background img
banner
banner

Συνεργασία δήμου με αναπτυξιακό οργανισμό της Κορίνθου

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΜΙΤΕΛΟΥΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Ο «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης», με διακριτικό τίτλο «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α., ο οποίος εδρεύει στην Κόρινθο, πρόκειται να αναλάβει την υλοποίηση της «Μελέτης αλλαγής χρήσης του ημιτελούς κτιρίου στην Κοινότητα Ακράτας, Δ.Ε. Ακράτας» με σκοπό τη στέγαση της Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων που πρόκειται να δημιουργηθεί από τον δήμο Αιγιαλείας. Μεταξύ του Αναπτυξιακού Οργανισμού και του δήμου πρόκειται να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση, της οποίας το Σχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από τη Δημοτική Επιτροπή.

Ο δήμος Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού του, έχει προγραμματίσει την υλοποίηση της «Μελέτης αλλαγής χρήσης του ημιτελούς κτιρίου στην Κοινότητα Ακράτας, Δ.Ε. Ακράτας».

Ωστόσο, όπως έχει βεβαιώσει και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, υπάρχει αδυναμία εκπόνησης της μελέτης επειδή η σύνταξή της απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και επιστημονικό προσωπικό με εξειδίκευση σε μελέτες, που η υπηρεσία δεν διαθέτει. Κρίθηκε έτσι αναγκαία η συνεργασία με την «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.», η οποία κατέχει τα απαιτούμενα μέσα (υλικά και οργανωτικά) για την (συμβουλευτική και τεχνική) υποστήριξη και υλοποίηση αντίστοιχης πράξης ως και την τεχνική επάρκεια για την από κοινού ολοκλήρωση ωρίμανσής της. Διαθέτει την οργάνωση, την τεχνογνωσία και τις απαραίτητες υποδομές (σε προσωπικό και μέσα) καθώς ήδη έχει ομάδα συνεργατών πολλών ειδικοτήτων που της εξασφαλίζει πιστοποίηση υλοποίησης τεχνικής, συμβουλευτικής κ.λπ. υποστήριξης, παροχής επιστημονικών υπηρεσιών κ.ά., προκειμένου να υποστηρίξει την υλοποίηση των εν λόγω πράξεων.

Αρχικά προοριζόταν για δημαρχείο

Να σημειωθεί ότι στη μελέτη θα ληφθεί υπόψη ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του φέροντος οργανισμού, των τοιχοποιίων και της στέγης του κτιρίου, που αρχικά προοριζόταν για δημαρχείο Ακράτας και έμενε αναξιοποίητο από την δεκαετία του 2000.

Αντικείμενο της Υπηρεσίας θα είναι η μετατροπή του ημιτελούς δημοτικού κτιρίου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και ολοκλήρωσή του με σύγχρονες προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας την προσβασιμότητα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αντικείμενο της οριστικής μελέτης του έργου θα είναι η επίλυση των δυσκολιών ένταξης της νέας χρήσης στο υφιστάμενο ήδη διαμορφωμένο κέλυφος και η έκδοση Οικοδομικής Αδείας.

Η Αρχιτεκτονική Οριστική Μελέτη θα περιλαμβάνει: Συγκέντρωση πληροφοριών και στοιχείων για την επιστημονική αντιμετώπιση του θέματος με σκοπό την εξασφάλιση της λειτουργικότητας και της οικονομίας του έργου, επίλυση των λειτουργικών, τεχνικών και μορφολογικών προβλημάτων του έργου και τη διατύπωση των προτεινομένων λύσεων σε τεχνικές πληροφορίες με τη μορφή σχεδίων, πινάκων, τεχνικών προδιαγραφών κ.λπ., Τεύχος Ενδεικτικού Προϋπολογισμού υλοποίησης του Έργου και εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την έκδοση της Οικοδομικής Αδείας.

Αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των δύο μερών

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας, που θα έχει την αρμοδιότητα ελέγχου, και έγκρισης της υπηρεσίας, ενώ η «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.» θα έχει την ευθύνη συλλογής κι επεξεργασίας στοιχείων και εκπόνησης της σχετικής μελέτης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων υπηρεσιών και εργασιών, ανέρχεται στο ποσό των 60.000 €. Το ποσό αυτό θα συνεισφέρει ο Δήμος Αιγιαλείας σε βάρος του προϋπολογισμού του.
Η «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.» θα συνεισφέρει με την τεχνογνωσία, την εμπειρία από αντίστοιχα έργα, τις υποδομές-εξοπλισμό και το προσωπικό που διαθέτει για την υλοποίηση της Πράξης προς όφελος του Δήμου Αιγιαλείας και την ανάπτυξη της περιοχής.
Η διάρκεια αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και λήγει μετά από την πάροδο τεσσάρων μηνών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr