background img
banner
banner

Το Επιχειρηματικό Πάρκο στην Αιγιάλεια δε μπορεί να περιμένει…

«ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΛΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ» – ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΦΩΚΙΩΝ ΖΑΪΜΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η συνάντηση που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη την Πάτρα ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Τάκης Βασιλείου με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη είχε μεν εθιμοτυπικό χαρακτήρα, πλην όμως παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και είχε και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Αιγιαλέας επικεφαλής της επιμελητηριακής παράταξης «Ένα Επιμελητήριο» κατέθεσε σκέψεις και προτάσεις στον Αντιπεριφερειάρχη και μαζί κατέληξαν πως μέσα από το Επιμελητήριο Αχαΐας θα μπορούσαν να συνεργαστούν για μία σειρά από θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό – επαγγελματικό κλάδο και τις επιχειρήσεις της Αχαΐας.

Σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, κατέληξαν ότι μόνο με πλάνο αλλά και με διάθεση συνεργασίας μπορούν να επιτύχουν, ξεκινώντας από την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που μπορούν να δώσουν ώθηση στις υφιστάμενες επιχειρήσεις αλλά και κίνητρο για τη δημιουργία νέων. Βασική προϋπόθεση ώστε να καταστεί ένας τόπος ελκυστικός για επενδύσεις, είναι οι υποδομές και όταν η συζήτηση στράφηκε προς την Αιγιάλεια, υπήρξε η κοινή διαπίστωση πως η περιοχή χωλαίνει, εξαιτίας της έλλειψης επιχειρηματικού πάρκου.Ο κ. Ζαΐμης ενημέρωσε τον κ. Βασιλείου για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Περιφέρειας και τον σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με εκκρεμότητα τη χωροθέτηση, η οποία θα είναι προϊόν συνεργασίας με τοπικούς παράγοντες, με την εξέταση κάθε δυνατής παραμέτρου, έτσι ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Φ. Ζαΐμης: “Θετικό που ο έμπειρος και επιτυχημένος πρώην Δήμαρχος Διακοπτού συμμετέχει ενεργά στα κοινά προς όφελος του επιχειρηματικού κλάδου”

Σε δελτίο Τύπου που εξεδόθη, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει για τη συνάντηση με τον κ. Βασιλείου: ΄΄Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Αιγιάλειας, ο σχεδιασμός δράσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης του τουριστικού κλάδου της περιοχής με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν επίσης δύο εμβληματικά έργα που δρομολογούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Ο λόγος για την αξιοποίηση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής του Αιγίου μήκους 14χλμ. όπου υπάρχει το σχέδιο για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ποδηλατόδρομου στη Δυτική Ελλάδα ως εναλλακτική μορφή τουρισμού. Επιπλέον, η δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων τα οποία πρόκειται να ενισχύσουν σημαντικά την προσέλκυση επενδύσεων, να περιορίσουν τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων, αποσκοπώντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι ένας έμπειρος και επιτυχημένος πρώην Δήμαρχος Διακοπτού συμμετέχει ενεργά στα κοινά προς όφελος του επιχειρηματικού κλάδου».

Τ. Βασιλείου: “Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες και δράσεις για την τόνωση της επιχειρηματικότητας”

Μιλώντας στo Protionline.gr, ο κ. Βασιλείου επισήμανε για τα όσα ειπώθηκαν με τον κ. Ζαΐμη: ΄΄Με χαροποίησε το γεγονός ότι ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν ανοιχτός σε κάθε πρόταση, άκουσε με προσοχή τις σκέψεις μου και συμφωνήσαμε ότι πρέπει από κάθε πλευρά να υπάρξουν πρωτοβουλίες και δράσεις για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι σε αυτή τη στόχευση είναι για την Αιγιάλεια, η δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου. Σαν επιμελητηριακή παράταξη, θα βοηθήσουμε σε όποια κατεύθυνση χρειαστεί, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην Αιγιάλεια. Διότι δεν είναι δυνατόν ένας τόσο μεγάλος δήμος, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο και παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα από κάθε άποψη, να μην διαθέτει μία οργανωμένη έκταση στην οποία θα μπορούν να λειτουργούν επιχειρήσεις. Χρειάζεται όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συμβάλλουν, στο κομμάτι που τους αναλογεί, να οριοθετηθεί και να προχωρήσει η υλοποίησή του. Και σε αυτό, το Επιμελητήριο Αχαΐας μπορεί να διαδραματίσει ρόλο συντονιστή ούτως ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και ως προς τα χρηματοδοτικά προγράμματα που «τρέχουν» και μπορούμε να αξιοποιήσουμε αλλά και ως προς τα αποτελέσματα λειτουργία τους επιχειρηματικού πάρκου στην Αιγιάλεια, που είναι βέβαιο πως θα είναι ιδιαιτέρως θετικά για την περιοχή΄΄.

Ο κ. Βασιλείου σημείωσε ακόμη πως η δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή ήταν μία παλιά ιδέα του όταν ήταν δήμαρχος Διακοπτού, την οποία είχε συζητήσει με τον δήμο Αιγίου, ωστόσο δεν προχώρησε όταν ακυρώθηκε και ο σχεδιασμός του ΣΧΟΟΑΠ και πρόσθεσε: ΄΄Σήμερα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και πιστεύω πως είναι μία ευκαιρία να προχωρήσει πολύ γρήγορα, αφού υπάρχει και η σχετική βούληση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Ας βάλουν σε λειτουργία την κεντρική αποχέτευση της περιοχής που είναι υπό κατασκευή έτη και έτη
    και στη συνέχεια να έχουν οράματα και να κανουν σχέδια για Επιχειρηματικα Πάρκα

    Ε. Καλόμαλλος 17/09/2024 19:14

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr