background img
banner
banner

Πλάνο για την καλύτερη οργάνωση και αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς

«ΕΠΕΣΑΝ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Έμφαση στην οργάνωση αλλά και εξυγίανση της λαϊκής αγοράς του Αιγίου πρόκειται να δοθεί το επόμενο διάστημα, με τον αρμόδιο από πλευράς δήμου για τη λειτουργία της, Βοηθό Δημάρχου-Εντεταλμένο Σύμβουλο Παναγιώτη Αγγελόπουλο, να έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες για την αναβάθμισή της.

Οι επαγγελματίες ζητούν εντατικοποίηση ελέγχων

Το πρώτο βήμα έχει να κάνει με την απομάκρυνση των μη εχόντων αδειών λειτουργίας, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των νομίμως δραστηριοποιούμενων. Όπως αναφέρει στo Protionline.gr ο πρόεδρος των πωλητών αγροτικών προϊόντων της λαϊκής Οδυσσέας Κανελλόπουλος, ΄΄αυτό που ζητάμε εμείς είναι να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και η λαϊκή να λειτουργήσει μονίμως ως ελεγχόμενος χώρος, καθώς με τους περιοδικούς ελέγχους δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Φεύγουν τα ελεγκτικά συνεργεία και οι παράνομοι ξαναέρχονται και στήνουν πάγκους. Αυτό δεν μας διασφαλίζει΄΄.

Αναφορικά με το εάν οι πωλητές μπορούν να αντεπεξέλθουν στο μηνιαίο τέλος που καταβάλουν, ο πρόεδρος είπε πως ανέρχεται σε περίπου 65 ευρώ το τρίμηνο, τονίζοντας πως δεν θα είχαν πρόβλημα οι έμποροι και οι πωλητές αγροτικών προϊόντων να πληρώσουν κάτι περισσότερο, αρκεί να έχουν περισσότερη αστυνόμευση και καλύτερη οργάνωση.

Πάντως, ο κ. Αγγελόπουλος επισήμανε στo Protionline.gr ότι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως έγινε και μέσα στον Αύγουστο όπου υπήρχε αυξημένη κίνηση λόγω και των επισκεπτών. Τόνισε μάλιστα ότι επιβλήθηκαν και πρόστιμα για ακόμη μία φορά.

Τουαλέτα και στο… βάθος μεταστέγαση

Σε ό,τι αφορά τα θέματα οργάνωσης και βελτίωσης των συνθηκών στη λαϊκή, ο κ. Αγγελόπουλος έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για την εγκατάσταση τουαλέτας σε σημείο κοντά στον χώρο διεξαγωγής της λαϊκής. Αυτός είναι στην πλατεία Αχαϊκής Συμπολιτείας που βρίσκεται πλησίον και μάλιστα από πλευράς δήμου προχωρούν οι ενέργειες για την απόσυρση του μη χρησιμοποιούμενου περιπτέρου που βρίσκεται στο σημείο ώστε να διευκολυνθεί η τοποθέτηση τουαλετών.

Βεβαίως, ένα πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο οργάνωσης της λαϊκής έχει να κάνει με τη μεταστέγασή της, ώστε να λειτουργεί περιφραγμένη για να είναι ελεγχόμενη, αλλά και στεγασμένη. Από πλευράς δήμου έχει αναζητηθεί χώρος ο οποίος θα πρέπει και να είναι αυτόνομος και να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο μέσα στην πόλη. Μία τέτοια περίπτωση μπορεί να είναι οικοπεδικός χώρος κοντά στην οδό Κανελλοπούλου, με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του δήμου να προτίθεται να ξεκινήσει επαφές.

1,20 ανά μέτρο ημερησίως το τέλος κατάληψης

Την ίδια στιγμή, στην αυριανή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να πάρει απόφαση σχετικά με την υποβολή πρότασης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για τον καθορισμό ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους Λαϊκών Αγορών στα Διοικητικά όρια του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2025.

Ήδη, η Δημοτική Επιτροπή έχει αποφασίσει την υποβολή πρότασης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για τον καθορισμό ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους Λαϊκών Αγορών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2025, σε τιμή 1,20 € ανά τρέχον μέτρο ημερησίως για κατάληψη χώρου για τους επαγγελματίες πωλητές και παραγωγούς που προσέρχονται στους χώρους της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr