background img
banner
banner

Έκθεση για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2024

Η τριμηνιαία έκθεση ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του δήμου Αιγιαλείας για το 2ο τρίμηνο του 2024 σύμφωνα με την έκθεση του α’ εξαμήνου 2024, ανήλθαν λίγο πάνω από τα 13,2 εκ. ευρώ σε εισπράξεις ενώ έχουν βεβαιωθεί πάνω από 24 εκ. ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα στα έσοδα πληρώθηκαν και αντίστοιχα τιμολόγια στα έξοδα, για χάρη της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού.

Τα πληρωθέντα έξοδα δηλαδή είναι 13,2 εκ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους με τις τιμολογηθείσες δαπάνες να ξεπερνούν τα 16,3 εκ. ευρώ.

Σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητα – ηλεκτροφωτισμός) τα οποία είναι κατά 47% αυξημένα σε σχέση με το 2023 από τα 9,3εκ ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός 2024 εισπράχθηκαν μόλις 1,66 εκ. ευρώ.

Χαμηλές πτήσεις σημειώνουν και οι επιχορηγήσεις για επενδυτικές δαπάνες γιατί ενώ έχουν προϋπολογιστεί 19,6 εκ. ευρώ έχουν εισπραχθεί μόλις 1,9 εκ. ευρώ, δείχνοντας και την καθυστέρηση στην απορρόφηση κονδυλίων.

Έτσι και στις δαπάνες ενώ έχουν προϋπολογιστεί για όλο το 2024 για έργα 18,6 εκ. ευρώ έχουν πληρωθεί λιγότερα από 2,3 εκ. ευρώ το α’ εξάμηνο.

Οι πιθανές αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού συνολικού ύψους 66,7 εκ. ευρώ έχουν «αναγκάσει» την Οικονομική Υπηρεσία να περάσει στις δαπάνες, πρόβλεψη μη είσπραξης εσόδων αξίας σχεδόν 9 εκ. ευρώ για να γίνει ο ισοσκελισμός.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr