background img
banner
banner

Σκόρπισαν… θάνατο σε σκυλιά στο Χατζή

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΕΘΑΛΠΑΝ – ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Ένα πολύ άσχημο συμβάν ήρθε να διαταράξει την ήσυχη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα στην κοινότητα Χατζή. Άγνωστοι δηλητηρίασαν σκυλιά ρίχνοντάς τους μολυσμένη τροφή, με αποτέλεσμα να βρεθούν το πρωί του Σαββάτου, δύο νεκρά.

Το γεγονός έχει κλονίσει την τοπική κοινωνία καθώς πρόκειται για ένα χωριό που και με τη συμβολή κοινότητας και κατοίκων, ευημερεί, ενώ είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνονται θανάσιμες επιθέσεις σε ζώα.

Και να σκεφτεί κανείς, όπως μεταφέρει στo Protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Κουτσαντώνης, ότι τα θύματα της μαζικής δολοφονίας δεν ήταν αδέσποτα, αλλά τα τάιζαν οι κάτοικοι και κοιμούνταν στις αυλές των σπιτιών. ΄΄Το πρωί του Σαββάτου βρεθήκαμε μπροστά σε ένα μακάβριο και λυπηρό θέαμα, καθώς βρήκαμε δύο σκυλιά νεκρά στον κεντρικό δρόμο του χωριού, με σημάδια ότι είχαν καταναλώσει μολυσμένη τροφή. Πρόκειται για ζώα εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα που τα φροντίζουν οι κάτοικοι και δεν ενοχλούν κανέναν. Προσωπικά, βρήκα λουκάνικα δίπλα στα νεκρά ζώα τα οποία συνέλεξα και θα σταλούν για εξέταση. Θέλουμε να βρεθούν άμεσα οι δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης΄΄, είπε ο κ. Κουτσαντώνης που ειδοποίησε την ίδια μέρα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον Φιλοζωικό Σύλλογο ωστόσο επειδή ήταν Σάββατο δεν κατέστη εφικτό να επιληφθεί ο δήμος και προχώρησε μόνος του στην ταφή των ζώων.

Ωστόσο, δήμος και Φιλοζωικός θα βοηθήσουν να… ριχτεί φως με την ανάλυση των υπολειμμάτων τροφών. Να σημειωθεί ότι το Χατζή είναι ένα χωριό ιδιαιτέρως φιλικό με τα ζώα, με τους κατοίκους, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ξένοι, να έχουν μία διαφορετική νοοτροπία. Μάλιστα, γνωρίζοντας την αποδοχή, δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που πηγαίνουν εκεί και εγκαταλείπουν τα ζώα τους, τα οποία βρίσκουν φροντίδα και τροφή. Υπάρχουν δε περίπου δέκα σκυλιά που είναι μεν αδέσποτα ωστόσο ταΐζονται από τους ντόπιους, οι οποίοι, μετά το συμβάν του Σαββάτου, ανησυχούν ιδιαίτερα για την τύχη τους.

Ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών σε κάθε τομέα

Γενικότερα, τον τελευταίο χρόνο καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στο χωριό και σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, με τον πρόεδρο να αναφέρει: ΄΄Έχουμε προχωρήσει στη διαμόρφωση χώρων έξω από το χωριό όπου υπάρχουν οι κάδοι για τα απορρίμματα και εναποτίθενται και βαρέα αντικείμενα όπως στρώματα σε στεγασμένο χώρο, τα οποία όταν συγκεντρώνονται έρχονται συνεργεία του δήμου και τα παίρνουν. Όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τη συμβολή των κατοίκων και του δήμου, είναι αποτέλεσμα μίας συλλογικότητας, δηλαδή απόρροια συνεργασίας δικής μου, του δήμου και κατοίκων, σε προσφορά εργασίας, χρημάτων και παραχωρήσεων διότι έδωσαν κάποιοι χώρο ώστε να δημιουργηθεί το σημείο συγκέντρωσης των απορριμμάτων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr