background img
banner
banner

Πλήθος οι προσκυνητές και φέτος στο μεγάλο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιώτισσας

Με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε κατά το διήμερο Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου η μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της  Θεοτόκου με επίκεντρο το προσκύνημα της Πλατανιώτισσας όπου κάθε χρόνο κατακλύζεται από πλήθος προσκυνητών και πιστών που προσέρχονται ευλαβικά για να αποζητήσουν τη χάρη Της.

Την Κυριακή κατά την αγιώνυμο ημέρα στο Προσκύνημα πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντας του  Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κυρίλλου και του οικείου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη διάρκεια της εόρτιας Θείας Λειτουργίας παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αιγιώτης ευρωβουλευτής Νίκος Αναδιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Ευθύμιος Τζόβολος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καλαβρύτων Ζήσιμος Ζησιμόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αθ. Κανελλόπουλος ενώ το Αίγιο εκπροσώπησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αιγιαλείας Δημήτρης Φιλιππάτος, η αντιδήμαρχος Εθιμοτυπίας Μαρία Αγγελοπούλου, το μέλος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αιγίου Σ. Μαυρίδης κά.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Άρτης ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας. Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ιερώνυμος αφού ευχαρίστησε του Μητροπολίτες Άρτης και Κηφισίας για την παρουσία τους, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη αγιοκατάταξη του οσίου πατρός Χριστοφόρου Παπουλάκου στην οποία -όπως ανέφερε-σημαντική ήταν η συμβολή  του Μητροπολίτου Άρτης.

Το Σάββατο εψάλη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός υπό των Μητροπολιτών Άρτης και Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, συμπροσευχόμενου και του γέροντος  πρ. Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου. ‘

Κατά τον διήμερο εορτασμό στο ιδιαίτερης ομορφιάς ιερό προσκύνημα οι πιστοί προσέρχονταν κατά δεκάδες για να ασπασθούν την θαυματουργό ιερά εικόνα μέσα στην σπηλιά του πλατάνου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr