background img
banner
banner

3η Σεπτέμβρη – 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ

Του Γιώργου Γεωργόπουλου, Γραμματέα Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας

Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που σφράγισε με την πολιτική του τη Μεταπολίτευση και οδήγησε την Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή. Του κόμματος που πραγματοποίησε τον εκδημοκρατισμό της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας και έδωσε φωνή στους μη προνομιούχους, στους αγρότες, στους εργάτες και στους απλούς Έλληνες πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ στα 50 αυτά χρόνια απέδειξε τον λαϊκό και πατριωτικό του χαρακτήρα στα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά θέματα. Πραγματοποίησε τομές όπως το Ε.Σ.Υ. και το Α.Σ.Ε.Π. που έδωσαν δημοκρατικά χαρακτηριστικά στην υγεία και την εργασία. Υπερασπίστηκε και προστάτευσε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και συνέβαλε στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου του εργαζόμενου. Στήριξε τους αγρότες και το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα. Στήριξε έμπρακτα την Δημόσια, Δωρεάν Εκπαίδευση. Ενίσχυσε την εθνική άμυνα, την εθνική αμυντική βιομηχανία και προστάτευσε την εθνική κυριαρχία. Προώθησε τη διαφάνεια στον δημόσιο τομέα θεσπίζοντας την Διαύγεια και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μια χώρα στα όρια του Τρίτου Κόσμου και την ενέταξε στον πυρήνα της Ευρώπης κοινωνικά και οικονομικά.

Και απέδειξε τον πατριωτικό του χαρακτήρα για πολλοστή φορά, όταν το 2010 δεν δίστασε να θέσει την σωτηρία της Ελλάδας πάνω από το κομματικό συμφέρον και να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούσαν.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ καλείται για άλλη μια φορά να εκπληρώσει το καθήκον του απέναντι στην ελληνική κοινωνία και με μια Νέα Αλλαγή να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από τις στενωπούς της ακρίβειας και της φτώχιας. Με το στοχευμένο και ρεαλιστικό του πρόγραμμά του για την Υγεία, την Παιδεία, τη λαϊκή κατοικία, τη φοιτητική στέγη, την αγροτική παραγωγή, την ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική, τα εργασιακά και την αντιμετώπιση της ακρίβειας αποδεικνύει ότι είναι έτοιμο να αναλάβει και πάλι την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Είναι έτοιμο χωρίς λαϊκιστικές κορόνες να βάλει τέλος στη λαίλαπα του Νεοφιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατίας που διαλύει τη χώρα.Είναι έτοιμο να ξαναδώσει ελπίδα, αξιοπρέπεια και περηφάνεια στο Έλληνα πολίτη.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί και το έχει αποδείξει!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr