background img
banner
banner

Τοπικές αναταράξεις… στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ Ο.Μ. ΓΙΑ “ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ” – ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Κ. ΚΟΝΤΗΣ

Με την κυριακάτικη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να περάσει η πρόταση μομφής κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, τα τηλέφωνα των συντονιστών στις τοπικές οργανώσεις “σπάνε” από μέλη που ζητούν να πάρουν άμεσα θέση στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και το θέμα του εκτάκτου συνεδρίου.

Ουσιαστικά η πλειοψηφία με την οποία πέρασε η πρόταση μομφής από την Κ.Ε. (πάνω από 60%) οδηγεί πολλά στελέχη να ζητούν να υπάρξει “εκκαθάριση” των “Κασσελακικών” στελεχών και να εκδοθούν αποφάσεις – δεσμεύσεις από τη νέα ηγεσία προκειμένου να μην προχωρήσει καμία από τις προτεινόμενες ήδη αλλαγές (κατάργηση Νομαρχιακής και Ο.Μ. σε επίπεδο Αχαΐας). Σε ανακοίνωσή του ο Συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κώστας Κόντης καλεί τα στελέχη να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ξεκαθαρίζοντας ότι“θα πρέπει τοπικά να αναμένουμε πρώτα τα κείμενα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου Σαββατοκύριακου καθώς και τις προτάσεις της Πολιτικής Γραμματείας για τα χρονοδιαγράμματα των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν, και μετά να υπάρξει συνεδρίαση της Νομαρχιακής…” “Μέχρι τότε και έως την εκλογή προέδρου καλούμε τα μέλη και τα στελέχη μας να αποφεύγουν τις δημόσιες αντιπαραθέσεις με εκφράσεις και τρόπους που πληγώνουν το κόμμα” συνεχίζει και συστήνει “αυτοσυγκράτηση, ομοψυχία κι ενότητα!”

“Όλοι φέρουν ευθύνη…”

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία της οργάνωσης, ο συντονιστής της Ν.Ε. θεωρεί, μιλώντας στο Protionline.gr, ότι το κόμμα έχει φτάσει στα όρια της διάλυσης καθώς οι αντίπαλες πλευρές τραβούν προς τα άκρα… Αν και θεωρεί ότι οι προτάσεις των “προεδρικών” για την αλλαγή της κομματικής δομής ευθύνονται εν πολλοίς για την κρίση, επιμένει να καλεί τους “πρωταγωνιστές” και από τις δύο πλευρές να ρίξουν τους τόνους…

“Οι οργανώσεις είναι το κύτταρό μάς, έχουν αποδειχθεί διαχρονικά και επιβιώσει στο ρόλο τους στα κόμματα εξουσίας όσο και γενικότερα, κλαδικά. Ακόμη και το ΚΚΕ στηρίζεται σε οργανώσεις μελών, δεν μπορούμε εμείς να τις καταργήσουμε χωρίς να δούμε ποια είναι η εναλλακτική…” αναφέρει, εκτιμώντας “δεν μπορούμε να περάσουμε σε περιφερειακά όργανα όταν ο εκλογικός νόμος αναγνωρίζει ως γεωγραφικές δομές τις παλιές νομαρχίες. Τέλος, καλό είναι επίσης το Ίντερνετ στη ζωή μας και στο κόμμα αλλά δεν αρκεί, ούτε υπάρχει ακόμη η απαιτούμενη ωριμότητα για μια τέτοια εξέλιξη, αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες εξ αποστάσεως”.

“Φιλοδοξίες ρευστοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ”

Επίσης ο κ. Κόντης στέλνει μήνυμα στα στελέχη που έλυσαν τα ζωνάρια ότι η ‘ανθρωποφαγία’ δεν συμφέρει κανέναν! “Πραγματικά έχουν γίνει λάθη απ όλες τις πλευρές, δεν υπάρχει άλλη προτεραιότητα πρέπει να είναι το κόμμα μπροστά απ όλα, δεν πρέπει ούτε μπορεί να μπει στη διαδικασία της ‘ρευστοποίησης’ πρώτα απ όλα για τους ίδιους τους επίδοξους προέδρους και τα φιλόδοξα στελέχη τους εδώ, ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν ως εγγυητές της ενότητας. Οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, τώρα να διαφυλάξουμε το επίπεδο της αντιπαράθεσης και να λειτουργήσουμε ώστε την επόμενη μέρα το κόμμα να βγει ενωμένο και δυνατό” καταλήγει.

“Να φύγουν οι έμμισθοι γραφειοκράτες”

Επιθετική παραμένει πάντως και η ρητορική των τοπικών στελεχών που θέλουν να σταθούν δίπλα στον πρόεδρο και επιμένουν στην ανάγκη των μεγάλων αλλαγών… “Η δημοκρατία στην κυβερνώσα Αριστερά λαβώθηκε την Κυριακή εκ των έσω. Η νομενκλατούρα που επέβαλε ψήφο μυστική, και τηλεφωνική, με κουκούλα που θυμίζει δωσίλογους της Κατοχής και του Εμφυλίου δεν έχει θέση στο ΣΥΡΙΖΑ. Δε μπορούν οι έμμισθοι πάσης φύσεως γραφειοκράτες να πλήξουν τη θέληση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, δυο φορές εκφράστηκε η βάση, δεν αλλάζει αυτό εύκολα” το μήνυμα που στέλνει η Αιγιώτισσα αυτοδιοικητικός και μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας Μαρία Ιατροπούλου. “Η μόνη ελπίδα για αλλαγή της πολιτικής σκηνής στον τόπο μας είναι η κυβερνώσα Αριστερά και όσο μεγαλύτερη επιρροή έχει στο λαό τόσο μεγαλύτερα είναι τα χτυπήματα που δέχεται ο εκλεγμένος πρόεδρος της και οι απλοί αγωνιστές του λαού μας…” καταλήγει.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr