background img
banner
banner

Τα… ακριβά αυτοκίνητα πρόδωσαν τους δράστες

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ – ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στα… ίχνη των διαρρηκτών που μπήκαν σε μεγάλο αριθμό σπιτιών στην Αιγιάλεια καθώς και στην υπόλοιπη Αχαΐα και στην Ηλεία αυτό το καλοκαίρι αφαιρώντας πολύτιμα τιμαλφή, φαίνεται πως βρίσκεται η Ασφάλεια Αιγιαλείας, που έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία αλλά επιχειρεί να «δέσει» ακόμη περισσότερο τη δικογραφία εις βάρος συγκεκριμένης σπείρας. Μάλιστα, οι εν λόγω διαρρήκτες ήταν αυτοί που στις 8 Αυγούστου αφαίρεσαν από παραθεριστική οικία στα Σελιανίτικα, χρήματα και αντικείμενα αξίας 250.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η Ασφάλεια, μολονότι αποδεκατισμένη από προσωπικό εξαιτίας των γνωστών αποσπάσεων, δεν χάνει καιρό και εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και τις ενδείξεις που υπάρχουν βρίσκεται κοντά σε αποδείξεις…

Άλλωστε, όπως αναφέρει και ο έμπειρος διοικητής της, Ιορδάνης Μαγειράκης, ΄΄τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει΄΄.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα μέλη της σπείρας των διαρρηκτών, οι οποίοι δεν προέρχονται από την περιοχή, είχαν… βάλει στο μάτι σπίτια και εξοχικές κατοικίες, «χτυπώντας» σε διάφορα σημεία και στην Αιγιάλεια. Για τις μετακινήσεις τους και για να «θολώσουν τα νερά», χρησιμοποιούσαν ακριβά ενοικιασμένα αυτοκίνητα.

Το GPS… μίλησε

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του οχήματος μάρκας Mercedes gla που χρησιμοποιήθηκε για διαρρήξεις στην περιοχή και που σχετίζεται με την κλοπή «μαμούθ» στο εξοχικό του 63χρονου Αιγιώτη επιχειρηματία, στα Σελιανίτικα. Οι δράστες, που λειτούργησαν με εναλλαγή τουλάχιστον δέκα οχημάτων στους δύο νομούς, φαίνεται πως «προδόθηκε» από το σύστημα GPS. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και η Ασφάλεια φέρεται να αναμένει πολλές ακόμη πληροφορίες από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Όπως και να έχει όμως, το… κουβάρι της υπόθεσης έχει ξετυλιχθεί χάρη στη μεθοδική έρευνα των αξιωματικών, έχοντας προχωρήσει και σε ανακρίσεις των υπόπτων δραστών.

Δεν αυξήθηκαν οι κλοπές παρά τη μείωση των περιπολιών λόγω έλλειψης προσωπικού

Σε γενικές γραμμές πάντως και παρά το γεγονός ότι αρκετές υποθέσεις διαρρήξεων έγιναν γνωστές στην τοπική κοινωνία, δεν σημειώθηκε έξαρση το φετινό καλοκαίρι. Εκείνο που παρατηρείται, όπως επιβεβαίωσε στο Protionline.gr και ο κ. Μαγειράκης, είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των κλοπών παραμένει μονοψήφιος και τις εβδομάδες του Αυγούστου, ενώ έχει διαφοροποιηθεί η φύση των παραβάσεων. Δηλαδή, αφορούν περισσότερο σε οικίες και λιγότερο σε υπαίθριες ασήμαντες κλοπές. Αν συνεκτιμήσει κανείς και τη μείωση των περιπολιών εξαιτίας του λιγοστού προσωπικού που έχει απομείνει στην Υπηρεσία, τότε δεν σημειώθηκε αύξηση της παραβατικότητας. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε εβδομαδιαία βάση, οι υποθέσεις κλοπών που ερευνά η Ασφάλεια Αιγιαλείας ανέρχονται σε 5 με 8.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr