background img
banner
banner

Στα Καλάβρυτα την ερχόμενη Πέμπτη ο Πρέσβης του Μεξικού

ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΈΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΤΙΡΙΟ

Το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, στο Πέτρινο Κτίριο στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, θα γίνουν τα εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής με τις δημιουργίες 27 παιδιών -ηλικίας 7 έως 12 ετών- από σχολεία της Κρήτης και της Μύκονου και με θέμα την διάσημη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο.

Την  Έκθεση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καλαβρύτων και η Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα, με αφορμή τον εορτασμό για τα 85 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Μεξικού.

Την ίδια μέρα θα επισκεφθεί τα Καλάβρυτα ο Πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα Αλεχάντρο Γκαρσία ΜορένοΕλιζόντο ο οποίος, μαζί με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάση Παπαδόπουλο, θα εγκαινιάσουν την Έκθεση στις 5.30 μ.μ.

Οι 27 ζωγραφιές των παιδιών απεικονίζουν πορτραίτα της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο και σχεδιάστηκαν το 2018 στο πλαίσιο διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής που είχε διοργανώσει το Ινστιτούτο Μεξικανών στο εξωτερικό. Και όπως αναφέρεται στην πρόσκληση της Έκθεσης «τα έργα αυτά απεικονίζουν θαυμάσια, μέσω της ευαισθησίας των παιδιών της Ελλάδας, τη φιλική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr