background img
banner
banner

Προειλημμένη η απόφαση…

ΈΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ “ΞΗΛΩΣΕΙ” ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ – ΠΟΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΙΓΙΟΥ! 

Με απόφαση του νέου διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηλία Θεοδωρόπουλου αποτράπηκε η προγραμματισμένη για την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου αποσύνδεση και μεταφορά του Ακτινολογικού του Κέντρου Υγείας Αιγίου στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά των Ιωαννίνων.

Τεχνικός βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στο Κ.Υ. για να προχωρήσει σε αποσύνδεση του εξοπλισμού με στόχο τη μεταφορά του καθώς η σχετική απόφαση είχε ήδη υπογραφεί από τον πρώην διοικητή Γιάννη Καρβέλη.

Τελικά με μεσολάβηση του νέου διοικητή ο τεχνικός κλήθηκε να επιστρέψει και πλέον το Ακτινολογικό θα συνεχίσει να αποτελεί τμήμα του εξοπλισμού του… παροπλισμένου όμως Κ.Υ. Αιγίου.

Η μετακίνηση του εργαστηρίου επρόκειτο να γίνει με απόφαση της 6ης Υ.Πε. με ημερομηνία 31 Μαΐου 2024 η οποία φέρει την υπογραφή του πρώην πλέον ΥΠΕάρχη.

Πρόκειται για δημόσιο έγγραφο το οποίο “άντλησε” το Protionline.gr και ήταν στη διάθεση παραγόντων του ΕΣΥ εδώ και 90 μέρες χωρίς να… ανοίξει μύτη!

Πολύ πριν δηλαδή κινητοποιηθεί το προσωπικό και… κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι επίκειται άμεσα το “ξήλωμα” και η μετακίνηση του εξοπλισμού, η εξέλιξη ήταν γνωστή!

Η παραχώρηση του εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. Βουτσαρά αφορούσε, πιο συγκεκριμένα, τα δύο ακτινοδιανωστικά μηχανήματα, έναν ψηφιοποιητή CR-15X AGFA και έναν εκτυπωτή ξηράς εκτύπωσης, φίλμ AGFA DRYSTAR 5302.

Πρόκειται για βασικά παρελκόμενα για τη λειτουργία του Ακτινολογικού ενώ και τα έξοδα μεταφοράς και επαναλειτουργίας του εξοπλισμού στα Ιωάννινα (μεταφορά, εγκατάσταση, υποστήριξη) έχει προγραμματιστεί να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό της 6ης Υ.Πε.

Τα τελευταία 24ωρα μέσω της 6ης Υ.Πε. είναι σε προσπάθεια να καλυφθούν με άλλα μέσα οι ανάγκες του Κ.Υ. της περιοχής των Ιωαννίνων καθώς οι αντιδράσεις στην περιοχή είναι έντονες…

Το Ακτινολογικό Τμήμα του Κ.Υ. Αιγίου είναι παροπλισμένο εδώ και μια 6ετία ενώ ο εξοπλισμός του απαξιώνεται στη… ναφθαλίνη.

Πλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργο Αγγελόπουλο, θα ξεκινήσει προσπάθεια να μπει σε πλήρη λειτουργία, προκειμένου να μην τεθεί θέμα μεταφοράς του εκ νέου…

Το ιστορικό…

Στη διάρκεια έκτακτης σύγκλισης του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου την Κυριακή που μας πέρασε 2-9-2024 υιοθετείται μια σκληρή ανακοίνωση προς τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη και τον νέο ΥΠεάρχη κ. Θεοδωρόπουλο.

“Με εξαιρετική ανησυχία για την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας παροχής υγείας στην περιοχή ευθύνης μας, πληροφορηθήκαμε την απόφαση για την μεταφορά του ακτινολογικού μηχανήματος του Κέντρου Υγείας Αιγίου σε ΚΥ του νομού Ιωαννίνων.

Το κέντρο υγείας Αιγίου μαστίζεται εδώ και χρόνια από έλλειψη προσωπικού και πλημμελή λειτουργία σε σχέση με τις πραγματικές δυνατότητές του. Αντί να ενισχυθεί το προσωπικό για να λειτουργεί πλήρως το ΚΥ Αιγίου, η απόφαση θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των προσφερόμενων υπηρεσιών” αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου στην απόφαση του Δ.Σ. και σημειώνει ακόμη ότι η μοναδική ακτινοτεχνικός του Κ.Υ. είναι «μετακινημένη» στην Πάτρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Για το θέμα της υποβάθμισης του Ακτινολογικού υπάρχουν παρεμβάσεις και βουλευτών μεταξύ των οποίων και του Αχαιού υφυπουργού Ιάσωνα Φωτήλα.
Για πάνω από μια 10ετία είναι κλειστό και το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr