background img
banner
banner

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ: Άνοιγμα στους δυσαρεστημένους από Π. Γερουλάνο

Το Αίγιο επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο πλαίσιο των περιοδειών του, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος. Αρχικά βρέθηκε στο Δημαρχείο Αιγιαλείας όπου είχε συνομιλία με τον δήμαρχο και στη συνέχεια μίλησε σε στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, στο κατάστημα «Habit», στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

΄΄Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρισκόμαστε στο Αίγιο και οφείλω να ομολογήσω ότι η τιμή που νιώθω, είναι ακόμα περισσότερη γιατί βλέπω σήμερα εδώ, καλούς και σημαντικούς φίλους που πάντοτε είναι μαζί μου και με στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια. Διανύουμε ημέρες επίπονης δουλειάς και ο δρόμος που πρέπει να καλύψουμε για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν και είναι και δύσκολος και απαιτητικός΄΄, είπε αρχικά.

΄΄Αυτό που διακυβεύεται σε αυτήν τη διαδικασία είναι κάτι πολύ πιο βαθύ και ουσιώδες, από μία απλή ανάδειξη ενός προσώπου που θα ηγείται στο πολιτικό σκηνικό του κινήματος. Πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές θα βγει πρώτο κόμμα;΄΄, αναρωτήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος, με την απάντηση να την δίνει ο ίδιος λέγοντας: ΄΄Δεν είναι όλοι αυτοί που το πιστεύουν όντως αυτό. Κάποιοι το αμφισβητούν έντονα και δεν τους αδικώ. Το 12% που έχουμε δεν δίνει κυβέρνηση. Όμως το παρελθόν έχει δείξει ότι το κίνημα ξέρει να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του. Αυτό ακριβώς έγινε και το 2008 όταν είχαμε ξανά αντιμετωπίσει μία δύσκολη πολιτική καμπή, με τον «πόλεμο» που είχαμε δεχτεί από τον Καραμανλή και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τότε. Είχαμε βρεθεί στο 14% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 12%. Όμως 1,5 χρόνο αργότερα και στις εκλογές του 2009, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό, το πιο μεγάλο που είχε καταγραφεί από το 1981΄΄.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι στη σημερινή εποχή η εκλογική διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια λόγω της τεράστιας αποχής του κόσμου από τις κάλπες, λέγοντας ότι το σύνολο του εκλογικού σώματος είναι σχεδόν… 4 εκατομμύρια ψηφοφόροι λιγότεροι, άρα σήμερα είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί κάθε πρόθεση ή τάση ψήφου. ΄΄Δυστυχώς περίπου 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που είχαμε ως το 2009 έχουν φύγει γιατί νιώθουν είτε προδομένοι είτε απογοητευμένοι από το κίνημα. Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μας, θέλουμε να ξαναφέρουμε αυτόν τον κόσμο πίσω. Θέλω να έρθουν όλοι οι δυσαρεστημένοι φίλοι ξανά στην μεγάλη αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ και τους διαβεβαιώνω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στην χώρα. Μπορούμε να ηγηθούμε γιατί και το ξέρουμε και το αξίζουμε. Οι νέοι άνθρωποι, οι καινούριοι ψηφοφόροι πρέπει να εισχωρήσουν στην τεράστια οικογένεια του κινήματος. Ταυτόχρονα πρέπει να πείσουμε όλα τα παλαιά στελέχη που είναι δυσαρεστημένα και έχουν πληγωθεί απ’ το παρελθόν, ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά πλέον και ότι το κίνημα θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην χώρα΄΄ είπε ο κ. Γερουλάνος, ενώ μίλησε για τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης της χώρας. Σχολίασε την πίεση που δέχονται οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και έδειξε σιγουριά στο ότι αν όλος αυτός ο όγκος του λαού πιστεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη εγγυημένη λύση στις ερχόμενες εκλογές για την διακυβέρνηση της χώρας, τότε θα είναι πρώτο κόμμα σε τρία χρόνια από τώρα και κυβέρνηση για πολλές δεκαετίες.

΄΄Πρέπει να στήσουμε μία καλοκουρδισμένη πολιτική μηχανή που θα είναι φτιαγμένη μόνο για να κερδίζει και να ηγείται΄΄

Στη συνέχεια, έθεσε τους στόχους που έχει σαν υποψήφιος πρόεδρος, αναλύοντας το πώς θα πετύχει να υπερτερεί, ενώ είπε ότι χρειάζονται σωστά δομημένα πολιτικά σχέδια: ΄΄Θέλουμε ένα σχέδιο ξεκάθαρο και εντελώς διακριτό από τη Νέα Δημοκρατία, στημένο έτσι ώστε να εγγυάται σταθερό και επιτυχημένο μέλλον για κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας, σε κάθε τομέα και με όποια χαρακτηριστικά κι αν έχει αυτός. Δεν διαφωνώ με τις σημερινές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ούτε με την πολιτική που ασκείται και ακολουθεί, όμως χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω, ένα πλάνο και ένα όραμα συγκεκριμένο. Πρέπει να στήσουμε μία καλοκουρδισμένη πολιτική μηχανή που θα είναι φτιαγμένη μόνο για να κερδίζει και να ηγείται. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να είναι διακριτό, να ξεχωρίζει. Η αναγέννηση της πατρίδας περνάει πλέον μέσα από την αναγέννηση του ίδιου του κινήματος. Η Αιγιάλεια είναι μία περιοχή προικισμένη και με πολύ σημαντικό φυσικό πλούτο, με αγαθά εξαιρετικής ποιότητας. Αυτός ο πλούτος λοιπόν, πρέπει να διανέμεται δίκαια και συνετά γιατί μόνο έτσι θα πετύχει η συνολική μεταρρύθμιση που στοχεύουμε. Θα πάρουμε τις εξουσίες που έχουν στου Μαξίμου και θα τις μεταφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες. Η αποκέντρωση ήταν η μεταφορά αρμοδιοτήτων κάποτε, τώρα μιλάμε για την μεταφορά της ίδιας της εξουσίας προς την τοπική ηγεσία. Ο κόσμος νιώθει ανασφάλεια, νιώθει ότι δεν υπάρχουν προοπτικές. Οι ψηφοφόροι έχουν απογοήτευση και για μένα, τώρα έχει έρθει η ώρα για την μεγάλη αλλαγή. Αυτή είναι η στιγμή που περιμέναμε΄΄ τόνισε, ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ΄΄Θέλουμε να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό και να μην κλείνουν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Χρειαζόμαστε σχέδιο σε κάθε τοπική κοινωνία που θα το προικίζει το κράτος στο 100%. Θέλουμε την πρωταβάθμια υγεία να την διαχειρίζεται το εκάστοτε τοπικό όργανο, λέμε όχι στο να δίνεται ο πλούτος στους λίγους και τους μεγαλοεφοπλιστές, δεν θέλουμε την καρέκλα της ηγεσίας. Θέλουμε να κάνουμε την χώρα παραγωγική και δυνατή, επιτυχημένη και σύγχρονη, μία χώρα με όραμα και απόλυτα προσαρμοσμένο μέλλον΄΄.

Ο κ. Γερουλάνος επισήμανε τα λάθη του παρελθόντος που πήγαν πολλά χρόνια πίσω το κίνημα, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διδαχτεί από τα λάθη του, ενώ εστίασε στη σημαντικότητα που παίζει η ικανότητα της επικοινωνίας στην σύγχρονη εποχή. Σχολίασε την άδικη επίθεση που δέχτηκε ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις υποκλοπές, αλλά ανέλυσε και το πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για το ίδιο το κίνημα, να συνδεθεί με την κοινωνία ξανά.

΄΄Έχουμε την ηθική υποχρέωση να επανασυνδεθούμε με όλα τα κοινωνικά στρώματα ξανά, με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνδικαλιστές. Χρειαζόμαστε όλο τον κόσμο που δραστηριοποιείται στα Επιμελητήρια και στις τοπικές κοινωνίες, στα συνδικάτα των διαφόρων οργανώσεων. Σας χρειαζόμαστε όλους ανεξαιρέτως και σας θέλουμε τώρα μαζί μας, γιατί πρέπει. Οι σύμμαχοι, θα είναι αυτοί που θα έχουν να κερδίσουν κάτι από την συνολική αλλαγή που επιδιώκουμε. Ο κόσμος δεν αντέχει αλλά ψέματα. Θέλει μεράκι και θέληση η επιτυχία, κάτι που εγώ ως υποψήφιος πρόεδρος έχω απολύτως. Και φυσικά, ξέρω να το κάνω πράξη αυτό΄΄, πρόσθεσε, καταλήγοντας: ΄΄Αν πιστέψουμε στην αλλαγή θα την πετύχουμε ριζικά και μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εξασφαλίσει την σταθερότητα. Διεκδικώ την ψήφο σας για την μπορώ να πετύχω και έχω τον τρόπο να το κάνω μαζί σας, να κάνω το ΠΑΣΟΚ ένα κίνημα που θα είναι η ερχόμενη κυβέρνηση. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και την επιλογή σας στο πρόσωπο μου και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι έστω και για λίγο στο Αίγιο, μία πόλη ιστορική που έχει τεράστια πολιτική και κοινωνική κληρονομιά΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλια

  • Στο ίδιο μέρος δεν είχε γίνει συγκέντρωση και για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ; Πάντως δε βλέπω να μαζεύτηκε κόσμος.

    Αναμνήσεις 09/09/2024 21:05

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr