background img
banner
banner

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καλεί τον Περιστερίου να παραιτηθεί

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ…

Επικαλούμενος τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα δημοσίως να ελέγχονται», ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, με ανοικτή επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο, του ζητάει, ούτε λίγο ούτε πολύ, να παραιτηθεί από τη θέση του!

Μετά την αποδοκιμασία του στις 8 Σεπτεμβρίου, από περίπου 2.000 πιστούς της Επαρχίας του, τον καλεί να αποσυρθεί, για να… θρηνήσει για το ηθικό έγκλημά του, όπως του αναφέρει, την απομάκρυνση της Εσταυρωμένου Σωτήρος Χριστού, καθώς επίσης και του Τιμίου Σταυρού, εκ του ιερού βήματος των ναών.

Όπως αναφέρει ο κ. Αμβρόσιος, ο ευσεβής λαός του Περιστερίου βγήκε στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας κρατώντας τον Τίμιο Σταυρό και πινακίδες ενώ ανάμεσά τους ήταν και μικρά παιδιά αλλά και γέροντες.

Ειδική αναφορά κάνει στη διαμαρτυρία δύο μικρών κοριτσιών τα οποία με πολλή ευλάβεια μετέφεραν τον Εσταυρωμένο στους δρόμους, τονίζοντάς του πως η Θεία Πρόνοια, χρησιμοποιούσα τα δύο μικρά αυτά κοριτσάκια, του έδωσε το μήνυμα: Ή να επαναφέρει τον Τίμιο Σταυρό στη θέση Του ή να παραιτηθεί, διότι ο ευσεβής λαός τον περιφρόνησε και τον αποκαθήλωσε…

Του υπενθυμίζει τέλος ότι ο Εσταυρωμένος υπάρχει σε όλους τους ορθόδοξους ναούς, ότι παραβαίνει τον όρκο που έδωσε στη χειροτονία του και τον χαρακτηρίζει ως «Προδότη του Χριστού και της χριστιανικής διδαχής», ρωτώντας μάλιστα εάν η Ιερά Σύνοδος τον ανέχεται και τον καλύπτει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr