background img
banner
banner

«Φως» στη γνώση από τα δύο Εσπερινά Σχολεία του Αιγίου

ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ Ο  ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Το βράδυ της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου ήταν ιδιαίτερης σημασίας για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και εκπαιδευτικούς που είχαν υπηρετήσει παλιότερα, στο Εσπερινό Γυμνάσιο και στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου. Το σχολικό συγκρότημα στο τέρμα της οδού Αναπαύσεως γέμισε… ζωή και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με κέφι και όρεξη για μάθηση και στα δύο σχολεία.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, μεταφέροντας και τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου για καλή και πεφωτισμένη σχολική χρονιά. Το κλίμα, για ακόμη μία φορά, ήταν οικογενειακό και στο βλέμμα των μαθητών ήταν ορατή η διάθεση για γνώση. Παραβρέθηκαν παλιότεροι διευθυντές του Εσπερινού Γυμνασίου και του Εσπερινού Λυκείου, οι οποίοι απηύθυναν θερμούς χαιρετισμούς στους μαθητές και ευχές στους συναδέλφους τους. Αυτοί ήταν οι Πολύδωρος Σπανός, Μιχάλης Μαχαίρας, Παναγιώτα Πολιτοπούλου και Δημήτρης Μπαζιώτης.

Τα εγκάρδια λόγια των διευθυντών

Ο διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Αιγίου Δημήτρης Γιαννικόπουλος ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Με την ευλογία των εκπροσώπων της εκκλησίας μας και τον καθιερωμένο αγιασμό, ξεκινά ένα σχολικό έτος υψίστης σημασίας για εμάς τους εκπαιδευτικούς, στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Αιγίου. Τα δύο σχολεία λειτουργούν τις τελευταίες δεκαετίες, υπηρετώντας την τοπική κοινωνία ποικιλοτρόπως και δίνοντας την δυνατότητα σε μαθητές που ταυτόχρονα εργάζονται, να ολοκληρώσουν τις βασικές σπουδές τους. Στο φετινό ξεκίνημα έχουμε κοντά μας, στην ομάδα μας, εκπαιδευτικούς με όραμα και μεγάλη ικανότητα, με διάθεση να εργαστούν για την κοινωνική λειτουργία και την προσφορά των δύο σχολείων στο κοινωνικό σύνολο. Αλλά κυρίως, έχουμε τους μαθητές μας, ανθρώπους με μεγάλη δίψα και θέληση για μάθηση. Είμαι πολύ χαρούμενος και εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά!».

Επίσης, από την πλευρά του, ο νέος διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Αιγίου Θεόδωρος Μαράς, τόνισε: «Σαν καινούριος διευθυντής της σχολικής μονάδας, στηρίχτηκα σε “ώμους γιγάντων”. Οι συνάδελφοι διευθυντές που διαδέχτηκα είχαν καταφέρει να κάνουν απίστευτα καλή και προσεγμένη δουλειά, σε έναν χώρο που έχει από την φύση του πολλές ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις. Θα δουλέψουμε με μεγάλη θέληση και πείσμα, έχουμε συναδελφική αλληλεγγύη και επιπλέον τρομερά καλή επικοινωνία με τους μαθητές μας. Αυτά νομίζω, είναι τα μόνα έντονα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σχολείο για να κατακτήσει την απόλυτη επιτυχία. Εύχομαι καλή και αποδοτική σχολή σχολική χρονιά σε όλους!».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr