγκαθίσταται, έτοιμη να ξεκινήσει  τη μεγάλη περιβαλλοντική, αναπτυξιακή παρέμβαση που θα αναβαθμίσει και θα εκσυγχρονίσει τη λειτουργία του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος. Μολονότι υπήρχε η διαβεβαίωση ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν περί τα τέλη του μήνα, το συνεργείο εγκαταστάθηκε νωρίτερα, ξεφορτώνοντας όλα τα απαιτούμενα υλικά για να ξεκινήσει η πρώτη φάση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης. Πρόκειται για τις βάσεις των ηλιακών συλλεκτών που θα αρχίσουν να εγκαθίστανται, ενώ βάσει της μελέτης, αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η υγρομόνωση της ταράτσας του κτιρίου, κάτι που προβλέπεται να γίνει με τα πλέον σύγχρονα υλικά. Στη συνέχεια, τα συνεργεία θα μπουν στο εσωτερικό της νοσηλευτικής μονάδας, λειτουργώντας τμηματικά ανά όροφο και ξεκινώντας από τον τρίτο όροφο όπου στεγάζεται η Παθολογική Κλινική.

Θα κατασκευαστεί τμηματικά

Σημειώνεται ότι για να ολοκληρωθεί κάθε όροφος θα χρειάζονται περίπου πέντε με έξι εβδομάδες και στο διάστημα των εργασιών, η εκάστοτε κλινική θα μεταφέρεται σε άλλους χώρους του νοσοκομείου. Μόλις ολοκληρώνονται οι εργασίες στον κάθε όροφο, τα συνεργεία θα μεταφέρονται στον επόμενο. Εκτιμάται ότι με την παράδοση του κάθε ορόφου όταν ολοκληρώνεται το έργο, θα προκληθεί όσο το δυνατόν μικρότερη αναστάτωση και δεν θα υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου. Πρόκειται άλλωστε για ένα έργο τεράστιας σημασίας που, εκτός των άλλων, θα συντελέσει στο να εξοικονομηθούν και οικονομικοί πόροι που θα μπορούν να αξιοποιηθούν διαφορετικά για τις ανάγκες του νοσοκομείου, αφού όπως υπολογίζεται, μπορεί να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα κατά 70.000 περίπου ετησίως.

Βάσει εκτιμήσεων, εάν τα συνεργεία εργαστούν σε… φουλ ρυθμούς, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε διάστημα επτά μηνών. Σημειωτέον ότι το έργο θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα εάν δεν είχε προκύψει η εξαγορά της αναδόχου εταιρείας ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ και οι διοικητικές αλλαγές, ωστόσο το γεγονός ότι ξεκινά πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, φανερώνει την πρόθεση της εταιρείας να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Σε συνδυασμό με το Τ.Ε.Π., αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και της παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται και έχει προϋπολογισμό 1.959.627,92 € και σε συνδυασμό με το δεύτερο μεγάλο έργο που έχει εγκριθεί και αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), θα καταστήσει το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου σε ένα από τα πιο σύγχρονα και λειτουργικά της χώρας. Μάλιστα, και για τα δύο έργα μαζί θα διατεθούν περισσότερα από 4,5 εκατ. ευρώ. Οι διαδικασίες για το έργο του Τ.Ε.Π., που εγκρίθηκε επί των ημερών του Θανάση Γεωργάκη στη διοίκηση του Νοσοκομείου, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, αφού τις επόμενες ημέρες η ανάδοχος εταιρεία θα προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης, στη σύνταξή της και στην αποστολή της στην Τεχνική Υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ για τυχόν διορθώσεις ή παραλείψεις.

Αμέσως μετά την έγκρισή της, θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Είναι βέβαιο ότι συνδυαστικά τα δύο μεγάλα έργα θα δώσουν μία νέα πνοή στο τοπική νοσηλευτικό ίδρυμα, αναβαθμίζοντας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι για να βελτιωθεί η λειτουργία των Τ.Ε.Π., θα γίνει η μεταφορά τους στο κτίριο Β’, όπου στεγάζεται σήμερα η Διοικητική Υπηρεσία. Το νέο Τ.Ε.Π. θα στεγαστεί σε χώρο περίπου 500 τμ. και στον χώρο που λειτουργούν σήμερα τα Επείγοντα θα μεταφερθεί η Διοικητική Υπηρεσία. Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της λειτουργικότητας στα Επείγοντα με στόχο την εφαρμογή των νέων διατάξεων διαχείρισης των διακομιδών, χωρίς αναμονή, λίστες, ταλαιπωρία και κινδύνους. Από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ο ανάδοχος οφείλει να παραδώσει το έργο εντός 22 μηνών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr