background img
banner
banner

Ψηλά ο Αύγουστος, στα περσινά επίπεδα η κίνηση

ΔΙΑΡΚΗΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε η επιβατική κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και δη στο πρακτορείο Αιγίου και Ακράτας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ειδικά δε τον μήνα Αύγουστο υπήρξαν ημέρες που μετακινούνταν καθημερινά από και προς την Αιγιάλεια 570 άτομα, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται στα 350 με 400 άτομα σε ημερήσια βάση.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας παραμένει το κύριο μέσο μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη, με τους Αιγιαλείς αλλά και τους επισκέπτες να δείχνουν μεγάλη προτίμηση.
Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που το επιλέγουν για τις εξορμήσεις τους, είτε γιατί δεν έχουν δικό τους μέσο μεταφοράς, είτε γιατί κρίνουν ασύμφορες τις μετακινήσεις εξαιτίας του υψηλού κόστους των καυσίμων αλλά και των διοδίων.

Ερωτηθείς από το Protionline.gr ο υπεύθυνος πρακτορείων Αιγίου – Ακράτας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, Άγγελος Ματθαίος, είπε για την επιβατική κίνηση του καλοκαιριού: ΄΄Ο κόσμος κινήθηκε σε μεγάλο βαθμό και είναι σαφές ότι η κίνηση αυξήθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδίως τον Αύγουστο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε πως η επιβατική κίνηση αυτό το καλοκαίρι ήταν μεγαλύτερη από τα προηγούμενα. Μάλλον κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα΄΄.

Μία παραπάνω ώθηση από την Ανατολική Αιγιάλεια

Αναφορικά με το δρομολόγιο που επιλέγουν πιο συχνά οι Αιγιαλείς είπε πως είναι από και προς Αθήνα όμως και προς Πάτρα. Παρατήρησε δε πως φέτος, ενώ συνολικά η κίνηση ήταν περίπου στα περσινά των αντίστοιχων μηνών του περσινού καλοκαιριού, εντούτοις η Ανατολική Αιγιάλεια παρουσίασε μία σχετική αύξηση καθώς αυξημένη ήταν γενικότερα η επισκεψιμότητα. ΄΄Γενικότερα η σεζόν ήταν καλή. Ο Αύγουστος ήταν αποδοτικός με την κίνηση να είναι σε υψηλά επίπεδα καθημερινά και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα όπως το προηγούμενο διάστημα. Μερικές φορές ο Ιούλιος, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, παρουσίασε υψηλούς δείκτες αφού πολλοί προγραμμάτιζαν και έφευγαν τριήμερα΄΄, είπε ακόμη ο κ. Ματθαίος, υπολογίζοντας πως τον Αύγουστο η κίνηση αυξάνεται συνήθως κατά 25% με 30%.

Ως προς τον αριθμό των επιβατών σε καθημερινή βάση, κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπεύθυνου του πρακτορείου Αιγίου- Ακράτας, είναι στα 350 με 400 άτομα σε ό,τι αφορά το δίκτυο της Αιγιάλειας, με τις Κυριακές να παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση και το μέγιστο να θεωρείται η μετακίνηση από 525 έως 570 άτομα.

Δεν έχουν επέλθει αυξήσεις

Την ίδια στιγμή, το ΚΤΕΛ Αχαΐας διατηρεί εδώ και χρόνια τις τιμές των εισιτηρίων σε σταθερά επίπεδα. ΄΄Παρότι όλα αυξάνονται, τα εισιτήριά μας παραμένουν ίδια. Ο στόλος μας όμως ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται διαρκώς καθώς στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ματθαίος, μεταφέροντας τη διαπίστωση πολλών ότι το ΚΤΕΛ Αχαΐας συγκαταλέγεται στα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) σε όλη την Ευρώπη!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr