background img
banner
banner

O Δημήτρης Τασσόπουλος έτρεξε στον φημισμένο διεθνή μαραθώνιο του Βερολίνου

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ 2.46.29 ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 50.000 ΔΡΟΜΕΙΣ!

Για μία ακόμη χρονιά ο Δημήτρης Τασσόπουλος πήρε μέρος στον περίφημο Μαραθώνιο του Βερολίνου ανάμεσα σε περίπου 50.000 δρομείς από όλο τον κόσμο! Ο δρομέας του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ τερμάτισε σε 2 ώρες 46΄ 29΄΄, αρκετά κοντά στο ατομικό του ρεκόρ και ρεκόρ Αιγιαλέων όλων των εποχών που είναι 2 ώρες 42’ 15’’ που τον είχε κάνει πάλι στο Βερολίνο το 2018.

Ο Μαραθώνιος του Βερολίνου είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαραθώνιους στον κόσμο με πορεία που διασχίζει το πρώην Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο και προσελκύει κορυφαίους δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

“Συγχαρητήρια στον Δημήτρη, ο οποίος, συνεχίζει να συμμετέχει σε αγώνες και μάλιστα απαιτητικούς και διεθνούς επιπέδου. Η επιμονή και η αγάπη του για τον αθλητισμό είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας!”, αναφέρει ο σύλλογος στίβου του Αιγίου για τη συμμετοχή του αθλητή του σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Η περίπτωση του Τασσόπουλου είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Έχει καταφέρει να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους μαραθωνοδρόμους της χώρας, παρ΄ ότι ξεκίνησε ουσιαστικά το συγκεκριμένο αγώνισμα σε σχετικά μεγάλη ηλικία (23 χρόνων).

Επιπλέον, το επάγγελμά του (υδραυλικός) είναι ιδιαίτερα κουραστικό και επίπονο και καθημερινά εργάζεται σκληρά από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Και παρόλο που έκλεισε τα 42 του χρόνια συνεχίζει να διακρίνεται σε μεγάλους αγώνες.

Ο Δημήτρης Τασσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4-8-1982. Ξεκίνησε τον αθλητισμό από τις ακαδημίες του Πανελληνίου Γ.Σ. αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε για αρκετά χρόνια και επανήλθε στην ηλικία των 23 χρόνων ως αθλητής του Πέλοπα Πατρών και ενώ αρκετά νωρίτερα είχε μετακομίσει στο Αίγιο. Στον Πέλοπα έκανε τους πρώτους αγώνες σαν αθλητής των 800 μέτρων και στη συνέχεια μεταπήδησε στις μεγάλες αποστάσεις και τον μαραθώνιο, που είναι το βασικό του αγώνισμα. Μέχρι πριν 10 χρόνια έπαιρνε μέρος και με μοτοσικλέτα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας! Έτρεξε για 3 χρόνια αλλά τελικά τον κέρδισε οριστικά ο στίβος.

Την καλύτερη εμφάνιση από τους Έλληνες πραγματοποίησε και ο σπουδαίος πρωταθλητής Παναγιώτης Καραΐσκος που σημείωσε νέο προσωπικό ρεκόρ με επίδοση 2:16:28! Αυτή μάλιστα είναι και η καλύτερη επίδοση στη χώρα μας τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια!

Οι νικητές

Τόσο οι κούρσες των ανδρών, όσο και των γυναικών ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές με τη νίκη να κρίνεται μετά το 35ο χλμ. Στους μεν άνδρες ο Αιθίοπας Mengesha ήταν πιο δυνατός και με 2:03:17 άφησε δεύτερο για πέντε μόλις δευτερόλεπτα τον Κενυάτη Cybrian Kotut, ενώ πολύ κοντά ήταν και ο τρίτος, ο επίσης Αιθίοπας Alew Haymanot σε 2:03:31!

Στις γυναίκες, η Tigist έφτασε πιο εύκολα στη νίκη με επίδοση 2:16:42 με την συμπατριώτισσά της Mesawor Fikir να ακολουθεί σε 2:18:48 και την Bosena Mulatie, επίσης από την Αιθιοπία να είναι τρίτη σε 2:19:00. Σε ό,τι αφορά τον Καραΐσκο, από την αρχή κυνήγησε το ρεκόρ ακολουθώντας γρήγορα περάσματα κρατώντας το ρυθμό του σε όλο τον αγώνα κοντά στο 16:02-16:19 (5χλμ.). Πέρασε τον Ημιμαραθώνιο σε 1:07:57, ενώ διένυσε το δεύτερο μισό σε 1:08:31.

Από ελληνικής πλευράς είχαμε και τον τερματισμό του Αλέξανδρου Σούκουλη σε 2:27:00 που ήταν ο δεύτερος καλύτερος πίσω από τον Καραϊσκο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr