background img
banner
banner

A’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μπήκε με το …δεξί στο πρωτάθλημα η Αιγείρα / Ακράτα

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΕ PLAY OFF ΚΑΙ PLAY OUT

Τους βαθμούς της νίκης που ήθελε στην πρεμιέρα η Αιγείρα / Ακράτα, τους πήρε έστω κι αν αποδείχτηκε άκαπνη στο α΄ μέρος κόντρα στον Αρη Πατρών.

Ενισχυμένη και με παίκτες που εκπέμπουν σιγουριά σε όλες τις γραμμές της φέτος η Αιγείρα / Ακράτα, βάζει και σε αυτή τη σεζόν πλώρη για τις ψηλές θέσεις του 2ου ομίλου, με βασικό στόχο την παρουσία της στην 4άδα των play off, διεκδικώντας την καλύτερη δυνατή θέση που θα της προσφέρει τα ανάλογα προνόμια.

Η Αιγείρα / Ακράτα έσπασε την κακή παράδοση με Αρη Π.

Πρώτη νίκη της Αιγείρας / Ακράτας απέναντι στον Αρη, ύστερα από την 8η μεταξύ τους αναμέτρηση.
Στις προηγούμενες επτά φορές που έχουν συναντηθεί τα δυο σωματεία, η ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας είχε μόλις μια ισοπαλία και έξι ήττες.

Θύελλα Π. και Πάτραι νικητές στα ντέρμπι της πρεμιέρας

Με το καλημέρα στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, η κλήρωση στον 2ο όμιλο έβγαλε δυο ντέρμπι.Νικητές από αυτά εξήλθαν η γηπεδούχος Θύελλα Π. που με δυο γκολ από τα πρώτα λεπτά του α΄ ημιχρόνου κατέβαλε την αντίσταση του Κεραυνού 2-0. Και ο τυπικά γηπεδούχος ΑΠΣ Πάτραι που δυσκολεύτηκε αλλά ξεκίνησε με «τρίποντο» επικρατώντας του Εθνικού Π. με 1-0.

Επέμβαση της ΕΠΣ Αχαΐας στην προκήρυξη της Α΄ κατηγορίας

Η παραίτηση δυο σωματείων του 1ου ομίλου (Ατρόμητος Λάππα και Πυρσός) από το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, είχε σαν αποτέλεσμα πολλές ανισορροπίες στην φάση των μπαράζ, στα οποία συνδέονται τα σωματεία των δυο ομίλων. Στον 1ο όμιλο των αποχωρήσεων δημιουργήθηκε βαθμολογικό πλεονέκτημα, αφού όλα τα σωματεία θα είχαν σίγουρους 12 βαθμούς στους δυο γύρους της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, παίρνοντας άκοπα τους βαθμούς χωρίς αγώνα από Λάππα και Πυρσό. Λογικά είχαμε τις διαμαρτυρίες από τα σωματεία του 2ου ομίλου, αναγκάζοντας την ΕΠΣ Αχαΐας να κάνει «χειρουργείο» στην αναρτημένη προκήρυξη καταλήγοντας στις εξής αποφάσεις:

Οι αλλαγές στα play off

Στα μπαράζ για τον τίτλο του πρωταθλήματος συμμετέχουν οκτώ συνολικά ομάδες, τέσσερις από κάθε όμιλο.
Θα παίξουν δυο γύρους (14 παιχνίδια), χωρίς όμως να ισχύει αυτή τη φορά η διαίρεση της βαθμολογίας τους δια του τρία, αλλά:
Το σωματείο που θα καταλήξει στην πρώτη θέση θα ξεκινήσει τα play off με 5 βαθμούς, της 2ης θέσης με 3β., της 3ης θέσης με 1β. και χωρίς βαθμό η 4η θέση. Επίσης αν ένα σωματείο έχει μια διαφορά από την ομάδα που το ακολουθεί πάνω από πέντε βαθμούς, θα παίρνει μπόνους συν ένα βαθμό.
Στις ισοβαθμίες μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια, η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια και συνολικά η καλύτερη επίθεση και η καλύτερη άμυνα.

Οι αλλαγές στα play out

Στα μπαράζ παραμονής όπου συνδέονται οι έξι τελευταίες θέσεις των δυο ομίλων σχηματίζοντας έναν όμιλο 12 ομάδων, θα δοθούν συνολικά 11 μονοί αγώνες. Πλεονέκτημα έδρας θα έχουν οι θέσεις 5,6,7, με τα σωματεία αυτά να παίζουν έξι παιχνίδια εντός και 5 εκτός έδρας. Στην ειδική βαθμολογία των play off, τα σωματεία θα ξεκινήσουν ως εξής: Η 5η ομάδα της βαθμολογίας αρχίζει τα play out με 10 βαθμούς, η 6η με 7 βαθμούς, η 7η με 5 βαθμούς, η 8η με 3 βαθμούς, η 9η με 2 βαθμούς και η 10η με 1 βαθμό.
Θα ισχύσει και εδώ το μπόνους του ενός βαθμού, στην περίπτωση που ένα σωματείο έχει διαφορά άνω των 5 βαθμών από το αμέσως επόμενο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr