background img
banner
banner

Σε ρόλο… πυροσβέστη μετά την πρώτη αποβολή

ΔΙΠΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ, ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σε ανοικτή τηλεδιάσκεψη με διευθυντές σχολείων της Αχαΐας της οποίας προηγήθηκε, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου η δια ζώσης ενημέρωση και συζήτηση των όλων σχολικών συμβούλων, συμμετείχε την Τετάρτη η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερρή.

Η συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το θέμα του περιορισμού της χρήσης των κινητών τηλεφώνων και την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας αλλά και συγκεκριμένων εντολών που έχουν δοθεί για τους χειρισμούς στο σχολείο προκειμένου να περάσει το νέο “δόγμα” της κυβέρνησης “το κινητό στην τσάντα”.

Η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας τόνισε προς τους διευθυντές ότι θα πρέπει να ακολουθούνται κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες που ξεκινούν πρώτα απ όλα από την ενημέρωση των παιδιών για τις επιβλαβείς επιπτώσεις της χρήσης της νέας τεχνολογίας εντός της σχολικής αίθουσας και το γεγονός ότι αποσπάται η προσοχή των μαθητών.

Να προηγηθούν οι διαδικασίες

Όσον αφορά τις διαδικασίες, για τους μαθητές που κάνουν χρήση κινητών θα πρέπει η σχολική κοινότητα να ξεκινά από τη νουθεσία και την επίπληξη και εν συνεχεία να λαμβάνει μέτρα πειθαρχικού χαρακτήρα που φτάνουν έως και την αποβολή του μαθητή…

Η Διεύθυνση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διευθυντών, ήταν σαφής, σκοπός είναι να μην ‘ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου’ από την κατάχρηση των πειθαρχικών μέτρων αλλά η χρήση του κινητού να «κοπεί» από την τάξη με βάση την παιδαγωγική διαδικασία και τη σωστή εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου.

«Η διαδικασία θα πρέπει να εφαρμοστεί κλιμακωτά με βάση τα βήματα που προβλέπονται προκειμένου η εφαρμογή του νόμου να μην καταστεί επιζήμια για την σχολική κοινότητα.
Βασικά παιδαγωγικά μέτρα για τον εκπαιδευτικό είναι, πρώτα απ όλα ο διάλογος και η επικοινωνία με τους μαθητές ώστε να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη και να μην χρειαστεί να γίνει εφαρμογή πειθαρχικών μέτρων, ούτε επίπληξη ούτε οτιδήποτε άλλο.

Σκοπός μας είναι να αποτρέψουμε την αποβολή και θα την αποτρέψουμε όταν έχουμε δουλέψει και επικοινωνήσει με τους μαθητές μας και τους έχουμε βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα αυτού του θέματος» αναφέρει η Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας με αφορμή τις διαδοχικές συναντήσεις του διημέρου.

Η πρώτη αποβολή στην Πάτρα

Πριν από λίγα 24ωρα έγινε μια επώνυμη καταγγελία εκ μέρους των γονέων για σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα σύμφωνα με την οποία η διευθύντρια του σχολείου, πριν φροντίσει να ενημερωθεί για τις διαδικασίες, εξάντλησε την αυστηρότητά του μέτρου της ημερήσιας αποβολής.

Σύμφωνα με την αναφορά των γονέων, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι είχε δοθεί ημερήσια αποβολή στον μαθητή του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών στο Καστρίτσι. “Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσουμε με την διευθύντρια… η ποινή σε βάρος του παιδιού δόθηκε μεροληπτικά και με διάθεση εκ μέρους των καθηγητών και της διεύθυνσης το σχολείου να εξαντλήσει της αυστηρότητα καταστρατηγώντας το σχετικό νομικό πλαίσιο αλλά και εκτός παιδαγωγικής ευθύνης” επισημαίνεται σε αυτή.

“Η ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ έχει ζητήσει διευκρινίσεις, από τη Διεύθυνση του σχολείου για το περιστατικό που… Επιπροσθέτως έχει δοθεί εντολή στο σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης, όπως επισκεφθεί άμεσα το σχολείο προκειμένου να γίνει παιδαγωγική διαχείριση του ως άνω ζητήματος” αναφέρει η απάντηση της κα Πιερρή η οποία αντέδρασε άμεσα στην αναφορά των γονέων.

Συζήτηση και στο Προεδρικό

«Είναι σημαντικό όμως αυτές οι δράσεις να μην επιβάλλονται από πάνω προς τα κάτω, αλλά να έχουν την ίδια την ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας» ανέφερεο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού μέσα σε σχολείο, στην Αχαΐα. «Θεωρώ πολύ σημαντική τη δέσμευση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρήση των κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου. Από τη στιγμή που το παιδί θα πάει στο σχολείο μέχρι να φύγει. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα. Δεν είναι απλά μία προσδοκία και φυσικά το ζήτημα δεν είναι τιμωρητικό.
Είδα ότι σήμερα μπήκε η πρώτη αποβολή», επεσήμανε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «το ζήτημα είναι να αντιληφθούμε όλοι – οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι γονείς και τα ίδια τα παιδιά – ότι αυτό βοηθάει τη μαθητική διαδικασία”.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr