background img
banner
banner

Πόλη… λαμπίκο θέλει η αντιδημαρχία Καθαριότητας

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ  – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Η παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων και δρόμων σε πεζούς και η έμφαση στο ιστορικό κέντρο του Αιγίου, απαιτούν και την κατάλληλη μέριμνα κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν στη δημοτική αρχή, προχωρώντας στην εφαρμογή όσων προβλέπονται για την τήρηση της καθαριότητας. Έτσι, ενώ απορρίπτονται οι ενστάσεις επιχειρήσεων του κέντρου που φέρονται να άφησαν απορρίμματα εκτός κάδων, έμφαση δίνεται στον καθαρισμό των δύο αναπλασμένων πλατειών ώστε να παρουσιάζονται ελκυστικές σε ντόπιους κι επισκέπτες.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκτενής επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίας Λαύρας όπου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο, περιελάμβανε αδιαβροχοποίηση των μαρμάρων και βέβαια καθαρισμό. ΄΄Προχωρήσαμε σε εξονυχιστικό καθαρισμό σε κάθε τμήμα της πλατείας Αγ. Λαύρας, όπως προ ημερών είχαμε πράξει και για την πλατεία Βάλφουρ. Επίσης, στην πλατεία κάναμε και αδιαβροχοποίηση η οποία απαιτείτο, κάτι που ήδη έχει ολοκληρωθεί στη Βάλφουρ΄΄, σημείωσε ο κ. Καραΐσκος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο και τα εξής: ΄΄Αυτά ανήκουν στις υποχρεώσεις του δήμου προς τους δημότες και την πόλη. Όμως και οι δημότες έχουν τις δικές τους ευθύνες. Αφενός οι περαστικοί να μην ρυπαίνουν τους χώρους αυτούς και αφετέρου οι καταστηματάρχες να φροντίζουν να τηρούν τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας του δήμου. Διότι τους έχει παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος και οφείλουν να τον σέβονται και να τον διατηρούν όπως τους παραχωρήθηκε. Για παράδειγμα, εάν δούμε ότι σε κατάστημα εστίασης πέφτουν αποφάγια και μένουν λάδια τα οποία δεν καθαρίζονται, θα αναγκαστούμε να επιβάλουμε πρόστιμα΄΄.

“Πρέπει και οι πολίτες να είναι συνεπείς:, υπενθυμίζει ο αντιδήμαρχος

΄΄Δεν μπορούμε μόνο να γκρινιάζουμε ή να ζητάμε από τον δήμο. Πρέπει και οι ίδιοι να είμαστε συνεπείς και φροντίζουμε να διατηρούμε τους χώρους καθαρούς. Δεν προτιθέμεθα να χαριστούμε σε όποιον κάνει επαγγελματική χρήση της πλατείας και δεν φροντίζει τα καταστρώματα να είναι καθαρά. Τα καταστήματα έχουν απαιτήσεις αλλά έχουν και υποχρεώσεις τις οποίες οι επαγγελματίες γνωρίζουν΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, κάνοντας γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει έγγραφο στους επαγγελματίες που μισθώνουν και χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους, υπενθυμίζοντάς τους τις υποχρεώσεις τους.

Αγορά νέου μηχανήματος για την απολύμανση κοινοχρήστων χώρων

Μάλιστα, ο κ. Καραΐσκος έκανε γνωστό πως το επόμενο διάστημα ο δήμος πρόκειται να προμηθευτεί με δικά του έξοδα, μία ειδική σκούπα, η οποία θα χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των δύο πλατειών σε τακτά χρονικά διαστήματα. ΄΄Έχουμε δρομολογήσει τη διαδικασία και μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε τη μεγάλη αυτή ηλεκτρική συσκευή η οποία θα πλένει και θα καθαρίζει τις πλατείες και τα πεζοδρόμια΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τακτικό πλύσιμο κάδων

Επίσης, ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό πως παράλληλα συνεχίζεται περιοδικά το πλύσιμο των κάδων σε όλο τον δήμο, σημειώνοντας: ΄΄Έχουν πλυθεί όλοι οι κάδοι στη Δ.Ε. Αιγίου και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ανάλογη καθαριότητα στην Ανατολική Αιγιάλεια.

Ειδικά τώρα που έχουμε στη διάθεσή μας το προσωπικό που το καλοκαίρι λόγω της αύξησης του πληθυσμού ασχολείτο με την αποκομιδή, μπορεί να στραφεί στο πλύσιμο των κάδων, άρα θα ασχολούνται περισσότερα πληρώματα με αυτό το έργο και με τους κοινόχρηστους χώρους. Όμως πρέπει και οι πολίτες να αντιληφθούν ότι όταν δεν φροντίζουν κι αυτοί να είναι συνεπείς, ο δήμος δεν μπορεί να πλένει καθημερινά΄΄.

Απόρριψη ενστάσεων δύο επιχειρήσεων του κέντρου για την επιβολή προστίμων

Ως παράδειγμα, ο κ. Καραΐσκος ανέφερε την εναπόθεση απορριμμάτων εκτός κάδων και μάλιστα σε ημέρες και ώρες που αυτοί είναι κενοί, κάτι που παρατηρείται και στο κέντρο του Αιγίου ακόμη. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δύο καταστήματα εστίασης- αναψυχής που δραστηριοποιούνται στο κέντρο, το ένα στην πλατεία και το άλλο σε παρακείμενο πεζόδρομο, καθώς οι υπεύθυνοι κατηγορούνται για εναπόθεση αποβλήτων εκτός ημερών και ωρών αποκομιδής και για τοποθέτηση εκτός κάδων.

Επίσης, η αντιδημαρχία Καθαριότητας ερευνά υπόθεση εναπόθεσης απορριμμάτων στο δημαρχείο εκτός των κάδων, που γίνεται κατ’ επανάληψη, έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι προέρχονται από την ίδια «πηγή». Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν κάμερες για να εντοπιστεί ο δράστης.

Σημειωτέον ότι από τις δύο επιχειρήσεις υπεβλήθη ένσταση η οποία απορρίφθηκε και θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά το πρόστιμο. ΄΄Όχι μόνο δεν χαριζόμαστε, αλλά το επόμενο διάστημα θα είμαστε ακόμη πιο απόλυτοι στην τήρηση των νόμων και των προβλεπόμενων του Κανονισμού Καθαριότητας΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια

  • Πολύ σωστά τα λέει ο κ.αντιδήμαρχος αλλά ας γίνει κάτι και σε άλλα σημεία που έχουν σοβαρά προβλήματα με τα σκουπίδια (πεταμένες σακούλες εκτός των κάδων σκόρπια στο δρόμο, διάφορα ογκώδη αντικείμενα ή ψόφια ζώα κλπ) γιατί δυστυχώς το φαινόμενο δεν εστιάζεται μόνο στο κέντρο του Αιγίου!

    Τεμενιώτης 05/09/2024 00:25

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr