background img
banner
banner

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Πως διαχωρίστηκαν οι όμιλοι σε Α΄ και Β΄ κατηγορία

ΗΡΘΕ Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Με την Θύελλα Πατρών να έρχεται τελικά στον 2ο όμιλο όπως είχε προαναφέρει το Protionline.gr, συστάθηκε ο όμιλος της περιοχής μας, στον οποίο αγωνίζεται και η Αιγείρα / Ακράτα.
Δεν άλλαξε κάτι στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος από αυτά που είχαμε πρόσφατα ενημερώσει.

Η διαφορά με το περυσινό πρωτάθλημα είναι ότι τα σωματεία στους δυο ομίλους έγιναν λιγότερα. Από 12 πέρυσι σε 10 φέτος.

Πάμε λοιπόν για 18 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που ξεκινά 21-22 Σεπτεμβρίου και στο φινάλε θα παίξουν μεταξύ τους οι 4 +4 πρωτοπόροι των ομίλων, σε ένα μίνι πρωτάθλημα με διπλούς αγώνες.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη λήξη των play off, θα στεφθεί πρωταθλήτρια και θα λάβει μέρος στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό, οι έξι τελευταίες ομάδες των δυο ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους play out 11 μονών αγωνιστικών, με τις 4 τελευταίες να υποβιβάζονται στην Β΄ κατηγορία. Η ειδική βαθμολογία θα διαμορφώνεται στα μπαράζ όπως και πέρυσι, ενώ θα υπάρξουν και μπόνους για περισσότερους εντός έδρας αγώνες για τους πρωτοπόρους.

Η σύσταση των δυο ομίλων

Ένα ιδιαίτερα ισχυρό σωματείο πήρε …μετάθεση για τον όμιλο της περιοχής μας. Είναι η Θύελλα Πατρών που μπορεί από τώρα να χαρακτηριστεί από τους πρωταγωνιστές για την κατάκτηση της πρωτιάς στον 2ο όμιλο.

Ο καταρτισμός των δυο ομίλων της Α΄ κατηγορίας αλφαβητικά:

Α΄ Ομιλος: Ατρόμητος Λάππα, Ατρόμητος Πατρών, Αχαϊκή, Αχαιός Σαραβαλίου, Δάφνη, Διαγόρας, Δόξα Νιφορεΐκων, Πανμοβριακός, Πυρσός και ΑΕ Ροΐτίκων.
Β΄ όμιλος: Αιγείρα/Ακράτα, Αρης Πατρών, Αστέρας Λεοντίου, Εθνικός Πατρών, Ηρακλής Πατρών, Θύελλα Πατρών, Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Νίκη Προαστείου, Πάτραι και Πήγασος.

Β΄ κατηγορία: Με επτά σωματεία ο όμιλος Αιγίου

Από Αιγιάλεια έξι ομάδες και από τα Καλάβρυτα η ΑΕ Καλαβρύτων, συνθέτουν τις μισές επτά ομάδες που θα συμμετέχουν στον 14άρη όμιλο της περιοχής μας.

Το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας θα ξεκινήσει μια βδομάδα αργότερα από αυτό της Α΄ κατηγορίας, δηλαδή 28-29 Σεπτεμβρίου και έγιναν γνωστές οι συνθέσεις των δυο ομίλων με τα σωματεία που θα κατέλθουν στο πρωτάθλημα. Στην Β΄ κατηγορία παραμένει ο ίδιος αριθμός των ομάδων. Το σωματείο που θα καταλάβει την πρωτιά στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα κερδίσει την άνοδο στην Α΄ κατηγορία, ενώ από τις θέσεις 2-5 μέσα από τα play off, θα προστεθεί και μια δεύτερη ομάδα σε κάθε όμιλο, δηλαδή αυτή που θα πάρει την πρωτιά στη λήξη των μπαράζ ανόδου.

Δυο ανόδους από κάθε όμιλο, τέσσερις ομάδες συνολικά θα προβιβαστούν στην Α΄ κατηγορία.
Θα υποβιβαστούν τέσσερα σωματεία από την Β΄ κατηγορία, δυο από κάθε όμιλο.

Η ουραγός ομάδα από κάθε όμιλο στη λήξη του πρωταθλήματος οδηγείται αυτόματα στην Γ΄ κατηγορία, ενώ από τα μπαράζ που θα προκύψουν στις θέσεις 10-13 θα υποβιβαστούν οι ουραγοί από κάθε όμιλο στη λήξη των αγώνων play out.

Οι δυο όμιλοι της Β΄ κατηγορίας

Α΄ όμιλος: Αναγέννηση Πατρών, ΑΕ Αρόης, Αστέρα Μιντιλογλίου, Αστέρας Τσουκαλεΐκων, Ατλας, Δίας Σαραβαλίου, Δόξα Παραλίας, Ικαρος Λακκόπετρας, Ικαρος Πετρωτού, Λιμνοχώρι, Πύρρος Ισώματος, Σταροχώρι, Τριταία και Φαραΐκός.
Β΄ όμιλος: ΑΕ Αιγίου, Αετός Ρίου, Απόλλων Εγλυκάδας, Αργυρά, Αστέρας Τέμενης, Αχιλλέας Καμαρών, Δαβουρλής Κ92, Ζαβλάνι, Θύελλα Αιγίου, Καλάβρυτα, Πανιώνιος/Αχιλλέας, Πάτρα 2005, Φλόγα Ροδιάς, Φοίνικας / Ζήρια.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr