background img
banner
banner

Συνάντηση Χάρη Δούκα με τα μέλη της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Σ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Α.Σ.

«Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της υπαίθρου, αποτέλεσαν και εξακολουθούν να αποτελούν το κύριο μέλημά μας ως ΠΑΣΟΚ, σε μια εποχή όπου οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, το κόστος παραγωγής και η ερήμωση της υπαίθρου είναι πλέον εμφανείς και πλήττουν ανεπανόρθωτα τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της χώρας και την ύπαιθρο, συνολικά».

Τα παραπάνω επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΙΝΑΛ Χάρης Δούκας, στη συνάντησή του με τα μέλη της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, στην οποία, ως γνωστόν, συμμετέχει και ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών Θανάσης Σωτηρόπουλος.

Σημαντική η επίδραση των παραγωγικών Αγροτικών Συνεταιρισμών

Ο κ. Δούκας σημείωσε ακόμη πως ΄΄οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές και χρειάζονται τη συνεχή στήριξή μας, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής που είναι να αποκτήσουν ανθεκτικότητα απέναντι στα εν λόγω πιεστικά προβλήματα. Σε αυτό το νέο περιβάλλον, η ανθεκτικότητα κτίζεται καλύτερα και σταθερότερα με ανάπτυξη και την παρουσία των παραγωγικών Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι έχουν σημαντική επίδραση στις αγροτικές κοινότητες και τη γεωργία γενικότερα, διασφαλίζοντας το εισόδημα των παραγωγών και στηρίζοντας την παραγωγή΄΄.

Μιλώντας για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, είπε ότι συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις αγροτικές περιοχές, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την οικονομική βιωσιμότητα των αγροτών με την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, την αντιμετώπιση του διαρθρωτικού προβλήματος, τη μείωση του κόστους παραγωγής, την εκπαίδευση και την καινοτομία, καθώς και τη μεταποίηση και τις εξαγωγές.

Ένταξη των αγροτών σε συνεργατικά σχήματα

΄΄Η ανάπτυξη της υπαίθρου βασίζεται στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και στην ευημερία των τοπικών παραγωγικών κοινοτήτων. Γι’ αυτό και οι αρχές που έχει με τις οποίες λειτουργεί η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) και τα μέλη της αποτελούν και δικές μου αρχές, ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού μόνο συντονισμένα και συλλογικά θα λειτουργήσουμε αποτελεσματικά για την προστασία του αγρότη. Θα πρέπει οι Έλληνες αγρότες, προκειμένου να συνεχίζουν να εξελίσσονται, να ενταχθούν σε Συνεργατικά Σχήματα, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε λοιπές ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί μόνο έτσι, θα αξιοποιήσουμε τα φορολογικά μέτρα για την έκπτωση του φόρου, την κοινή παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αλλαγή του ΕΛΓΑ για την προστασία από την κλιματική κρίση, την αξιοποίηση των κοινοτικών ενισχύσεων της ΚΑΠ, την δημιουργία υποδομών για το αρδευτικό νερό και την αντιμετώπιση της ξηρασίας, τη διευκόλυνση των νέων να μπουν στην παραγωγή με ειδικά ενισχυμένα κίνητρα, την ψηφιακή σύγκλιση του αγροτικού χώρου, τη διευκόλυνση εισόδου της καινοτομίας μέσα από την εκπαίδευση, αλλά και το μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων΄΄, επισήμανε μεταξύ άλλων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr