background img
banner
banner

Το λειτούργημα των σχολικών τροχονόμων σώζει ζωές…

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΗ

Καθοριστική ως προς την ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετάβαση προς και από τα σχολεία τους, είναι η συμβολή των σχολικών τροχονόμων, που με συνέπεια ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, επιτελώντας κοινωνικό έργο. Η ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε προς τους σχολικούς τροχονόμους του δήμου από την αντιδημαρχία Παιδείας καθώς και το Γραφείο Τροχαίας Αιγίου, το πρωί της Παρασκευής στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, αποδεικνύει το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους και πόσο υπολογίζουν σε αυτούς τόσο οι τοπικές αρχές όσο και η κοινωνία ολόκληρη.

Οι «φύλακες άγγελοι» των μικρών μαθητών, που αναλαμβάνουν να τους βοηθήσουν να περάσουν τον δρόμο με ασφάλεια στα προκαθορισμένα σημεία, βρέθηκαν στον χώρο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του αντιδημάρχου Παιδείας Δημήτρη Ελευθεριώτη, ο οποίος τους μίλησε για τις προσπάθειες του δήμου Αιγιαλείας να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους ώστε να συνεχίσουν απερίσκεπτοι το έργο τους. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της περιοχής.

Ικανοποιημένος από την εργασιακή τους συνειδητότητα ο αντιδήμαρχος

΄΄Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά, να είναι μία γόνιμη και δημιουργική για όλους μας περίοδος, με ασφάλεια και καλές μεταβάσεις των μαθητών και στην προσέλευση και στην αποχώρηση. Θεωρούμε πολύ σημαντικό για την ομαλή σχολική ζωή και για τη λειτουργία των μονάδων της περιοχής μας, τον θεσμό του σχολικού τροχονόμου, ακριβώς όπως αυτόν και της καθαριότητας των σχολικών μονάδων. Σαν αντιδημαρχία θεωρούμε τα κομμάτια της καθαριότητας και της ασφάλειας, πολύ καίρια καθώς οι προσπάθειες αυτές έχουν να κάνουν με την αρτιότητα του μαθητή. Είναι ένα λειτούργημα που πραγματοποιείται με την εργασιακή συνειδητότητα που έχετε και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που υφίσταται και εξελίσσεται ο θεσμός΄΄ ήταν τα πρώτα λόγια του αντιδημάρχου κ. Ελευθεριώτη, μιλώντας στους σχολικούς τροχονόμους στην ενημερωτική συνάντηση, που ορίστηκε μεν από τον δήμο αλλά ζητείται και από το υπουργείο.

΄΄Τις προηγούμενες χρονιές θεσμοθετήσαμε τρεις ακόμα θέσεις, στο 3ο Δημοτικό, στο 9ο Δημοτικό αλλά και στο Δημοτικό της Τέμενης, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας θωρακίζει ακόμα περισσότερο΄΄ είπε ο αντιδήμαρχος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το φετινό αποτέλεσμα απονέμοντας τα εύσημα στους σχολικούς τροχονόμους των σχολείων του δήμου αφού, όπως τόνισε, είναι ευσυνείδητοι και υπεύθυνοι, ενώ επισήμανε ότι το πιο μεγάλο κέρδος που μπορεί να επιτευχθεί είναι η ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων. Ανέφερε ότι ο Δήμος Αιγιάλειας έχει ήδη κάνει την οικονομική υπέρβαση παρ’ όλες τις δυσκολίες, της εξεύρεσης κονδυλίων, προκειμένου να ικανοποιηθούν ακόμα πιο πολύ οι σχολικοί τροχονόμοι, ενώ πρόσθεσε: ΄΄Προσπαθούμε να θωρακίσουμε και τις αποδοχές μα και το κομμάτι της ασφαλιστικής κάλυψης των σχολικών τροχονόμων, γιατί αυτό δίνει προοπτική εκσυγχρονισμού και σταθερότητας, μια συνεχή ροή συνεργασίας και ανάπτυξης που την επιθυμούμε ιδιαίτερα΄΄.

Μίλησε ακόμη και για τα προβλήματα της κατάργησης των σχολικών επιτροπών, σημειώνοντας: ΄΄Καταφέραμε μέσα από την ΚΕΔΕ να υπάρξει μερική απασχόληση και να εξασφαλίσουμε τα προνόμια ασφάλισης, ώστε να υπάρχει και μία προοπτική συνταξιοδότησης. Όμως η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών αποτελεί για εμάς ένα τεράστιο πρόβλημα καθώς δεν έχουμε πλέον την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε τα σχολεία μας. Αυτό είναι ένα πανελλήνιο πρόβλημα που μεταφέρεται και σε τοπικό επίπεδο και χαρακτηρίζεται από τις πολλαπλές ανάγκες που υπάρχουν. Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών αποτελεί το ύψιστο εμπόδιο που έχουμε να υπερβούμε και ευελπιστούμε κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε, όμως μέχρι στιγμής είναι το “φρένο” σε όλα όσα πραγματικά θέλουμε να κάνουμε και να ενισχύσουμε΄΄.

Υπόσχεση για αύξηση της αποζημίωσης

Αμέσως μετά, σημείωσε την σοβαρή αλλά και δύσκολη δουλειά που φέρνουν εις πέρας οι καθαρίστριες, λέγοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα εκτελούν τα καθήκοντά τους με άψογο και ευσυνείδητο τρόπο, τονίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής του ωραρίου και των υποχρεώσεων που αφορούν τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. ΄΄Στο οικονομικό κομμάτι, πέρυσι είχαμε κάνει πραγματικά μία υπέρβαση και τα είχαμε καταφέρει, θα επιδιώξουμε το ίδιο να συμβεί και φέτος” είπε ο κ. Ελευθεριώτης, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι βάσει του νόμου, οι σχολικοί τροχονόμοι πληρώνονταν πέρσι για 9 μήνες εργασίας ενώ αποζημιώθηκαν για 10 μήνες, επεκτείνονται έτσι το εργασιακό τους διάστημα. ΄΄Μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, το ποσό που θα παίρνετε είναι 176 ευρώ. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό, το ποσό αυτό από την 1η Ιανουαρίου και έπειτα να γίνει 200 ευρώ τον μήνα. Θέλω να ξέρετε ότι και εγώ προσωπικά αλλά και ο Δήμος Αιγιαλείας, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε και να πριμοδοτήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια παντοιοτρόπως. Ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε και προσωπικά θα κινηθώ σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μου τις δυνάμεις΄΄ κατέληξε ο αντιδήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι οι θέσεις φέτος έχουν αυξηθεί κατά μία σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά, ενώ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα γίνει εκ νέου απογραφή και καταγραφή, προκειμένου να υπάρξει πλήρης και σαφής έλεγχος της λειτουργίας των εργαζομένων αλλά και της παροχής που προσφέρουν επί καθημερινής βάσης.

Σημαντική η συμβολή των εκπαιδευτικών των σχολείων αλλά και της Τροχαίας

Ο κ. Ελευθεριώτης ευχαρίστησε τον Υπαστυνόμο του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Μάριο Λουκόπουλο για την ομαλή και σταθερή συνεργασία που έχουν επιτύχει η αντιδημαρχία και η υπηρεσία της Τροχαίας και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη τακτική Ημερίδα, ως μια επικυρωμένη δράση εξαιρετικής σημασίας για όλους. Τόνισε επίσης την μεγάλη συμβολή των διευθυντών των σχολείων αλλά και των υπευθύνων που συνεργάζονται στο πρόγραμμα και ανέφερε ότι στο θέμα της γενικής επίβλεψης, έχουν βοηθήσει όλοι οι εκπαιδευτικοί κάθε σχολείου, αφού όλοι – όπως είπε – λειτουργούν ευσυνείδητα και με υπευθυνότητα, σε κάθε περίπτωση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr